Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sirény i panna, všechna krása z moře čtenářům na dosah téměř, než unikla :D

08. 06. 2021
9
21
806
Autor
Aru

Kdekoli se v textu objeví "panny," vězte, že se jedná o tvory bez oblečení, pokud nebude řečeno jinak, což nebude :D

Povídka je mládeži a puritánům nepřístupná, pokud přesto by ji nějakým omylem spatřili, pak mládež nechť žádá výprasku od svých rodičů a puritáni, ať si vypláchnou oči svěcenou vodou a vydají se neprodleně na pouť do Jeruzaléma :D

Jmenovala se Dominika, i když Lucinka je taky moc hezký jméno, ale musela to být Dominika, určitě. Jak známo, ploutve prý u takových pannen začínají již nad boky a to je prý činí pannami, protože jinak by je "pojmul" za své každý úlisně nadržený námořník, nebo úchyla čvachtající se na pláži, vzdalující se dětem i manželce za mořskou pannou po desetiletích manželství. Samozřejmě je to jinak, není jedna ploutev, ale dvě, které jsou u panny z moře oddělené. Ale číst to dětem nikdo nebude, jednak by se hlavně tatínkům zvedala ona pověstná bambulka a odchod z dětských pokojíků by se podobal spíše boji Titánů s Olympany a to trvalo deset let! A maminky samozřejmě to také  svým holčičkám nesdělí, aby jim po nocích nebrečely v náručích. Ty pak nejsou o pár let na plážích vůbec ve střehu, když si jejich milý chodí až podezřele často zaplavat, prý kvůli kondičce, pff, to zrovna! Odežeňte dětičky i puritány, příběh začíná.
 
Dominika byla od mala zvláštní, ráda se "zahazovala" se sirénami (ty také šatů nevlastnily), jejichž zpěv ji připadal překrásný a opatřila si malou harfičku, snad z legend zapomenutou, kdesi na dně tiše ležící. A doprovázela brnkáním sirény při zpěvu pro potěchu sluchu lidí. Počkaly si na příhodnou bouři, přece jenom potopená loď na moři, či oceánu bez jediné vlnky vzbuzuje otázky. A posílaly lodě ke dnu, když námořníci se nevěnovali lodi, ale hudebnímu představení. Taková nepozornost nese tragické následky, i když si hypnotizovaní námořníci nestěžují.
 
Jednoho dne se z nenápadného zálivu oddělila snad narychlo stlučená loď, ale vypadala bytelně i přes na první pohled chaotickou konstrukci. Zjevně inspirovaná vikingskými loděmi slibovala námořníkům daleké plavby. Neměla motorů, ale plachet a zuřivě si razila cestu i v těch nejšílenějších bouřích, kde jiní námořníci si ani netroufnou do hospody v přístavu a raději ti odvážlivci pomáhají matkám s pletením svetrů. Tahle loď s příhodným jménem Mořské kladivo se vůbec nenamáhala nějak opatrně brát vlny. Měla svůj kurz a od toho se kapitán nehodlal odklonit, ani o kousíneček.
 
Když se bouře už už začínala uklidňovat, z oceánu se začal linout zpěv.
"No jó, tak tu máme sirény, už jsem o nich neslyšel ani nepamatuju," pronesl kapitán k nejbližšímu námořníkovi. Mezitím zpěv zesílil, bouře ztrácela sílu a vítr přinesl i tóny harfy.
"To je strašný," pronesl onen námořník vedle kapitána.
"Hrozný to je, ta harfa to úplně kazí," odpověděl kapitán a přešel k zábradlí po zvuku a zakřičel do oceánu.
"Bez tý harfy by se to dalo i poslouchat, takhle snad vážně bych skočil do vln," kapitán se začal smát svému vydařenému vtipu.
"Co je to za námořníky, kteří ani nehnou brvou a kapitán žertuje s námi." Pronesla siréna nejblíže k lodi, (se čtenářem dychtícím po jménu, či po zpěvu?)
 
"Tohle je Mořský kladivo, sami jsme si loď dali dohromady a děvče, my jsme trpaslíci. Můžeš nám zpívat jak chceš."
"Trpaslíci a mořští vlci? O tom slyším poprvé." divila se siréna.
"To víš lidi, ti všechno zničí a každýho od sebe odeženou." Mluvil kapitán, zatímco bouře definitivně odcházela si hledat loď s míň tvrdohlavým jménem.
"Hledají tedy trpaslíci nový domov?" Vyhoupla se siréna na zábradlíčko u kapitána.
"Nový?" Divil se kapitán. "Plujeme domů, do pravlasti trpaslíku. Bude tam asi dost narváno. No ale tu vaši harfistku raději k tomu brnkání nepouštějte, to spíš lidi probere a utečou." Zase se smál kapitán.
"Zatím to fungovalo skvěle!" Odsekla napůl uraženě siréna, ale to už připlula i Dominika a divila se, že mužíčci se neslezli na jedno místo, bez starostí o loď.
 
"Jsem Fjordin od Modrých fjordů, ctěná panno z moře a trpaslík k tomu, jako všichni na lodi." Pronesl překvapivě obřadně kapitán.
"Tvá harfa je však rozbitá, na tu by i největší harfeník stěží ladné tóny vyloudil." Pokračoval a Dominika zrudla ve tvářích, ne však studem.
"Já ji našla..." jenom špitla Dominika. Kapitán Fjordin si věděl rady, byl to taky trpaslík a ne člověk kazisvět.
"Však ti ji spravíme, trpaslík bez kovárny, to je jako siréna bez zpěvu," mrkl kapitán na sirénu s kterou hovořil předtím. Dominika podala už beze slova Fjordinovi harfičku. Ten si ji prohlížel se zatajeným dechem, hned poznal, že je magická.
"Ty nevíš komu patřila viď?" Ptal se Fjordin Dominiky, ale ta jen zavrtěla hlavou, že neví, "To je Dagdova harfa a máš štěstí, že je rozbitá, jinak by s tebou pěkně zametl. Oprava to bude zdlouhavá, na lodi nemožná, na to nejsme vybaveni, vzali jsme jen to nejnutnější."
 
A co že bylo dále v tomto tak málo erotickém povídání, přesto plném nahých sirén a jedné mořské panny, též bez šatů? Sličné dívky z vln se nalodily na loď trpaslíku, ti na lodi vybaveni sudy s pivem ve vší počestnosti s nimi pili, než to přestalo býti počestné a strávili noc v orgiích. Já tam sice nebyl, (teď si říkám jaká smůla) ale co tak albatrosí očko zvědavě zahlédlo okénkem do kajuty, tak po noci už žádná pannou nebyla. Tak barvitě to ten albatros vykvákal, možná trochu ten ptačí mozeček přeháněl a dívky se jen popovezli a pak si vyhlédli jinou loď plnou lidí, potravu pro ryby. Co dále bylo s Dominikou, to se neví, já ji neviděl, ač s očima navrch hlavy běžím ke každému břehu. Možná žije s Fjordinem, (příhodné jméno, že?) možná je sama. Možná příběh skončil, možná ne.

21 názorů

Aru
09. 06. 2021
Dát tip

je to tak, budili by veřejný pohoršení! :D

děkujuuu ;)


Jamardi
09. 06. 2021
Dát tip Aru

Takže mořské panny nejsou žádné panny a nemají jeden ocas? To se muselo před námořníky utajit, aby neskákali v rozrušení z paluby do moře. :)


Aru
07. 06. 2021
Dát tip

děkuju Evži, ale žánrově jsem se odklonil od prologu, ale Dominika si určitě vyžádá pokračování ;)


To je hezký příběh.


Aru
07. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

iví, začínám chápat Ťapšlapa, proč tahá sebou ten mop :D

písmáci se nevraždí vůbec :D

co tak čtu kolem všude dokola, došel jsem k názoru, že na Písmáku moc lidí nebude, že se sem v hojným počtu slézají kouzelný bytůstky ;D


no nemohl....to je mi jasné.....vy dva mi dáváte zabrat......jjjjj už jsem vyndala z trezoru katanu....jestli máš nějakej vliv na toho samuraje.....tak ať dodrží slovo....jinak.........šmik a bude z něj samuraj nezhlavej.......to pak bude téma na epopej!!!!!


Aru
07. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

iví, on z toho byl skoro fejeton, ten začátek se tomu blížil, ale pak už bych jenom plácal, tak jsem tam mrsknul příběh.

příběhů kdy lidi potkají sirénu, nebo mořskou pannu, těch je milion, ale loď trpaslíků, to prostě každýho nenapadne, joooo když si myslí, že nejsou, tak raději se píše co člověk a co člověk tam a co člověk tohle :D

Dagda jsem pracně hledal, protože jsem tam měl tu praštěnou loutnu, myslel jsem si, že ji bude mít nějaký bůh z řecka někde na stole, jeden takovej tam byl, ale kloubit to bylo těžky, nakonec z toho keltskýho boha je jen jméno, ale kdoví jak to bude v pokračování :)

to víš ivíí, rozbroje nepěstuju a Kamamura mě nakopl s tím komentářem o mořských panách, no mohl jsem si to nechat ujít? :D

děkujuuuuu iví ;)


blacksabbath
07. 06. 2021
Dát tip Aru

Aru......další tvoje..... fantasmagorie.....chvílema se to četlo jako pohádka.....skřítci, mořské panny... Dadgova magická harfa, ale ty tam musíš vždycky něco navíc propašovat......tady...snad tuším správně...bude pokračování........JJjjj a koukám, že jste s Yoshirou chytli skoro stejnou slinu...chci říci vlnu....... */************


Aru
07. 06. 2021
Dát tip

iví, zandej tu katanu, proč mají víly vůbec katanu? :D

ivííí, nikoho nevraždi ;)


blacksabbath
07. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa

By The Way.....otevírám trezor, kde mám katanu


Aru...za chvilku si to dočtu.....teď ale

KAMAMURO!!!!!!!!!!!.....tvůj komentář jsem stačila přečíst celý.......MÁŠ VÝSTRAHU!!!!!!.......bude z tebe.....bezhlavý samuraj.......<*// *>


Aru
07. 06. 2021
Dát tip Kamamura

ony ty postavy si nakonec žijí svým životem, každá chce něco jinýho, je dobrý mít svýho ochránce. Dominika třeba touží žít s někým, to už je mi teď jasný, to bude zase série na x dílů :D

dej Brundibárovi loď i posádku, určitě není spokojený, tam kde je, když je nějaká postava nebezpečná, tak ji ukonejši v pokračování. určitě bude spokojen, když vyrazí na moře ;)

jsem nevěděl, že Brundibár si potrpí na mořsky panny, ale měl by vědět, že má ke mě před sebou nejenom sirény, ale i jiný bytosti z dřívějšího psaní :D

Mňaukí se nezdá, ale škrábat umí :D


Kamamura
07. 06. 2021
Dát tip

BTW tvoje texty si rád přečtu, ty jsi také protrpěl některé moje, říká se tomu solidarita a reciprocita, mezi přáteli je to běžné.

Jak ty mě, tak já tobě, a naopak!

Chlebem, dalamánkem, korbelem, kamenem, mořskou vílou, japonskými nůžtičkami na pedikůru, pomerančem, mangem, avokádem, kremrolí, šlehačkou, holandskou poletuchou, láhví rumu, koblihou, parním i konvenčním slavíkem, Mjolnirem, Excaliburem, Bajajovým Drakomlatem, Orckristem, Glamdringem, Gramem, Gugnírem, řemdihem, cepem, vozovou hrdbou, srpem a kladivem, Kapitálem, Soumrakem Revoluce, Starými pověstmi českými, jakož i Obrázky z českých dějin a pověstí!

Cozmesi, tozmesi, noné? A placáka na to!

BTW nemysli si, že jsem Dominiku nepoznal, ale jsem džentlmen, tedy snažím se být, tak jsem držel kafrajdu, říkal jsem si, Aru je kamarád, nebudeme se přetahovat vo jednu mořskou fuchtli, nebo vo deset, v moři jich je beztak bezpočet. 

Takže u mě dobrý, kamaráde, ale dal bych si majzla, až se vzbudí kapitán Brrrrrundibárrrrr, v kocovině bývá až o 65 prrrrrrocent nasrrrrranější, a jelikož sdílí část DNA s nemrtvým kapitánem LeChuckem z Monkey Islandu a tím pádem i s tím zlým kapitánem z Pirátů z Karibiku (ten film je totiž kopií té počítačové hry, zčásti, ale to málokdo ví), tak umí čarrrrrrovat líp, než kdejaká bába s kotlem a pelichavou kočkou, Lóže Měsíčních Arkán laskavě promine....

Takže u mě dobrý, ale na Brrrrrundibárrrrra bacha, neměl jsem si ho asi vůbec vymýšlet, je to černý stín mé jinak slunné povahy, a personifikace alkoholismu mého zesnulého otce, dej mu Pámbu lehké spočinutí. A s mým ožralým otcem nebylo radno žertovat, to mi věř, o kradení mořských pan nemluvě...


Kamamura
07. 06. 2021
Dát tip

Mě erotika vyčerpává až osmkrát víc než mysteriózní texty, zeptej se mojí ženy!

Když jsem jí četl před spaním Lovecrafta, Chamberse a jiné horory, tak vždycky usnula u druhého odstavce, proto si dodnes myslí, že je hrůznost těch textů přehnaná (to je jasné, u druhého odstavce se nestihnu začít bát ani já).

No a když dojde na erotiku, tak zas hned usnu já.

Proto máme už přes dvacet let krásný a harmonický vztah - oba jsme vyspalí do růžova, a vždycky si pro sebe najdeme nějakou tu chvilku!

Není to krásné? Je to krásné. Život je nádhnerné mystérium!


Aru
07. 06. 2021
Dát tip

Kamamuro, mělo to být erotický, sex v každým druhým řádku, ale nakonec z toho vylezlo další mystériózno.

povídky jsou tady dlouhý i když v informacích o povídce se píše: "prozaické útvary libovolného rozsahu uzavřené v jednom díle," to mě úplně rozesmálo, protože povídka může být kratší než prozaická miniatura :D

prózu ti ode mě teda moc nedoporučuju číst, bývá to propojený, někdy zjevně, pak je to ve sbírce, nebo to psaní má dlouhý prsty v jiným textu v próze, nebo poezii, ale nezoufej! tohle je první v pořadí, nenavazuje to na nic, ale konec si přímo říká o pokračování :D

děkuji za opřený tip a ta Dominika, ta je tvoje, jak jsem si ji půjčoval ;)


Kamamura
07. 06. 2021
Dát tip

Je to Aru strašně dlouhý, jsem už dost unavený a nemám čas to teď číst, musím navíc do večera dopsat Ťapšlapa, jinak mi blacksabbath utrhne hlavu a hodí mi ji do obličeje, tak si tu zatím opřu o zeď tip, podmíněně, zítra si tuhle (a tvoje ostatní prózy) pořádně přečtu, a kdyby se mi to náhodou nelíbilo (což nepředpokládáím, protože píšeš báječně), tak si ten tip vezmu zase zpátky.

Placáka na to?!

PS - mysteriozní texty jsou navíc až o 20% intelektuálně a časově náročnější než běžné, každodenní prozaické švitoření!


Aru
07. 06. 2021
Dát tip

dnes se písmáci vrhají ke kormidlům a brázdí širé oceány minimálně na Písmáku :D

Dominiku jsem si ale "vypůjčil," i když byla prvně spatřena právě zde,

děkuju dievča ;)


dievča z lesa
07. 06. 2021
Dát tip Aru

čo je dnes? ... deň slanej vody? ... bola by to paráda skočiť do modravého mora a vlnky by si brnkali na harfu ...*


Aru
07. 06. 2021
Dát tip

rozhodně by sem chodilo víc literátů :D:D

možná jsme jen neodostali pozvánku Kočkodane :D


Kočkodan
07. 06. 2021
Dát tip Aru

 

Pokud vím, tak Písmák žádné odkvětinovávací orgie nepořádá, což je podle mne docela škoda... ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru