Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŤAPŠLAP JDE DO SVĚTA... díl devátý

28. 05. 2021
12
43
822

Předchozí díly o dobrozdružství, které skřítek Ťapšlap prožíval, jsou v klubu Písmáckých Hyzdilů.

Elfínce ale vůbec nevadilo, že má na sobě prosvítající vousošaty, ba právě naopak… Pořád se po Ťapšlapovi tak zvláštně plazila až mu to bylo hodně nepříjemné. „Co to pořád dělá?” říkal si a ustavičně se přitom díval na Kozíbrádka, který mu ale samozřejmě také nic nepověděl, jelikož byl ještě více na mol jako ona. „No nic, někam s nimi odletím a uvidíme, jak to s nimi bude vypadat, až se vzbudí.” rozmyslel se. Vzal to tedy zhurta. Do jedné ruky si hodil polonahou Elfínku, druhou přidržoval Kozíbrádka a pusou, což byl dost legrační pohled, odvazoval vousokotvu, „Hlavně opatrně!” poroučel si. „Ti dva nemají ani ponětí pomalu kde jsou, natož co se s nimi právě děje, takže je to úplně jedno.” uklidňoval sám sebe. Jak je nesl všiml si jedné důležité věci: „Ta je krásná až oči přecházejí… A tak nádherně omamná, až se mi z ní točí hlava.” lichotil jí jen tak pro sebe Ťapšlap. Pomalu otevíral dvířka vousobalónu a položil je oba na “podlahu”, která byla dost těsná, takže je tam vměstnal tak akorát, aby se tam vešel pak i on sám. Obezřetně vše zkontroloval a pomalu se snažil vzlétnout. 

Letěli nad lesy, plameny i lysohlávky už ustávaly a Ťapšlap si konečně mohl trošku oddechnout. Přece jenom za poslední dobu musel být hodně aktivní. Tak se opřel a jen pozoroval okolí… Ale to by nebyl den, kdyby se nelekl, a musím vám říct, že teď vážně dost! Uslyšel: „Chrrr!” Ano, bylo to chrápání. Ale koho? Bohužel Elfínky. „Taková něžná, sice sjetá, a dokáže vydat takový zvuk?!” polemizoval Ťapšlap a nevěřil vlastním uším. „Vůbec jsem netušil, že i skřítci můžou chrápat…” Opět se ten zvuk ozval a teď už od obou, jelikož vytuhli. A tak se Ťapšlap mohl kochat dále, ale teď ne přírodou, ale… ustavičně měl oči jen pro Elfínku, i když chrápající. Díval se jaké měla krásné dlouhé vlásky, jak se jí vousošaty stáčely od ramen, boků až po kolena. Cítíl se tak blaženě, prostě jako v nebi. Je jasné, že Kozíbrádek ho naprosto nezajímal. „Ach, ona je jako květinka posetá ranní rosou.” komplimentoval. Toto byl asi ten nejhezčí, kteří kdy dokázal říci. „Jen kdyby nebrala ty houbičky, ale to já ji hravě odnaučím!” nevzdával se. 

Asi vám to Ťapšlap ještě neřekl, protože nebyla vhodná příležitost, ale přesně v takovou chvíli se mu zvedne jeho čepička. Kdyby vám to náhodou nedocházelo, tak přesně v TU chvíli. Ale i když je všeználek výprav a záhad, tak ještě nezjistil, proč se mu to děje! Dívá se na bambuli, která je právě tím nejvyšším bodem jeho postavy, a říká si, čím to asi je… Sám to neví, ale myslím, že my ano! 

Musím podoktnout, že Ťapšlap se na ni pořád ještě dívá, ano pořád! Také mě to překvapuje, ale mu to vůbec nepřekáží. A tak se díval a slunce se zbarvilo pomalu do červánků… Za chvilku usínal a měl se, jako nikdy předtím. 

„Žuch, buch, prásk, šust!” uslyšeli všichni. „Aaa, co se to děje?” ptala se rozespalá Elfínka, když se vousobalón řítil z nebes dolů.  Pořádně se protáhla a široce si zívla. „Nevím, asi jsem usnul! Ach neee!” křičel Ťapšlap. Všechno bylo ale marné, protože už byli dole, přímo na poli. „Ježíš, co to je? Pomoc!!!” ječela Elfínka. 

„To je strašák, buď v klidu.” uklidnil jí její ctitel.

„To není strašák, ty pako!”

„To jeee… jednorožec přece! Wow!” řekli všichni sborově. Měli ho přímo před sebou. Byl celý bílý, ani kousek bláta na srsti neměl. Křídla velké a mohutné, hříva duhově zbarvená. Oči z něho nespustili a jen nevěřícně mrkali. 

„Zdravím švarní potulníci! Mankote! Ta slečna skřítku podobná má na sobě jen nějaký úplet podobný vousům…? Ať si ihned něco obleče! ” lekl se a protočil panenkami. Raději se ale otočil a zhluboka dýchal. Také mu došlo, že se asi nemá do čeho obléknout. Pak se otočil zpátky a pronesl klidným hlasem: „Už jsem se uklidnil a teď nastává chvíle představení. Já jsem jednorožec Ihahá. Odkud přicházíte?” pozdravil je.

„Já jsem Ťapšlap, tady je sličná Elfínka a pavouček Kozíbrádek, moc nás těší! Kdyžtak jich si tolik nevšímej, jsou malinko zmatení, ale tak…” upozorňoval ho a přitom se rozplýval při pohledu na ni.

„Dobrá, dobrá. Jak vidím, asi jste přistáli někde, kde jste nechtěli, že ano?”

„Máš úplnou pravdou… Za všechno může Ťapšlap a jeho perfektní nápady! Kdyby neusnul, nemuseli bychom trčet teď na poli!” vložila se do toho Elfínka.

„No dovol! Tak já vás zachráním před ohněm, jste oba úplně mimo a ještě je to všechno na mně? Tak se ti hluboce omlouvám, že jsem si zdříml! Máš jediné štěstí, že...” naštval se a ani to nedořekl. 

„Milý skřítkové, nehádejte se mi tu a radši mi povězte, kam budete chtít svézt? Dokážu doletět i k samotným andělům.” navodil velice dobrou otázku Ihahá, aby rozvolnil atmosféru.

„To je jedno… Možná někde k vodě, kde se budeme moct umýt a napít. Strašně mě totiž bolí hlava a brada.” odpověděl Kozíbrádek.

„Nasedněte, přátelé! Jsem vám k službám.” 

Všichni mu honem vyskočili na záda, samozřejmě si Ťapšlap sedl za Elfínku, aby ji mohl hlídat a vyletěli. Opět se mu zvedla bambulka na čepici. 

Kam ale letí? To ví jen sám Ihahá...


43 názorů

Díky :):)

Přeji pěkný večer!


:):)


Vesuvanko, moc díky! Napsala jsem Ti i děkovnou zprávu :) Tak teď už je to omylem, promiň :) Jsem ráda, že se líbilo a Gořino pokračování je také moc pěkné! Teď už je to na dievča :)

Pápá...


vesuvanka
30. 05. 2021
Dát tip

Lucko, moc hezky jsi to napsala, chrápající sjetá Elfínka mě dostala a pobavila mě i Ťapšlapova zvedající se bambulka na čepici :-))) TIP a těším se na pokračování :-)))


Annnie, dobré ranko! Díky, že ses zastavila! Těší mě, že ses bambulkou pobavila :)

Pápá... a pěkňoučký den přeji!


annnie
30. 05. 2021
Dát tip

Pěkný díl. Tip už za zvedající se bambulku, to je parádní vtípek! Pá a.


Alegno, tak teď trnu já, co Ti mám napsat :) Především děkuji, že si četla! Jen nevím, jestli to mám brát jako pochvalu, nebo ne :) Tak doufám, že si to alespoň malinko pobrala. Myslím, že v díle bylo dost příležitostí na to, použít vlastní fantazii, takže záleží na Tobě :)

Měj božský večer!


Alegna
29. 05. 2021
Dát tip

vždycky když píše Aru, tak trnu, že to zase nepoberu, neboť jeho fantazie je bezedná, ale ty mu slušně šlapeš  na paty :-)


Dievča, dobré ránko! Díky, že si četla a moc mě těší, že se líbilo :) Těš se na další!

Krásný den!


Goro, ty sis s tím určitě pěkně vyhraješ :) O tom nepochybuji!


chrápajúca Elfínka, levitujúca bambuľka  a IHAHÁ ... Lucka, pekne si sa VYHRALA


Gora
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Díky, díky, Lucko, ani nebudu moci spát, jak se mi to motá v hlavě:-)))


Goro, ahoooj! Tak zas tak strašné to nebylo, ne? :) Já jenom chtěla navodit trošku lásky do pohádky :) Třeba Mňaukí nebude jeho vyvolenou,... co já vím, ale třeba je to jen takové chvilkové zbláznění. Uvidíme, jak to vymyslíš a hlavně i ostatní autoři!

Opravuji a přeji hooodně inspirace do dalšího dílu!


Bixley, jsem ráda, že zaujalo :) Moc mě to těší, díky!


Gora
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Lucie, kdyby takový díl napsal třeba Aru, nedivila bych se, ale ty, něžná dívka?:-)) Ťapšlap přece tajně miluje Mňaukííí... a teď víla, jsem zvědavá, jak to dopadne. Kozorožec je perfektní dopravní prostředek pro skřítky a dobrý parťák! Prima...

Oprav si bambul y/i...


Aru
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Já Lucie píšu...

Lucie, ať se stane s Ihaháem cokoli, já ho probudím a přivedu odkukoli ;D


Aru
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Já Lucie píšu...

iví, to stejně nezáleží na mě a jenom jsem tady sázel skřítčí mudrosloví, tudíž srandičky :))


bixley
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Aru

Moc milé, hlavně to líčení, jak Ťapšlap něžně kouká na Elfinku, i když chrápe.  :-) A jednorožec coby nová postava super! 


Těším se jak tam dáš Ihahá, Aru!


to je přesné..... CHJJJJJ....bav se s chlapem vo módě....vzdávám to :-)))))))))))))


Aru
28. 05. 2021
Dát tip

to je tak krásný jméno Ihahá, ještě že mě čeká jeden díl :D

no iví, on skřítčí ohoz, to je klidně i kus látky co někde ukrad... půjčí si a zavážou to motouzkem, nebo sponkou, a na hlavě roští z vlasů, takže ještě že má vůbec ten vlasový úplet :D


blacksabbath
28. 05. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

Jako nouzové oblečení dobré....to je jasné........nojono...podléhám nátlaku....vono na koni v šifónu...ještě by se zamotal Ihahákovi do křídel....ale pak už by to chtělo jinej ....nóbl skřítčí vohoz.....:-)))))


Aru
28. 05. 2021
Dát tip

iví, že si nic nenamítala nad koncem 8 :D

a Ťapšlap je zdatný tkadlec, určitě jsou to nádherné, jemné a vzdušné šaty, proto prosvítají ;))


Jamardi
28. 05. 2021
Dát tip

Elfinka je.......no ať si to posoudí Ťapšlap :)  Ale nakonec usnuli oba :)


má být oděna v hedvábí, šifonu, dupionu, žoržetu....ne do draplavých vousů....

 

Aru
28. 05. 2021
Dát tip

jaká smažka Okamžiku, tys snad nikdy nebyl na houbách? :D


Ano, Elfínka je snová, chrápající, něžná, bytost :)


Aru
28. 05. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

Lucie, já ani moc ne, ale Ťapšlap na ní zírá určitě doteď :D

Ihahá je skvělý, tuším, že za pár dílů se to bude Ihaháem jenom hemžit ;D


Okamžiku, pocítil lásku, přece! Takže vzrušující to vlastně je a bambulka je jeho takový symbol pocitu lásky :)

Díky za přectení, měj se!


Aru
28. 05. 2021
Dát tip

iví, když já jsem houbičky nezkoušel, i když jsem jednou kvůli tomu skoro vyrazil do lesa, tak to aspoň okoštovala Elfínka :D

Elfínka je něžná, vždyť má průsvitný vousy, totiž šaty :D


Jamardi
28. 05. 2021
Dát tip

Jestli vyloženě erotický nevím, ale snový určitě :)


Jamardi, ZDAR! ZDRAR! ZDAR! A díky :)

Taky se těším, papa.


Já Lucie píšu...
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Aru, tak erotický díl, jo? Jsem ráda, že si měl z toho zážitek!

Ihahá se mi taky líbí! Vím, jsem prostě geniální, hehe :D

Pěkný večír!


Okamžiku......že jo viď?!.....viz koment 20:08:04


za to mohly ty houbičky...za to chrápání....a kdo jí je asi tak napsal no?????.......už aby jí to Ťapšlap zatrh!....něžná pohádková bytost má být něžná pohádková bytost...o to víc...když má takové jméno...Elfínka....ta se má vznášet, tančit, zpívat....:-))))))))))))))


Kočkodane, to jsem ráda :) Tvůj omyl mě pobavil a je pravda, že z chrápání by to mohl být :D

Přeji krásný večer!


Jamardi
28. 05. 2021
Dát tip

Letu balónem nazdar a letu s jednorožcem zdar!

Díky za další vzrušující díl :)


Aru
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

to se nedivím, že mu oči přecházely, když měla prosvítající šaty. jak může něžná Elfínka chrápat, hrůza! jooo Ťapšlap při pozorování Elfínky pěkně vytvrdnul na ehm, jistých místech. jednorožec Ihahá je skvělej.

velice erotický díl až mi z toho, ne vlastně ne :D

moc se ti to povedlo Lucie, fámozní díl a jednorožčí jméno Ihahá perfektní ;)


Kočkodan
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

 

Já si nejdřív myslel, že se Ťapšlapovi zvedala čepička z Elfínina chrápání, podobně jako by se člověku zvedal žaludek. Ale uznávám, že to byl trapný omyl.

 

No, v každém případě se mi, Lucko, z tvého dílu kufr nezvednul. (smajlík prostý houbičkového vlivu)


Já Lucie píšu...
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Blacki, díky díky moc! Jojo, chtěla jsem to pojat tak mile poskřítkovsky, to se, myslím, povedlo :) A jednorožec nesmí chybět, je základ přeci! Meč sice nepoužil, ale tak třeba zase příště (Kamamuro)...

Goroooo, těším se, kam asi poletí :)


blacksabbath
28. 05. 2021
Dát tip Aru

No Lucinko....ty jsi to pojala úplně skřítkovsky. Ťapšlap sice zase nepoužil Kovaříkův meč...ale ještě není, Kamamuro, všem dílům konec. Zato se mu povedlo přeletět požářiště, zachránit skřítku i Kozíbrádka....a dosadila jsi úplně nejpohádkovější bytost jednorožce....doufám, že mu nidko nepůjde po rohu....chraňvásrukapáně...je chráněný!!!! Pěkně jsi to rozehrála pro spoluspavce, který píše po tobě... a tím je....Gora!

Takže...KE STARTU! PŘIPRAVIT! POZOR! TEĎ je to Goro na tobě:-)))))))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru