Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Andělská

10. 06. 2021
2
11
388
Autor
Milky Way

Vzpomínám si jenom letmo

na pocit andělských křídel

šumících podélně mne

 

kradmí náznak

zapomenutého štěstí

 

bytí


11 názorů

Kamamura
07. 08. 2021
Dát tip

Za vlahého, výjimečně nikoli dusného letního odpoledne opouštím Václavskou pasáž na Karlově Náměstí v Praze, když tu najednou mně a kolem zewlujícím důchodcům kap-kap-kap, kape na karbid. Pekně shůry, jako dešťové kapky, ale déšť to, holenkové, není. Kdo se podívá, tomu to spadne přímo do oka.

"Povídám, to oni tam lijí schálně zkušebně vodu do okapů, aby zjistili, kde to protéká," povídá ten, co prochodil největší světa kraj. Náhle se ve mě (kde se vlastně vzal?), probudil nábožný Slovakomoravák, a důvěrně k ním pravím: "Tož stréco, hen to tuna anjelé na nás chčijó z tej baňi nebeskej. Aj anjél svatý hocikedy si uljaviť musí, vysoko žije, tož zvysoka na nás chčíje. Ako dole, tak i hore, ako to vravel Rudolfko Druhý při hentej transmutáciji zlotých továrov." A poklepal jsem holí o dlažbu, abych dodal svým slovům tudleten... kontrapunkt? Ne, to není ono, jiné slovo...

No, na každý pád, těm dobrým starouškům jsem dočista vzal dech z plic - stojí, očima koulí, nemohou plivnout ani polknout. Až ten nejmazanější se na mě lišácky podíval, a rozesmál se na celé kolo. I viděl jsem, že mám dalšího diváka/posluchače/čtenáře, tak jsem mu přátelsky pokynul Farářem Tuckem (tak jsem totiž na vyzvání aplikace Garmin Connect pojmenoval svou vycházkovou hůl), a pokračoval jsem dál, k nákupnímu centru Atrium, které v jednadvacátém století jako modernizovaný chrám konzumu nahradilo coby cetnrum společenského hemžení jezuitský kostel u Svatého Ignáce, stojící na opačné straně náměstí. 


Milky Way
07. 08. 2021
Dát tip

Musaši, pokud jím nebyl pro někoho někdo sám... píšu prostě co mě napadne... pocity a tak


Musaši
09. 07. 2021
Dát tip

Ale anděl strážný je přece pořád s tebou, ne podél tebe.


Safián
06. 07. 2021
Dát tip Milky Way

Tady tě svedly formální ohledy (3+2+1). Pod čarou: kradmý náznak.


Milky Way
05. 07. 2021
Dát tip

Díky všem :)


"podélně mne" a "kradmí náznak"  není to pravé ořechové, co myslíš :D :D  Jinak, když od toho odhlédnu - kdybys "andělských" nahradil něčím méně  agitačním... tak by se mi to vlastně i líbilo (beru jakéhokoliv ptáka, kromě labutě, která je stejně kontraproduktivní jak andělé). "Bytí" na konci bych taky smazal, ale to je na tobě. Tak držím palce.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru