Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sága o Ferim

08. 07. 2021
1
1
146

Příběh o Ferim by se dal stejně správně vyprávět jako příběh o selhání systému, kterej uctívá sílu a úspěch, ale všem asi víc vyhovuje vyprávět ho jako další příběh o sexuálním násilí, protože tahle verze nás zbavuje spoluviny. Všichni kdo ho znali se teď můžou začít pohoršovat, že by je to do včerejška ani nenapadlo, ale to je samozřejmě blbost, do včerejška jim to jenom bylo jedno. Když jsem to moh vidět já, obyčejnej personál, co se kolem něj jenom občas mihnul, že je to arogantní kokot, co ví že si může dovolit všechno, moh to vidět každej kdo chtěl, jenže nikdo nechtěl. Všichni ho obdivovali, vážili si ho a chtěli ho poznat, protože byl úspěšnej, a teď o svůj úspěch přišel, někdo silnější a úspěšnější mu ho vzal, a to je ten skutečnej hřích, ze kterýho v jejich rase neexistuje vykoupení, kterej mu ostatní Feriové nikdy neodpustěj.


1 názor

Aru
08. 07. 2021
Dát tip Chrám gnostických křesťanů

hodně zajímavej pohled na věc, mě politika nezajímá, takže do kauzy jsem ani nevěděl o Feriho existenci. jestli si z něho lidi udělali modlu, tak o to víc se teď pohoršují s těmi co ho nenáviděli/nepřáli mu už před tím o to víc. klasický pálení čarodějnic: viník, proces, a poplácávání se po zádech nad dobře vykonanou prací.

nijak tím neříkám kdo je v právu a kdo si co vymyslel, nebo jak to je. ale s tím systémem jsi to trefil, nejdřív už ve škole je říkáno dětem denodenně že existuje jen to co se dá změřit, zvážit a spočítat, to osatní jsou pohádky a nesmysly. takže pak idoly k obdivování jsou jaký jsou. v podstatě to jestli je hodný, nebo zlý člověk nikoho nezajímá, pokud má úspěch, majetek a postavení - to jsou hodnoty, kterými je člověk nazýván dobrým, to je na něm obdivováno, proto klidně může být arogantní hovado. lidi prostě zapomenou všechno, říkám to pořád, když se jim řekne, že tohle je teď ok a že to frčí, velká část lidí to prostě přijme


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru