Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři jednó ranó zabíl...

04. 06. 2021
7
16
494

Nemám rád komáry!... (Mrzout - Šmoulové)

    Včera jsem si vzpomněl na jeden slogan ze seriálu Dva a půl chlapa…

                                  ... Máte svůj byt zamořený pavouky a komáry?

                                    Náš sprej si s nimi poradí a položí je na máry…
     Možná se ptáte proč? Možná taky ne a je vám to jedno. Přesto se vnutím a řeknu vám to. Totiž, hned jak jsem rozsvítil přede dveřmi, objevil jsem tři komáří dámy, jak se celé natěšené chvějí u futer. Čekaly zřejmě na pravidelné zachrastění mých klíčů ve svazku. Bylo evidentní, že jakmile se objevilo světlo, milé komářice se připravily ve svých blocích k rychlému startu a dech se jim zatajil. Jakmile bych totiž neopatrně otevřel dveře, byly odhodlány neprodleně, a pokud možno nepozorovaně, proklouznout do laskavého příbytku plného vůní. No ano! Opravdu jsme vyprali.

      Bylo nad slunce jasné, že by si pak uvnitř našly nějaký temnější kout a pak už jen čekaly na příhodný okamžik, nejlépe předvečerní lenošení nebo spíše zdravý spánek a už by jen zabořily své sosáky kamsi do póru a zcela neukojeně by se oddávaly krvavým orgiím. Ráno bychom se pak probudili ozdobeni pupenci a týden se nekontrolovaně drbali. Mérchy jedny proradný…

      Jelikož ovšem seděly pěkně blízko u sebe a asi zrovna promýšlely strategii útoku, stačila jediná, rychlá a dobře mířená rána a bylo po všem. Vzhledem k tomu, že na zdi nezůstaly žádné fleky, potvrdilo se, že byly skutečně řádně vyhládlé. Od té doby nosím na triku napsáno fixem číslo 8566 - Třé jednó ranó zabíl!

     Já teda nevím jak u vás, ale třeba u mě na chalupě jsem jich měl za vrátky taky nalezlých habaděj a tak jsem je rozprášil mírnými donucovacími prostředky. I když… "nalezlých" jen obrazně.      

     Jak známo, komáři nelezou, komáři létají. Když vám někdo řekne, že mu do ložnice nějakou dírou vlezli komáři, tak vězte, že neskonale kecá! Kudy tenhle malý pískloun neproletí, tudy se k vám nedostane! Je vědecky dokázáno a stálo to nemálo úsilí, potu a hlavně krve výzkumníků, že komáři nelezou. Nemají k tomu totiž pražádné předpoklady. Když zadíváte na jejich anatomii a naprosto nevhodně evolucí vyvinuté „chodící“ ústrojí, pochopíte proč.

     Teď mě ovšem napadá, že čmelák by podle odborných studií a aerodynamických vlastností a hlavně díky naprosto neefektním křídlům, taky neměl vůbec lítat. Jelikož mu to ale nikdo neřekl, je zcela se svou činností spokojen a poletuje si provokativně dál!

 

Říkal jeden vědec vědci
„Čmelák nemá létat přeci!“
Prý má na to křídla „levý“
jenže o tom chudák neví.

 

     To jsme ale jinde. Já jen, pokud si náhodou budete někdy kupovat síťku do okna proti těmto malým upírům, tak i v případě, že vám prodavačka bude nabízet hustou síť, přes kterou ani slunce neprostrčí svůj hřejivý paprsek, řekněte v klidu, „nikoliv madam“ a chtějte klidně o něco vzdušnější.

      V okamžiku, kdy začne hrát vyděšenou,    “No já nevím, ale aby vám tím neprolezli“, tak vězte, že buď chce prodat naprostý ležák a vědomě lže nebo je totální neználek a ve škole nedávala pozor. Je zde i varianta, že měli stejně neznalou paní učitelku a v tom případě své obvinění k hokynářce stáhnu. 

     Pokud ovšem budete mít dost času a hlavně odvahy, můžete si to klidně vyzkoušet. Třeba o dovolené. Komár z místa na místo opravdu přelétá, byť je to jen hloupý centimetr. Rozhodně se nebude uchylovat k nějakému hloupému prolézání dírou. Chytněte si nějakého jedince, třeba do sklenice a můžete jeho "lezoucí" pokusy sledovat místo televize. 

      Tak hezký den a mějte hodně úspěchů při vašich komářích pokusech a ať se vám pak pupence rychle hojí….


16 názorů

Oskar Koblížek
před 8 měsíci
Dát tip

8hanka: .o))) Je dobré mít u sebe takový repelent, jako jsi ty! Kamarádka je šťastný člověk...


8hanka
před 8 měsíci
Dát tip

 teda, Ty si dávaš záležať na rozbore danej témy...

mňa komárice priam zbožňujú...aj keď sa postriekam repelentom od hlavy po päty, vždy sa vrátim  domov s nejakým extra štípancom...možno ani nie je od komára, ale to je jedno, štípanec sa hojí dlho, je škaredý, červený...čítala som, že komáre milujú krvnú skupinu O. Žiaľ, to som...kamarátka hovorí, že som jej najlepší repelent, keď ideme spolu, pristáva všetka háveď na mne...

na gekony mi nesiahajte, sú to nádherné zvieratká, na dovolenkách sme chodili  so synmi  a čelovkami  v noci okolo domov a skál,  hľadali a fotili ich, NIKDY sme ich nepočuli, ani keď sa nám schovávali v kúpeľni či za posteľami...(Zakynthos, Provance)


:o))) Tak nevím, co je horší. Když ti štěknou čtyři gekoni za sebou, měl bych asi po spaní stejně, jako když poslouchám ty svině písklavý.


Zjistil jsem, že v Indonésii mají v každém pokoji proti komárům gekona. Někdy dva i čtyři. Fungují spolehlivě a člověk po celou noc nezaslechne žádné otravné bzučení. Pouze ostré gekoní zvuky podobné štěkotu srnce v říji, ale na to si lze v průběhu několika generací zvyknout.


vesuvanka
06. 06. 2021
Dát tip

Pobavilo mě, a díky i za rozšíření obzorů :-))). TIP


revírník
05. 06. 2021
Dát tip

Jo, tos trefil.


Oskar Koblížek
05. 06. 2021
Dát tip Gora

...a že bys o komárech jistě mohl dlóuze vyprávět. :-)


revírník
05. 06. 2021
Dát tip Gora

Vskutku skoro vědecké pojednání. A užitečné pro nás neználky, neboť například mě by vůbec nenapadlo o tom takto přemýšlet. Tož dík za další pootevření mého obzoru.


Oskar Koblížek
04. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

...a já zase znalosti. :o))


nojo....ale na to nemám ingredience.........:-)))))))))))))))))))))))))))


Oskar Koblížek
04. 06. 2021
Dát tip Gora

Pískání je svinstvo, Black. Snad místo repelentu vytvořit, podle dr.Streenberga, antizvuk. Tedy proti pískání, pískání v mínusové křivce...no a pak nastane ticho. Pískání se tím vynuluje. :o))) Asi jako, když si koupíš černou žárovku. Rozsvítíš a je tma!! :-)))) Díky.


blacksabbath
04. 06. 2021
Dát tip Gora

Oskare....to je přímo vědecká práce.......:-))))))).....*/********

P.S. hahaha...já už na mě vyzrála......v mé domácí alchymistické kuchyni jsem vytvořila procesem míchání....unikátní domácí repelent......Lítají merchy.....sice nekousnou a necucají....ale......píííííískajííííííí.......


Aru
04. 06. 2021
Dát tip

jsem vlastníkem sítě, takže s komáry už nebydlím, ale zase větším okem by prolezla jiná havěť a i té jsem raději, když zůstane venku, než aby si usmyslela, že sebevražda v lampě je dobrý nápad


Kočkodan
04. 06. 2021
Dát tip

 

Řada mužů má po svatbě dříve či později velmi podobný názor... (platí to samozřejmě i pro ženy)


No, Kočkodánku, v létě se, díky blízkým "blatům" u rybníka vskutku žení, a věz, že to není nic pěknýho! :-))


Kočkodan
04. 06. 2021
Dát tip

 

Oskare, tytyty, tolik vět o komárech, ale ani slůvko o jejich ženění... (no, něco jsem musel v komentáři plácnout, tak aspoň tohle malé popíchnutí)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru