Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sice tlustý, ale chytrý

06. 06. 2021
2
5
297
Autor
Ozzozorba

Na zlatém podnose křičel trpaslík. Měl velké břicho a protestoval. „Nechci být sněden. O svém osudu bych rád  ještě hlasoval.“ Ale jeho písklavý hlásek nebyl slyšet a jeho prosebné oči nebylo vidět. Po pás zabořen v sladkokyselé omáčce, husté jako bahno se brodil k okraji talíře. Věděl, že nikdo mu milost nedá a že útěk je jediná možnost jak se z té bryndy dostat. Jeho kamarádi byli pověšeni za nohy na dlouhé šňůře jeden vedle druhého jako mokré prádlo. Fermentovali.

Trpaslík se odplazil na okraj talíře a žuchl sebou na stůl a pak valil sudy, až se převalil přes hranu stolu. Buch! Byl na zemi a poprvé byl za svou tloušťku rád. Trpasličí tuk zastavil smrtící dopad. Ale dostihl jej had, který taky miloval syrové maso. Skřítka nejprve oblíznul a pak polknul. Jako v tobogánu vlítnul břicháč do zažívacího centra hada. Byl sice tlustý, ale taky chytrý. Vytáhl kapesní nůž a proříznul se ven na podlahu. Had sykl bolestí a odplazil se.

Od hadí krve, trávící šťávy, sladkokyselé omáčky a s nalepenými chlupy z podlahy vypadal strašidelně. „Fuj co je to za hnus ani psovi bych to nedala.“ Ozvala se obrovská hlava. Skřítka chytly dva velké prsty za kšandy a vyhodily jej z okna do trávy. „Pro slimáky bude dobrý.“ Trpaslík na nic nečekal a pádil do svého světa. S lidmi skoncoval. Jsou zlí a věčně hladoví. Dějí se tam jen samé ukrutnosti.


5 názorů

Aru
06. 06. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

trpaslíka nejde sníst, umí se před člověkem schovat, navíc je mnohem silnější než člověk, prát se s trpaslíkem je boj předem prohraný :))


Já Lucie píšu...
06. 06. 2021
Dát tip Ozzozorba

Aru, to je sice pravda, ale lidi jsou dost nevyzpytatelní tvorové ani nikdy nevíš, na co budou mít zrovna chuť :)


Dostal jsi mě těmi detaily o snězení! Suprové a na konci ponaučení pro skřítka, kterého naprosto chápu. Kdyby mě někdo udělal toto, tak se k nim (lidem) taky tak obrátím... 


Aru
06. 06. 2021
Dát tip

lidé trpaslíky nejí, jen jim všechno ničí a odevšad vyhánějí


annnie
06. 06. 2021
Dát tip

Bohužel, trpaslíkovi musím dát za pravdu. A tobě rozhodně tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru