Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

tss-tss-tss

06. 06. 2021
3
5
304
Autor
back up

Tři dny volna jsme trávili s Michalem na kolech. Ve vlaku si k němu přisedl starý pán a trochu mu překážel na sedadle. Michal ztropil scénu a řval po celém vagóně.

Pane kolego, co si to dovolujete, to je neslušné chování!!“

Michalovi vadí každý. Když zaslechne, že někdo telefonuje, vyfotí ho a fotky zveřejňuje na Facebooku. Pasažéři se sluchátky na uších mají smůlu, jejich tss-tss-tss uvádí Michala v zuřivost. Naštěstí nemá dost kuráže, aby na ně zaútočil fyzicky, a tak se je snaží provokovat tichým nadáváním.

Zmrdi! Čuromedáni zpovykaní!“ cedí mezi zuby.

Totéž se děje, když je poblíž pes bez náhubku, neukáznění teenageři nebo kdokoliv, kdo se jen trochu hemží a tiše nesedí. Uklidňovat navztekaného Michala nemá smysl, vždycky je lepší tvářit se, že k sobě nepatříme.

Seš magor, víš to?“

Nejsem, to oni.“

Cestou kamkoliv vyfotil Michal stovky fotek a v počítači schovával sbírku všech výletů, které třídil do složek a popisoval. V každodenních situacích byl prchlivý a nesnesitelný, zato v posteli byl sladký. Hrnul se pokaždé jako velká voda a pak se trpělivě nechal navigovat.

Nehýbej se,“ říkám mu pořád.

Večer pak posílal jednu esemesku za druhou.

Miláčku, jsi mi víc než sto milionů piv,“ vyznával chlapsky.

Teď u nás doma montuje dřez a pro jistotu se svlíknul do slipů. Z nosu mu kape pot.

Kurva! Do prdele!“ povzbuzuje se.

Břicho mu s lety zbytnělo a jako by sublimovalo jeho dávnou touhu po těhotenství, lépe řečeno po oplodnění jakékoli milenky svolné k tomu, že mu porodí dítě. Chvíli jsme početí zkoušeli, ale nic z něj nakonec nebylo. Neexistující dítě se proto jmenuje Pivní Mozol a k letošku jeho obvod činí sto třicet sedm centimetrů.


5 názorů

back up
08. 06. 2021
Dát tip

:)


Kočkodan
07. 06. 2021
Dát tip

 

Tvoje dílko mne v zurivost neuvedlo. A taky bych bral dalsí. ;-)


annnie
04. 06. 2021
Dát tip

Jo. Skvěle. Chci další :)

Tip a.


Kdysi jsem chodila s klukem, který v každé restauraci ztropil scénu. Pak jsem jednou vstala a odešla. To byl konec.

Píšeš to skvěle.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru