Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kočkodan II

02. 06. 2021
3
21
726
Autor
Kamamura

Se směsí úžasu a hrůzy sleduji, jak se můj neskrývaný obdiv mění v otevřenou adoraci! Jak tohle jednou skončí?!

Mají sraz v Kodani,

kočky a Dáni,

v života klání

jim každý straní!

 

Kdo bude sedlat koho

to ještě nevědí.

Nešť bude to jízda a bude jí mnoho,

a křídla pokryjí medvědi!


21 názorů

Kamamura
05. 06. 2021
Dát tip

Blacksabbath - pssst, takhle se o Múzách nesmí mluvit! Já nechytám je - ony chytají mě, když mají zrovna náladu - za vlasy ne, ty nemám (proto je šance na Valhallu nula), ale za vousy, za triko, za pačesy, za kalhoty, za varlata, a ještě hůře... Popadnou tě, a lomcují s tebou tak dlouho, dokud z tebe nějaký ten literární útvar nevypadne - asi jako když teenager vztekle kope do automatu na limonádu, aniž by do něj hodil minci, v naději, že přece něco vypadne. 

Není to úplně příjemný proces, ale bez svých Múz bych nenapsal ani řádku. Navíc se mi vždy líbily rázné, dominantní ženské, ale o tom taky psssst....


Kamamura
05. 06. 2021
Dát tip

Výborně, proroku Benetko, jak jsi pravil, tak se už stalo! Neminuly ani tři dny, a Aru má ode mě ne jednu, ale hned 1024 básní. Nakonec tedy vše dopadlo happyendem - a to u mě věru zvykem nebývá!


Benetka
02. 06. 2021
Dát tip Kamamura

Mé bázně jsou plné zmaru

Ale snad jednu napsat bych moh´

Pozitivní jednu

V níž jako skála ční ARU...


blacksabbath
02. 06. 2021
Dát tip Aru, Kamamura

vy dva jste se hledali...:-)))))))

Aru dám ti něco na tvou hlavní stranu....když tvůj kamarád chytá múzu...:-)))))


Aru
02. 06. 2021
Dát tip Kamamura

slabší povahy mohou být zaskočeni, když jejich skleněná srdce zahlédnou svůj odraz, byť jakkoli nepřesný, ale já to utáhnu, už jsem dávno rozbitý :D

Múzy jsou zvláštní stvoření a trochu nabývám přesvědčení (zatím si s tou myšlenkou spíš pohrávám jakou má vlastně váhu), že vedle těch odvěkých stvoření se rodí nové a nové Múzy a že ta mýtická/starobylá stvoření postupně posílají do starého železa, že se zvolna řítíme do nějaké nové epochy, kde tato mytická stvoření už nebudou, že nositelů mýtů už mnoho není a jednou zmizí úplně.

druhá varianta je, že technologický svět a jeho proud myšlení se vzedmul k poslednímu úderu/vzepětí před pádem a nyní před úplným vyčerpáním vydává všechno co může, než se zhroutí s infarktem a že svět mýtů už stojí za dveřmi a takřka klepe na dosud hluché dveře a to bych se pak neuvěřitelně nasmál, kdyby to tak bylo, protože by to bylo neuvěřitelně veselé pozorovat ty davy lidí, kteří by koukali jak vyoraný myši :D


Kamamura
02. 06. 2021
Dát tip Aru

Nebreč, Aru, já jsem nevěděl, že ti na tom tak záleží. ;-) Já si dávám na čas taky proto, že chci, aby to bylo super kvalitní, když jsi pro mě tak důležitá persóna. ;-) Tím nechci říci, že by blacksabbath byla méně důležitá persóna, ale znáte, jak to s inspirací chodí, přiletí múza-fúrie, černé vlasy rozevláté v neexistujícím vichru, tvář zkřivená směsí rozporuplných emocí, a hned mě popadne kolem krku, začne mi mlátit hlavou o hranu postele, na které jsem se hodlal do rána oddávat zdraví prospěšnému spánku, a řve:

"Koukej vstávat, ty bečko sádla, kdo vůbec dneska chodí spát už ve dvě ráno?! Piš, mám nápad na básničku o blacksabbath, tak ať to lítá, dneska máme s kamarádkami skutečný černý sabat, a já nemám na ty tvoje čmáráníčka celou noc, já jsem důležitá astrální bytost, mě posílal onyxy ze zkamenělého lidského zoufalství sám duch Alistera Crowleyho, ne že bych doufala, že to jméno znáš, ty nulo!"

No a já, protože své drahé můzy znám, a vím, že je lépe jim neodporovat, tak tápavě zapínám počítač... a píšu. Není to tak úplně moje rozhodnutí, jestli mi rozumíte ;-)


Aru
02. 06. 2021
Dát tip

už jsem se zabalil do kapesníku, aby mi nebyla zima a nenachladil se od rýmy :D


blacksabbath
02. 06. 2021
Dát tip Kamamura

vem si čistonosoplenu.....:-)))


Aru
02. 06. 2021
Dát tip Kamamura

fňuk, děkuji, fňuk, moc, iví, pak se podělíme v Disney studiu o honorář, smrk :D


nebreč.....já ti něco napíšu...:-)))))


Aru
02. 06. 2021
Dát tip Kamamura

všichni jsou slavní a bohatí, v Disney se podle jejich básní a povídek točí filmy, jen já mám svoji lucerničku... a Theiu a Mňaukí :D


nojóóóó´...jasně.....:-))))....díky...:-)))))


Aru
02. 06. 2021
Dát tip

nepřekoukla, máš tam první komentár :D

Black Sabbath

 


pošli odkaz....jsem to asi překoukla...:-((((


Aru
02. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

na konci dubna iví to bylo a takovou krásnou s Köhnem ;)


Já?????, A kde?????


Aru
02. 06. 2021
Dát tip

i iví má svojí básničku :D:D

:D


Čím si to Dan Kočka zasloužil?????...:-)))))


Aru
02. 06. 2021
Dát tip Kamamura

s tím si nelámej hlavu, jsem jako skála, teda už moc z ní nezbejvá, všechny ty zemětřesení a jiny přírodní pohromy už toho hodně vzaly, ale pořád je to skála :D

ó, tak to děkuji za projevenou důvěru, ale možná mít za kamaráda polovičního blázna není zrovna šťastná volba :D

a člověk se taky toho o sobě hodně dozví, i když to že mám rád modrou barvu mi psát nemusíš, to vím dávno :))


Kamamura
02. 06. 2021
Dát tip Aru

Ty jsi tady na Písmáku asi můj největší kamarád, Aru. Moje Múzy jsou pěkné fúrie, a já nechci, aby počet mých přítel díky báseňce o jedničku klesl ;-)


Aru
02. 06. 2021
Dát tip

všichni už tu mají svojí báseňku, Kočkodan dokonce dvě a Aru zase nic :D

to jsou teda poměry :D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru