Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - basketbal

19. 06. 2021
14
11
325
Autor
supizmus

   Vít Malina byl rodilý Novojíčiňák. Už od dětství šel trochu proti proudu. Zatímco ostatní kluci hráli na hřištích fotbal a sledovali hokejové zápasy, Vítek chodil do místního basketbalového klubu. Ta hra ho bavila. Vždy se mu povedlo prosadit se mezi starší kategorií.

   Ve většině mládežnických soutěží byla největším rivalem Nového Jičína Opava. Muži Slezského klubu hráli narozdíl od Jičína extraligu, ale v mládeži se díky regionální blízkosti setkávali docela často. A bývalo to dost vyhrocené.

   I mezi juniory Vít Malina nad ostatními spoluhráči kvalitou svojí hry vyčníval. Jenomže trenér družstva mužů jasně prohlásil, že: "Malina je pro muže ještě nezralý". A ignoroval ho. Pro hráče to byla bolest. Poctivě chodil na všechny tréninky, sám si ve volném čase přidával. Rozhodoval zápasy. Ale do A-týmu pro něj cesta nevedla. Až mu jednoho dne zavolal manažer Opavy, že o něj mají zájem. Vnímají jeho talent a hodil by se jim do koncepce pro extraligu. Dostal nabídku profesionální smlouvy.

    Vít Malina byl rodilý Novojíčiňák. Už od dětství šel trochu proti proudu. Zatímco ostatní hráči jeho věku, když dostali nabídku z extraligy, okamžitě podepsali. On ne. Nechtěl zradit svoje město. Jít do Opavy, to pro něj neexistovalo. Po maturitě vystudoval fakultu tělovýchovy a stal se trenérem mládeže basketbalu v Novém Jičíně. Ta hra ho bavila a miloval svoje město. Někdejší kouč mužstva mužů ho neuznal zralým pro A-tým, ale jako člověk a muž byl zralý neobyčejně moc. Velmi dobře věděl za čím si jde a čeho a proč se vzdát.


11 názorů

:)


K3
19. 06. 2021
Dát tip

To bys mohl rozepsat, byla by to skvělá povídka. Protože obsah má velký potenciál. Být tebou, hned se pustím do práce. Já bych totiž udělal to samé. Jako bych se v něm viděl.


Hezký příběh.


Kočkodan
19. 06. 2021
Dát tip

 

Ani tady jsem ti čtenářsky nedal košem, dílko otevřel a... s chutí slupnul jako malinu!


bixley
19. 06. 2021
Dát tip

Hezky zpracované zrání Víta Maliny. 


Janina6
19. 06. 2021
Dát tip

Originálně uchopené téma :-)


Jamardi
19. 06. 2021
Dát tip

Je fajn, když se člověk umí dobře rozhodnout. :)


Benetka
19. 06. 2021
Dát tip

Zaujalo!

(I když teda spíš fandím Opavě... :)


jako člověk a muž byl zralý neobyčejně moc.....hezky zpracované téma...*/***


annnie
19. 06. 2021
Dát tip

Sport mě sice nezajímá (přiznávám, že jsem lenoch), ale pěkný příběh! Tip a.


Gora
19. 06. 2021
Dát tip

Pěkná kombinace tématu se jménem hrdiny a celkově zábavný, ačkoli pro něj neradostný děj. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru