Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fejeton na draka - o racích

09. 07. 2021
10
22
795
Autor
Aru

Horrory s humorem :D

Raci se rodí v noci, čím je měsíc víc v úplňku, tím víc ve větších hejnech se rojí na svět. Slunce a den nesnášejí a činí je smutnými, za to v noci mohou snít při měsíčku o tom jak mají život těžký a proč je nikdo nechápe/nemá rád a jak by to udělali jinak, "kdyby" bylo cokoli (rozumějte všechno) jinak. Výchozím stavem raka je deprese, s kterou dál pracuje, jeho rodina o tom ví své. Má tu smůlu, že si musí vyslechnout permanentní stěžování. Nikomu jinému by se na celém světě ale nesvěřil. Ačkoli středověk už není, rak chodí, sice v zabláceném a otlučeném brnění, za to ale pořád, plus si v kufru nikdy nezapomene náhradní, řádně prorezlou sadu brnění. Naštěstí když rak dospěje, tak kolem stovky, dřív ne, pak si obdarované okolí oddychne. Rak nejvíce zbožňuje svoje neštěstí a utrpení, kterým se může trápit, protože ho to činí šťastným a naplňuje jeho život - nějakým - smyslem. Po jiném smyslu, než žít v osamění a depresích ani netouží, ale bude si těch 99 let namlouvat, že tomu tak není a zaříkávat se mocným "kdyby".

 

Ideální povolání má rak v redakci jakéhokoli tendenčního časopisu, který chrlí rady do světa, tam se vyřádí. Mám silné podezření, že tyhle časopisy založili a řídí pouze raci, kteří se tak mohou mstít nerušeni z pohodlí samot kanceláří celému světu výrobou rad, které nikdo nepotřebuje. Jejich čtením ale nabudete dojmu, že bez jejich radění nepřežijete den. Druhé nejideálnější povolání je psycholog, tam sice raci už potkávají lidi, ale zato z pacientů mohou učinit chodící trosky. Pokud rak nezíská ani jedno ze zmíněných povolání, je pro něj jeho šťastná hvězda ztracena a k doktorům (to utrápené zvířátko) ho nikdo nedostane, až na smrtelné posteli uzná, že by někde hodně daleko mohl mu někdo poskytnout pomoc, kterou tak jako tak odmítne. Pokud ale přeci jen dospěje nějakým tajuplným osvícením (nejspíš byl zrovna úplněk), že existuje někdo kdo mu může pomoci, pak doktoři po návštěvě raka, buď vyhledají sami odbornou pomoc jiného kolegy; jejich kvalifikace nebyla dostatečná, nebo páchají hromadně sebevraždy, kdy shledají, že jejich kvalifikace nejen že nebyla dostatečná, ale že nemá ani cenu žít. Další povolání vhodná pro raky jsou travič a pašerák, na tato zaměstnání bohužel nelze dostat živnostenský list a tak nedosahují u raků takovou popularitu.

 

Rak se zásadně s nikým neseznamuje, když nemusí a není při tom ohrožen na životě, to si zapište za uši. Moderní doba navíc přinesla mnohé technické vymoženosti, kdy rak nemusí vůbec zvednout nohy od elektrického krbu s očima na notebooku. V lásce je pak zcela nedostupný, čím víc se mu někdo líbí, tím víc dává najevo svůj nezájem a naprostou ignoraci. Pokud odejde, pak máte vyhráno, rak se zamiloval. Je třeba za ním běžet, nyní začíná fáze přemlouvání, nezapomeňte, má pořád to brnění a nevěří vám. Ostatně nevěří ani sobě. Vlastní štěstí řadí mezi kolonizaci Pluta a cestováním do jiných galaxií. Povedlo se vám ho omráčit a sebrat nenápadně brnění? Dobře. Nyní jste dostali věrné a přítulné zvířátko, ale pozor! Den má 24 hodin a rakova nálada se může 24krát změnit.

 

Jen to proboha nečtěte žádnému rakovi, všechno zapře a odejde trucovat do svých komnat.


22 názorů

Aru
12. 07. 2021
Dát tip annnie

ryby jsou ještě v pohodě ;)

no, není za co, v kostce jsem tu vypsal život jednoho raka :D:D

díky ti ;)


annnie
12. 07. 2021
Dát tip

A já si rvala vlasy, že vždycky skočím na návnadu nějaký rybě :)...

DĚKUJU TI, PŘÍTELI, Z CELÉHO SRDCE :) :) :) Tip a.


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

však já vim iví, žiju s jedním rakem 35 let :D:D a když něco z toho chybí co rak potřebuje, tak je to s ním k nevydržení, docela hrůza ti povím :D

škoda, že jsem nešel na toho psychologa, nebo do nějaký pitomý redakce :D

děkuju iví, užívej víkendu, zítra má být hezky ;)


blacksabbath
09. 07. 2021
Dát tip Aru

Rak patří mezi nejkomplikovanější znamení zvěrokruhu. Je to dáno jeho silnou zranitelností. Raci  jsou senzitivní a jejich potřeba bezpečí je velká. Ochrannou ulitou, kam se schovávají před nepříznivým vnějším světem, je obvykle domov, partnerské vztahy a kreativní či nápomocné  činnosti. Raci rádi pomáhají, ale také se  s potěšením nechávají opečovávat. Obojí však vede k závislosti na druhých....ale já jsem ryba..:-)))).....*/******************


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

dievča, to bylo poprvý a naposled, málem jsem se z toho totálně rozsypal :D

můžou ale jiná znamení ;)

díky ti ;)


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

děkujuuu, to jsem rád Alegno, to byl původní účel fejetonu :)

nooooo, minimálně jeden rak se v tom najde :D ale 9/10 raků fejeton nedoporučuje a prohlašuje ho za nehoráznou lež! :D


nezaškodí raz za čas nasypať znamenia do spoločného klobúka a poriadne s nimi ponatriasať 


Alegna
09. 07. 2021
Dát tip Aru

nevím, co z toho je pravda, ale pobavila jsem se :)


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

to děláš dobře Kočkodane, taky bych se na to vyfláknul, kdyby si depky se mnou neházely od stěny ke stěně :D


Kočkodan
09. 07. 2021
Dát tip

 

Jako býk a (s výjimkou dopravních světelných) neuznávač znamení se k dílku neráčím příliš vyjadřovat. ;-)


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

jo, určitě Jamardi, správní raci se rodí v noci, ti šťastnější a společenstější ve dne :D

díky ;)


Jamardi
09. 07. 2021
Dát tip Aru

Jo, komplikovanost raků ovlivnila i můj život, ale víc spíše jiných osob mně blízkých. No hlavně jde o to, jestli dotyčný chce zlobit nebo ne. :)

Někteří jsou pak třeba méně raci, záleží také na ascendentu (podle hodiny narození) a celkovém postavení planet v jednotlivých znameních.


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

omlouvám ze avi, menší chybička se vloudila

- teď je to správně... :)


Aru
09. 07. 2021
Dát tip

psát o jiných znameních bych si nedovolil ;)

myslel jsem, že v příštím zrození "beru jiný znamení" 


LGarra
08. 07. 2021
Dát tip

Dobře.. Dávám stranou "španělské rytmy" ... O telatech si ráda něco přečtu... Tož vykládám karty... Ale víš jak, to "blbé" vynecháš...  Takže mi býci : majetničtí... Rádi jako manipulujeme s lidma... (možná)...Ženy i muži - smyslní..... Zaměření jak na potěšení tělesné, tak materiální a pozor!! i duševní... Pevní ve svých rozhodnutích ... i v těch pitomých ... ustupují jen za "dobré slovo" a nabídku něčěho lepšího... Smíchej to s Blížencem, Opicí.. A zjistíš, že horoskopy jsou fajn... ale ... ehm.. život je život ... :)... 


Aru
08. 07. 2021
Dát tip LGarra

už mlčím, korida není můj oblíbený sport :)


LGarra
08. 07. 2021
Dát tip

Chceš naštvat zbytek horoskopu? :D :D Hlásím se jako býk první :D 


Aru
08. 07. 2021
Dát tip LGarra

milý a... on odejde? :D:D

ale rak se taky nerozsype, prostě jednoho dne padne :D

díky za zastavení ;)

příště ale beru jiný znamení :D


LGarra
08. 07. 2021
Dát tip

Já jsem taky opice... kovová... A občas i hrdá... To převáží jakékoli jiné : Ale :)... Opice jsou nejlepší: přežijí i to, z čeho se jiní ... rozsypou :D 


LGarra
08. 07. 2021
Dát tip

Ano... Varování je důležité.. A já husa každému rakovi řeknu, jak je sice "milý" ale ... Dobře mi tak... 

:D 


Aru
08. 07. 2021
Dát tip

ale ale, další ráček ;))

palba do vlastních řad se nevyplácí :D

dík ;)


Ze své redakce ti, Aru, jako rak píši, že jsou to hnusné pomluvy.

My, raci jsme milí, společenští, milujeme umění a máme smysl pro humor. Jsme obětaví a lidé se perou o naše přátelství.

Nesnášíme zradu a lež a neradi zapomínáme podrazy. Rodina je naše všechno.

A pokud je k tomu ještě někdo narozený ve znamení Ohnivé opice, pak ten, kdo takového Raka si získá, je přešťasten.

Tak si to pamatuj nebo mě (starou opici) nakrkneš. :-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru