Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O potřebách těla a mysli

08. 06. 2021
6
16
608
Autor
Kamamura

Níže uvedené veršíky jsou (bohužel) inspirovány skutečnou událostí. Stala se asi před čtvrt hodinou. Bohužel.

Báseň samotnou věnuji českému písničkáři Jaroslavu Hutkovi, který je souhrou náhod mým sousedem, a jehož písěň "Hádala se duše s tělem" mi v mládí celkem učarovala. (už jsem mu to jednou ve výtahu říkal, takže aspoň něco se povedlo)

Je noc, tma tmoucí,

jen mé okno v ní září,

snažím se silou, mermo-moucí,

Ťapšlapa dopsat, což se nedáááří.

 

Nové nutkání 

stíní tlak v lebi,

jest to volání

těla potřeby. 

 

Jmu se ubírati

na ona místa,

nit nechci ztratit,

to věc je jistá. 

 

Konečně sedím,

jak trůnil kdys Karel,

chvíle využít hledím,

by duch nezahálel.

 

Tělo však slabé jest,

ač duch by chtěl tvořit,

v myšlénkách počínám

se v říši snů nořit. 

 

Bolestí budím se,

naříkám Bohu,

že jsem si na míse

přeseděl nohu.

 

S pokorou středních let

beru svou lekci,

víc ve stínu toalet

vyspávat nechci!

 

 


16 názorů

Aru
11. 06. 2021
Dát tip

normálně jsem se už lekl žes to zabalil, děkuji, no proč bych se k tobě měl chovat zle, nemám k tomu důvod, možná občas vyrazí nějaký ten roh, nebo kopýtko, ale je to dočasný, jenom vada na kráse :D

bixley má takový tématický psaní, vezmeš jenom tu postavu jako u Colomba a všechno ostatní si uděláš po svým a dílo si vydáš kdy chceš a jak dlouhý chceš ;)


Kamamura
10. 06. 2021
Dát tip Aru

@ukrytá v máku - při vší úctě stojí za povšimnutí i moje ostatní tvorba, například moje pirátská povídka, nebo obě mé kontrobuce do Ťapšlapova vyprávění. Podle mého skromného názoru jsou to zdařilá dílka, a jsem s nimi i z odstupem několika dní velmi spokojený. 

To říkám i pro ostatní, kteří se ke mě (snad s výjimkou Arua), podle mého názoru nezachovali dvakrát pěkně a kolegiálně. Ani v GfK, kde byly termíny šibeniční, mi věru nikdo nevyhrožoval, že mi při spoždění urazí hlavu mečem, ačkoliv vím, že se samozřejmě jedná o nadsázku (blacksabbath s největší pravděpodobností ani žádný/řádný meč nemá... narozdíl ode mě, haha ;-)


Kočkodan
08. 06. 2021
Dát tip Gora, annnie

 

Opravdu kvalitní věci se někdy musí vysedět.


私はあなたを殺します Watashi wa anata o koroshimasu

Nami 99
08. 06. 2021
Dát tip blacksabbath, Kamamura, Gora

Tiramisu - sedí dlouho na toaletě - (týrá mísu).


Kamamura
08. 06. 2021
Dát tip

blacksabbath - klid, ó Nedostižná Fontáno Zurčící Inspirace, máš to tam, dílo jsem odevzdal, i když pozdě, takže asi jako obvykle bez honoráře, že?

Nevadí, chlastu mám z minula dost vlastního. Půjdu si vyvenčit pajšl, a pak spát....


Aru
08. 06. 2021
Dát tip

iví, iví, kovárna vychládá, Ťapšlap zahlédnut na cestě, ťapká. skřítci i trpaslíci, hydry i sirény též se valí domů. nekromanti velí sparťanům ke spánku, všude mír a cvrlikající slavíci :D


já ti dám "včíl mudrujte, vy chytráci!".....nepomůže Vám ani petlice...Aru, Aru...ty mu ještě radíš a pomáháš s výzbrojí a výstrojí aaaaa......jdu si dát frťana a štípnout se...jestli se mi nezdáte.........ivi není podomní obchodník......a bacha.......ivi má styky....adresu si zjistí!!!!!!!!!.....jdu namočit brusný kámen...pak přiložím katanu na mokrý kámen a třením pod úhlem 12-15 stupňů zvýším jeho ostrost............


Jamardi
08. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

Výmluvy! Jsi ochotný vymyslet cokoli kromě pokračování Ťapšlapa! :)


Aru
08. 06. 2021
Dát tip

zbabělče! :D


Kamamura
08. 06. 2021
Dát tip

Pane Krumphanzl, dveře na petlici, a lidem říkejte, že tu nejsem! Já se hned vrátím!


Aru
08. 06. 2021
Dát tip

tak vypusť co máš, ono to nějak dopadne :D

to je jak s tou Helenou Trojskou, ten Paris po ní sice pálil, ale přecenil svoje síly, no vono taky naštvat sparťana, to už je průser sám o sobě a ještě mu ukrást manželku, ke všemu ještě dceru Dia, teda Zeuse, římani tehdy nevěděli ani co to ten Řím je když nestál ještě.

teď ti nezbejvá, než udat adresu a čekat až dorazí blackí, myslím že spala s katanou pod polštářem a samurajským brněním vedle postele, jo a prý ten trójskej kůň byla obchodní loď, což teda zní rozumějc, než aby stavěli nějaký konisko. tak teda bacha na to, ať ti iví bude nabízet loď, nebo obrovskýho koně, až bude před tvým barákem, tak se nenech uchlácholit, no nic jdu kovat meče, sekery, přibilce, hrudní, pláty, nákoleníky a štíty a vem si dovolenou na deset :D

:D


Kamamura
08. 06. 2021
Dát tip

Tak, a včíl mudrujte, vy chytráci!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru