Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŤAPŠLAP IDE DO SVETA ... diel jedenásty

30. 05. 2021
15
31
1021

Poznáte to, keď sa v skutočnom živote udejú viaceré veci naraz, že zízate ako koza na nové vráta a sotva lapáte po dychu? V našom roztodivnom príbehu to bolo takto: 

Ako si tak Elfínka tanečnými prehmatmi zlaňuje po čarovnovznešených fúzoch škriatka Ťapšlapa, JEJ POZORNOSŤ upúta panoráma nádherného tajuplného lesa v neznáme naľavo.JEJ NEPOZORNOSŤ spôsobí, že sa chytá vzduchu namiesto fúza. 

A čo náš jednorožec? Ihahá sa zo zvedavosti vznáša nad posledným cípom poslednej ľadovo-slnečnej zátoky islandskej zeme. Vtom jeho konček jediného rohu nadobúda podobu zapálenej prskavky.

JE NUTNÝ OKAMŽITÝ ZÁSAH! Jediným skokom sa premrští cez vodopády, gejzíry a jazero v starej ľadovej kotline. V okamihu, keď malinkej víle hrozí pád z rozprávkovej výšky, jednorohom zachytí mašličku z nitky úsvitu (našťastie ju má pevne uviazanú okolo pása) a odletí s ňou do bezpečia. 

O štvrť okamihu neskôr OROL OZRUTNÝ naprázdno preletí cez fúz, Elfínku míňa o chlp, oškrie si zobák o skalu a zahromží: HRRROM DO SKALY!!!

V diaľke zahrmí, nad oceánom sa spustí lejavica a nad lesom narastie pastelová dúha. 

Sotva si Elfínka vydýchne, rozštebotá sa na všetky strany: Tam pod dúhou v tajomnom lese sa čosi podivne trbliece! 

Ťapšlapovi sa od premýšľania rozhojdáva fúz a Ihahá dupoce do rytmu islandsamby ... žeby chvostík malého dráčika alebo Kšccova minca pre šťastie ...  alebo ...                                            

 


31 názorů

Máš to hezké:) (navíc oceňuji, žes to zbytečně ..nějak moc neprotahovala :) )


annnie
31. 05. 2021
Dát tip dievča z lesa

:) :) :) Myslím, že je to nitka soumraku :)


annnie ... dúfam, že si neutrpela z tej hustoty okamihov menší otras mozgu


Alegna vďaka ... som rada, že sa ti páči škriatkovský príbeh ... a teraz som už aj ja zvedavá, čo sa prihodí nabudúce


annnie
31. 05. 2021
Dát tip

Prečítala som a o čtvrt okamihu později je mi blaženě. Niečo sa mi trblieta za očami... Vďaka. Tip a.


Aru
31. 05. 2021
Dát tip

jen jsem uvažoval co asi Rajmund dělá a logickým uvažováním jsem dospěl, že se nepřihlásil na Písmák, protože mezi řádky brambor mu vyrazila ropa, takže už nemá se sem vracet :D


na ROPU? ... mal by prizvať Ťapšlapa, aby sa na to pozrel škriatkovským okom


Aru
31. 05. 2021
Dát tip

Rajmund zlobí :D

nebo vážně narazil na tu ropu na zahrádce :D


blacksabbath
31. 05. 2021
Dát tip Aru

Pro lastgasp.....ještě moc nad svým dílem nepřemýšlej.....12 má Rajmund....nováček ve Spolupsaní.....nevíme co nám s Ťapšlapem provede....vlastně nevíme ani to...zda něco napíše....zatím se neozval....pokud se o svůj díl nepřihlásí ...dělám rošádu a psaní se ujímá dvojice spoluautorů....a to si piš...že ti to alespoň jeden z nás pořádně zamotá:-)))))))


lastgasp
31. 05. 2021
Dát tip dievča z lesa

dievča, vďaka za želanie, usilovne premýšlam, kade ho pošlem.

 


Bixley ... za Tvoje hodnotenie sa tu červenám a usmievam ... vďaka


Aru ... ty si ma na celej čiare odhalil ... to jediné som mala pri písaní na srdci ... aby to príliš nikoho nebolelo 


vďaka Jamardi ... pekne si zhodnotila kochanie


lastgasp ... želám pekný deň ... teším sa, ako Ťapšlapovi spestríš túlavé chodníčky


lastgasp
31. 05. 2021
Dát tip Gora

Krásné psaní a počtení. Jen mi to dává zabrat. Již po několikáté teď čtu od třetího dílu, kdy jsem vypadl ze starého počítače (začal se přehřívat) a sleduju ty dobrodružné historky. Doufám, že to stihnu naštudovat, abych Ťapšlapa zavedl na nějaké zajímavé místo při jeho putování. Děkuju, že mi držíte palce při znovuinstalování PC.


Alegna
31. 05. 2021
Dát tip

těšilo mě číst :)


blacky ... mne to nadviazanie príbehu celkom pomohlo ... inak povedané: chytila som sa ho ako záchranného lana ... dúfam, že PREDNÁPAD pomôže aj pokračovateľovi príbehu ... a vždy je tu možnosť nevšímať si odkaz a zvrtnúť príbeh vlastnou cestou ... ROZPRÁVKOVÁ POHÁDKA či POHÁDKOVÁ ROZPRÁVKA to je farebný oceán možností


Vy si v těch nedokončených koncích začímáte liíbovat.....Tam pod dúhou v tajomnom lese sa čosi podivne trbliece! ...musím ale říct, že jsi se s tím popasovala moc pohádkově hezky......máš tam nebezpečí...akci ... i reakci....a Hrom do skaly.....i přírodní katastrofu v podobě lejavice.....jak z toho vybruslí naši hrdinové potažno kolega Rajmund, který má psát díl č. 12?????

Jámu to odstartuju....ale od 28.5. nebyl na serveru.....tak snad se chytí.....

takže....KE STARTU PŘIPRAVIT! POZOR! TEĎ.... je to kolego Rajmunde na tobě!!!!!


Aru
31. 05. 2021
Dát tip Zeanddrich E.

moc hezké, hlavně že to všichni přezili ;)


bixley
31. 05. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Krásná slovenština! A krásně poeticky vylíčené, třeba: jednorohom zachytí mašličku z nitky úsvitu.  ... A orol ozrutný--- zahromží: "Hrom do skaly!"

Prostě paráda!


Jamardi
31. 05. 2021
Dát tip dievča z lesa

Obdivuhodně rychlá záchranná akce. :) Varování, že kochání v nepravý čas, může být nebezpečné. Ale taky, že kdo se nekochá, o něco přichází. 

Ráda jsem četla. :)


Kočkodan vďaka za bratskosesterské rozšírenie obzorov ... nie som si istá, či aj u nás sa nepovie teľa, lenže koza mi pripadala poetickejšia


Kočkodan
30. 05. 2021
Dát tip

 

Ihahá má dobře vypracovaný varovný system. I jeho mobilita je obdivuhodná.

 

Češi a Slováci jsou bratři, ale i sourozenci se musí v něčem lišit. Je to mimo jiné také v pozorovatelích nových vrat, u nás jsou jimi telata. A na Slovensku se zase možná občas vyskytuje mladý skot na ledě. (žmurk)


vďaka Lucka ... mini to je to správne slovo ... tak aspoň zahusťujem a korením


vďaka vesuvanka ... neviem, čo tancujú na Islande, v rozprávke môžu aj sambu ... viem len, že všetky deti odmalička sa tam venujú hudbe alebo spevu


Dievča, psaní minipohádek Ti teda jde! Dílek se mi moc líbil :) Islandsamba je super! Dobrá (slovenská) práce!


vesuvanka
30. 05. 2021
Dát tip

Pěkné, poeticky napsané, jenom jsem si musela přeložit slovo ozrutný. Zaujala mě islandsamba :-))), TIP a těším se na pokračování.


dievča z lesa
30. 05. 2021
Dát tip Gora

vďaka Gora ... najprv to skladám vo veršoch a potom to odveršujem a je to hotové


vďaka Okamžik ... vyzerá to na dobrý tréning ... vymýšľanie je celkom zábavná činnosť ... a teším sa na pokračovanie príbehu


Gora
30. 05. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Tady promlouvá básnířka... a kouzelnou slovenštinou vykresluje naprosto novou dimenzi našeho společného příběhu... výborně, dievča...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru