Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŤAPŠLAP JDE DO SVĚTA... díl 19. a čtyři malé ťápinky k tomu

09. 06. 2021
10
37
973
Autor
Aru

A je to tady, úplně poslední díl, zamáčkněte slzičku, abych vám mohl vůbec poděkovat, tak tedy:

Děkuji všem spolupsavcům, i těm, kteří nás četli!

A blackí za organizaci a péči, bez které bychom to nesesumírovali dohromady.

Byla to zábava s vámi psát, tak snad se zase u nějaký podobný koniny, teda společnýho psaní sejdeme, protože dobrých nápadů a fantazie do psaní není nikdy dost a ve více psavcích se to lépe táhne, než samotnému jednopsavcovi, díky všem a nyní k posledního dílu hleďme vpřeďmo za nosem ;))

Charón smutně vesloval se sklíčeným Ťapšlapem v loďce, najednou se roztrhla skála ve dví, kterou mezitím po podzemní řece Styx proplouvali.

"Ty hlupáku Charóne!" Ozvalo se přesně tam a dokonce dvojhlasně co se trhá nebe i křesťanům, když k nim někdo promlouvá.

"Ježiši!" Vykřikl Charón, když spatřil Rea a Dia vedle sebe.

"Pluj zpátky ty hlupáku, Tartar se neruší a ty budeš brát oboly jako vždycky, jiné měny ti zakazujeme." Ozvalo se znovu nad nimi a pak se skály sevřely v jeden díl. Charón otočil loďku a vesloval zpátky do pohádkového, ehm, skrytého světa jak nejrychleji dovedl.

 

"Ty Ťapšlape, to je tvoje poslední představení, co?" Vyzvídal Charón po nějakém tom veslu-noření.

"Jo, úplně poslední, už mě nikdo nechce psát, ale víš, mě to nevadí. Konečně se trochu natáhnu, už ani nevím kde bydlím a kdo jsem," pak se naklonil k Charónovi a jenom šeptem pokračoval," on ten Aru co mě teď píše si hovno pamatuje, to je pak mizernej život ti povím. Hned na začátku výpravy mi třeba vybouchly tvarůžky, který jsem si ani nezabalil na cestu." Za těchto hnusných pomluv, fuj, pluli dál.

A co že dělali stálice a kanonické postavy tohoto příběhu? Ihahá, Duhilka i s bříškem a Elfínka s Kozíbrádkem, neboj nezapomněl jsem na tebe.

A ten nemechcký skřitek Gotthstein z Lokte?

 

Skřitek Gotthstein se ztratil přátelům, táhlo ho to zpátky mamonit na Loket, ale obíral turisty čím dál tím víc a čím dál tím víc byl nevrlejší, až se z něho stal drak. Nejprve spálil půlku Lokte, ale pak i s namamoněným pokladem jako nemechcký drachen odletěl do Nemechcka in Berlin na Danzinger Straße do thajské restaurace Red Dragon, kde si zřídil svoje doupě.

 

Pro pořádek si připomeňme, že Duhilka byla krásná pegasí koňo-slečna po které mužští tvorové všech druhů tonuli ve vzrušení. Všude po těle měla jemná a krátká stříbrná peříčka, ale křídla byla zlatá, přesto peří-ohebná, hřívu měla z duhy a oči, no už dost, nechceme přece zneklidňovat pány. Jednorožec Ihahá byl celý bílý, jak si jistě vzpomenete, přirozeně odpuzoval bláto, které se ho bálo, křídla velká a mohutná, (také krásně špínu odpuzujíc-bílá) hříva duhově zbarvená, (také špíny prostá) jednoroh duhový a při každém pohybu mu šly od kopyt pruhy duhy s drobnými jiskřičkami.

 

Skřítka Elfínka se svým osmiokým kamarádem na kterého rozhodně nezapomněla v komůrce, když ji chytl barák v ohni, měla líčka připomínající maliní, vlasy měla hnědé a dlouhé jako koňské žíně, byla o hlavu menší než Ťapšlap, obdařená a vnadná s vysokým líbezným hláskem, pro jednou neměla prosvítající šaty a čekala spolu s ostatními doma u ježčice Vendulky, protože Duhilka byla v očekávání nových přírůstků.

 

Charón doplul ke břehu, kde nabral Ťapšlapa, ale byla tam ukrutná fronta jiných bytostí.

"No, kde seš, ty magore? Potřebuju rychle na druhý břeh!" Vykřikoval kdosi z davu v saku s kufříkem a nervózně se díval do iPhonu. Ťapšlap rychle vystoupil z lodi a i tak ho první čekající nedočkavě odstrčili.

"Co já si počnu sám a sám," ale ouha, Ťapšlap zjistil, že může chodit jen velice pomalu, jeho inventář zatímco plul loďkou prošel aktualizací a mohl nést jen určitou nosnost.

"Příběh je u konce, tak to všechno vyházím," stalo se, Ťapšlap lehký jako středně velký skřítek, znovu s volnou myslí mohl skotačit kam se mu zachtělo.

"Kam si myslíš, že jdeš, holomku?" ozval se jestřáb Vojta.

"Já vlastně nevím," nejistě odpověděl Ťapšlap při vzpomínce na létavo-padavé dobrodružství.

"Nasedni mi za krk, mám tě dovíst ke kamarádům," mávnul křídlem Vojta.

 

Vojta neletěl ani pomalu, ani rychle, ale tak aby neshodil Ťapšlapa a zároveň, aby se někam vůbec v tomhle příběhu dostali.

U ježčího domečku přistál a vysadil Ťapšlapa.

"No tak já asi půjdu a nevzpomínej na mě ve zlým. Koukám že hopkáš jako vousatej mladík." A s tím se Vojta vznesl k hnízdu, protože i kdyby ho autor nějakým způsobem narval do ježčího domečku, tak na obrázek blackí by se rozhodně už nevešel.

Ťapšlap přistoupil k ježčímu domečku s rukou na vrátkách - klopy klapy klepy, tak vždycky ťukal.

 

Dveře se otevřely a v nich Elfínka, "poď ty bambulo ztracenej, už je to na světě, Duhilka přivedla na svět jednorožče, pegasče, jednoropegasče a pegasorožče."

Duhilka ležela v pelíšku pro koně a hrdě se dívala na ostatní co za mrňousky chrnící jí u cecíků přivedla.

Elfínka vzala Ťapšlapa za ruku a přivedla ho k Duhilce, Ťapšlapovi se nedostávalo slov a tak jen koukal na to nadělení.

 

"A co my dva Ťapšlape?" Šeptla Elfínka Ťapšlapovi do ucha, ale Kozíbrádek byl rychlejší a spustil se za nimi na pavučince, takže slyšel všechno.

Ťapšlap přešlapoval na místě, nevěděl si rady, ale Elfínka si rady věděla a zatahala Ťapšlapovi za vous, který mu už tolikrát pomohl z nesnází a i teď mu pomohl. Ťapšlapovi se rozsvítilo a náhle se rozpomněl, že vlastně pro něj a jeho bambulku je Elfínka ta jediná na kterou by se díval od rána do večera, (pokud by Duhilka nešla kolem.)

 

"Ale já pro tebe nic nemám Elfínko, jsem starý a unavený vousoskřítek bez perspektivy." Dodal Ťapšlap Elfínce, která na něho nevěřícně koukala.

V tom se rozrazily dveře jako kdyby do baráčku vstoupilo tornádo a mezi futrama se objevila Beruška.

"Já za toho kluka vousatýho ručím Elfínko. Mé jméno je Beruška," řekla beruška "a když mě Aru nebude přerušovat, tak se snad někam dostaneme. Totiž Elfínko já budu tvůj svatební dar od Ťapšlapa." Řekla Beruška s ručičkama v bok, (snad už nikoho nepřerušuju, teda!)

"Ty jeden," objala Elfínka Ťapšlapa, "já tě chci takovýho jaký jsi."

"No jo, ale kde budeme bydlet? Vždyť my jsme úplný případi!" Ptala se Beruška a rozhlížela se kolem.

"Můžete přece bydlet tady," nabídla jim ježčice Vendulka.

 

Ale Vendulka ježčice nebydlela sama, přistěhovala se k synovi a jeho manželce (ta už čekala malá ježčata), kteří se mezitím vrátili ze svatební cesty a samozřejmě jako správný ježčí syn souhlasil, aby s ním jeho ježčí maminka bydlela i s Ihaháém, Duhilkou, jednorožčetem, pegasčetem, jednoropegasčetem, pegasorožčetem, Kozíbrádkem, Beruškou, Elfínkou a Ťapšlapem. Všichni tak bydleli ve štěstí a přátelské rodinné pohodě pospolu. A Ťapšlap s Elfínkou chystali svatbu jako hrom, ale to by bylo na milion odstavců, takže zazvonil Zvonek jemný před ježčím baráčkem a příběh se rozběhl dál, už nečten. (Možná v hlavách ještě trochu domýšlen?)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


37 názorů

Aru
10. 06. 2021
Dát tip

to je to, že nevešli :D

domeček se vlastně nafoukl, něco jak vystupuje hromada klaunů z malýho auta,

díky bixley ;)


bixley
10. 06. 2021
Dát tip Aru

Takový happy-end! Jak se tam všichni vešli? Inu, pohádkově. Krááásnééé!


Aru
09. 06. 2021
Dát tip Gora

děkuju moc vesuvanko, že jsi četla Ťapšlapovi trampoty, bylo potřeba vymotat se z labyrintu s příslovečnou Ariadninou nytí, tak jako Théseus ;))


vesuvanka
09. 06. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Aru, závěrečný díl jsi moc pěkně zpracoval - a jako správná pohádka, má dobrý konec. TIP, který by si zasloužila také ivi za hezký obrázek Ťapšlapa s Elfínkou a dalšími pohádkovými "postavičkami" :-))).

Díky, a zároveň děkuji i všem, kteří se na příběhu podíleli :-)))


Aru
09. 06. 2021
Dát tip Gora

Léthé je řeka zapomnění a vlévá se do řeky Styx, pojal jsem to tak, že Ťapšlap plul krajinami mrtvých a to na něm zanechalo následky v podobě částečné ztráty identity, ale Elfínka měla tu moc mu vzpomínky vrátit, což se stalo ;)

díky moc Goro, škoda že to už končí, Ťapšlap byl sympatický, hlavně jeho vous :D


Gora
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa, blacksabbath, Já Lucie píšu...

Aru, ukončil jsi příběh se ctí... je znát tvůj značně kreativní přístup, Ťapšlap  se začínající sklerózou může pocházet snad jen od Arua, ale oceňuji tvoji dobrou vůli!

Přátelství našich vymyšlených postaviček je /mělo by být/ nejvyšší metou i nás, lidí... a tady se dala dohromady prima parta v čele s blacksabbath.  Virtuálně pozvedám hrneček s Ťapšlapovým puškvorcovým čajem a připíjím vám, kolegové, na zdraví a NA PÍSMÁKA!


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

Kočkodane: synkové by si rozhodně neměli brát příklad - tři ježci, další na cestě, dva velcí okřídlení koně, čtyři malí okřídlení koně, pavouček, beruška, dva skřítci, vždyť ten domeček se nafoukl, on nebyl tak veliký :D


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

Jamardi, to je ve hvězdách, a vůbec nepředbíhejme :D


Kočkodan
09. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

 

Sice se říká, že co je šeptem, to je čertem, ale v tomto případě platí – po čertech pravdivé. Aru, stopni nabíhání žil a zvýšenou kadenci tepu – samozřejmě kráčí jen o humorný pokus.

 

I já děkuji vám všem do psacího grupáče se zapojivším.

 

A apel na některé synky: Vemte si příklad z ježků!


Jamardi
09. 06. 2021
Dát tip

Třeba bude ještě pokračování, aby se Ťapšlap plně rozpomenul - to je ale těžké, to chce novou sérii :)


Aru
09. 06. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

psalo se to samo, já nic :D


Aru, a to se Ti povedlo ;) Dík, dík!


Aru
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa

je u mě v pelíšku, bydlíme spolu :D

měla dvě samostatný díla


Aru ... a čo Mňaukí, ako sa má?


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

díky moc Lucie, chtěl jsem aby tam každý měl pokud možno svůj kousínek ;)


Jamardi
09. 06. 2021
Dát tip Aru

Jo vlastně :)

Zapomněla jsem blacksabbath pochválit pegasčata a jednorožčata, jejich rodiče i šťastný pár skřítků :)


Já Lucie píšu...
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa, Aru

Aru, tak si nám to pěkně zakončil a moc vydařeně! Velká poklona, že si to vůbec rozmotal a dokázal napsat takový super konec! Líbilo se mi, jak si je nám tam všechny pěkně zopakoval, abychom na postavy nezapomněli :)

Blackie, děkujeme za organizaci, popohánění a především za nápad :) Díky, že jsem mohla s vámi psát a zase příště!

To Black: Pěkný obrázek! Chtěla jsem se zeptat, jestli kreslíš pouze černobílé (tužkou), anebo máš ráda třeba i pastelky...? Jen mě to tak zajímá, protože já mám ráda vodovky a voskovky, ale mám malý problém, jelikož neumím kreslit, hehe :)


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

Ťapšlap plující po řece Styx ztratil zčásti sám sebe, tím toho dost zapoměl, je to v tom úvodu, jak říká že neví kdo je a kde bydlí,

dííky mooooc ;)


Jamardi
09. 06. 2021
Dát tip Aru

Výborně! Dobře to dopadlo :) Přemýšlela jsem proč se nevrátili domů, když tam měl Ťapšlap domeček a někdo mu slíbil, že mu bude zalévat bylinky. Muselo to být kvůli těm tvarůžkám, které vybouchly. I skřítkové mají jenom jedny nervy :)


Aru
09. 06. 2021
Dát tip blacksabbath

tak teď už to víš, ďěkovat nemusíš :D


a já pořád přemejšlím vod čeho mě bolí ruce...:-))))))


Aru
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa

ano iví, ale tys nás podržela ;)


blacksabbath
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa

hahahaha....vy dva.....všichni makali až se tady i občas kouřilo...:-)))))


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

ano, iví je prostě skvělá :)

a nejlepší kreslířka ;)


Alegna
09. 06. 2021
Dát tip Aru

ještě jsem chtěla poděkovat black, že dala hrdinům viditelnou podobu :-)


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

všechno řídila blackí, já jsem jen okouněl kolem :D

díky moc, že ses vezl s námi.

snad se něco rozjede, za chvíli jsou ale prázdniny a okurková sezóna


lastgasp
09. 06. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath, dievča z lesa, Gora

Jsem rád, že jsem byl členem této societatibus scripturam a mohl přispět k poutavému putování Ťapšlapa s jeho přáteli. Děkuji Arovi a Black za jejich nesnadnou, komplikovanou a obětavou práci a všem ostatním za pohotové a vtipné nápady. Do dalších pohádkových pokračování si brousím tužky. 


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

děkuju moc, jo, nikdy nevíme co se stane s tou, či onou myšlenkou a co probudí ;)


Alegna
09. 06. 2021
Dát tip Aru, dievča z lesa

cokoli člověk vymyslí, stane se skutečným......

ráda jsem četla, děkuju odvážným autorům a teď již skutečným hrdinům přeji do dalšího dobrodružství hodně štěstí :-)


Aru
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa, Gora

děkujuuu iví, to víš, ty klasický konce, přišla svatba a šlus, ale přitom ty postavičky si žijou dál, jenom o tom čtenáři neví a Ťapšlap je konečně s tou svojí Elfínkou :)

zajímavý jak mě v těch příbězích nakonec všichni bydlí spolu :D


blacksabbath
09. 06. 2021
Dát tip Aru, dievča z lesa, Gora

Aru....moc se ti to povedlo...moc, moc, moc.....zamáčkla jsem slzu v oku.....hmmmm a je konec......ale.....dobrý konec - všechno dobré......vrátil jsi všechno pohádkově zpátky do pohádky.....a závěrečná věta......"příběh se rozběhl dál, už nečten. (Možná v hlavách ještě trochu domýšlen?)"...no no kdoví......možná opravdu tam někde..."vpřeďmo za nosem".......???????? Díky Aru....krásně jsi to zakončil!!!!!!

Aru vám poděkoval......a já se připojuji.....velká poklona spolupsavci...bylo mi ctí s vámi psát.....a vám, čtenáři, děkuji  že jste s námi putovali....s draky, s Mňaukí, s Ťapšlapem....dík za vaše komentáře....a že jste nám drželi palce......aaaa.......:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

no, musím říct, že spisovná čeština zase jednou válí a kulhá za hovorovou na sto sáhů :D


Abakus
09. 06. 2021
Dát tip

Aru - Zeus - 1. pád. Ďalšie sú Dia, Diovi....Takže prosím zmeň "ZEUSA" na Dia. 


Aru
09. 06. 2021
Dát tip dievča z lesa

děkujuuu dievča, ještě jsem upravil ten krkolomně znějící konec. jo příběh se nekončí, jen se nedozvíme pikantní detaily :)


Aru
09. 06. 2021
Dát tip

takže Zea? to zní šíleně Rea, Zea vedle sebe, ale já to pro tu srandu změním :D


dievča z lesa
09. 06. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Aru ... príbeh si zľahka a s gurážou doviedol do konca ... a blacky, na tvojom podrobnom ako živom obrázku je zreteľné, že dobrých živáčikov sa do príbytku ježice Vendulky zmestí celá hromada ... po všetkých tých tresko-ohňo-búrko-pleskoch im dobre padne ochutnať obyčajný každodenný radostno-starostný život ... a ...  nikde nie je napísané, že dobrodružstvo sa neskrýva za rohom ...


Abakus
09. 06. 2021
Dát tip

Zeus sa skloňuje ako Dia - teda v slovenčine, ale predpokladám, že aj v češtine, gevoliva gréckemu pôvodu. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru