Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Party modus

11. 07. 2021
7
16
481
Autor
Prosecký

Kdesi v schengenském prostoru v době nadvlády technologického režimu ... aneb jak je důležité pečlivě promýšlet, co odklikáváme.

Policejní služebna působila omšele. Když si Ilona uvědomí, že policistům, hasičům a učitelům se neustále zvyšuje plat a ten už dávno vysoko přesahuje její příjmy z kadeřnictví ... mohl by stát taky něco strčit do nábytku, mohlo se vymalovat ... zalít tu uschlou dieffenbachii na parapetu ...

„Je mi líto, že jste byla napadena ...!“ vrátil ji do kruté reality štíhlý kriminalista v pomačkané proužkované košili se šilhajícím levým okem a řídnoucími vlasy barvy zmoklé slámy.

Musí všechno odvyprávět, takže vlastně v duchu prožije znovu ... a tak se mohl pidlooký kriminalista zaposlouchat do podmanivého hlasu té urostlé brunetky s vlasy až na ramena, velkýma mandlovýma očima v načervenalé kosmé tváři, tak typické pro Slovanky, oblečené v brčálově zeleném tričku s velkým výstřihem:

Na tu párty u Ondry se tak těšila!  Už od rána přemýšlela, jaký lehký outfit má zvolit. Na chatu se pokoušela od ostatních zjistit, kdo všechno přijde a v čem. Nakonec si ale uvědomila, že si s tím hlvau moc lámat nemusí. Ondrova hacienda byla veliká. Jediná, o které věděla, že má dva bazény. V takocvém množství lidí se jistě ztratí.

Svezla se se Zuzanou. Přesně se pamatuje, jak jí ukápl Seltzer na sedadlo. Jako naschvál se trefila mezi svoje nohy! Kdyby jí to vyšplouchlo na stehno, setřela by si to z kůže a Zuzana by si toho ani nevšimla. Takhle se řidička zatvářila značně kysele a přešlo jí to, až když přišly od Ondry přes WhatsApp pokyny. Strčila Iloně mobil:

„Nastav to, prosím tě, i mně!“

Zaprvé se měly přihlásit na domovskou stránku haciendy quintodarivera.eu. Dole na stránce musely akceptovat cookies. Odklikáme to už pokaždé všichni automaticky.

Tak se dostala na podstránku párty „Justdoit“. Tam se musely registrovat a automaticky tím udělily i GDPR povolení majiteli stránky pořizovat fotografie a užívat je v omezeném rozsahu pro propagaci haciendy.

Aby se děvčata vyhnula nebezpečí, že by mohly být zveřejněny jejich lechtivé fotky, nastavila Ilona v programu omezení, že lze zveřejnit jen fotografie, kde odhalená část těla tvoří maximálně 15% celé postavy.

Stránka ji nepustila dál, dokud nepřipojila potvrzené očkování a výsledek PCR testu ne starší než 72 hodin. Určitě bezmyšlenkovitě odklikala ještě pár povolení. Na to už si Ilona přesně nevzpomíná. Krucinál, je to tak důležité? Musejí probírat takové koniny, zoufala si Ilona v duchu. Vždyť jde o to, že jí někdo napadl a znásilnil!?!? Musela asi klikat něco i na aplikaci SexConsent, to už neví.  

Reálný sladký život začal, jakmile vstoupily do haciendy. Párty začala u „cudného“ bazénu. Tam se fotilo o sto šest a Ilona si přesně vzpomíná, že se dívala u jednoho menšího kluka s dredy, jak mu chodí její fotky a jedna, na které se jí sesmeklo ramínko, byla zcela rozmazaná, aby nebyla rozpoznatelná osoba. Kluk s derdy se jmenoval tak legračně: Radek.

Jak to bylo u „divokého“ bazénu, už si Ilona příliš nepamatuje. Má z toho jen špatný pocit ... a roztrhané šaty, ráno byla neskutečně opuchlá ... , modřiny na nohou a rukou a ... z toho se vzpamatovala ... ale je to už šest týdnů a žádná menstruace ...

„Slečno ... pokud šlo o nepovolené sexuální jednání, snadno ho prokážeme podle aplikace SexConsent.“

Ilona vytáhla mobil a přes bluetooth se připojila k policejní síti. V mžiku uviděl policista její záznam na své služební obrazovce.

„Já tady žádné nepovolené jednání nevidím. Bylo to opravdu v noci z 25. na 26.září?“

Ilona se na něho podívala tázavě.

Zahleděl se na ni svým šilhavým i zdravým okem:

„Tady vidím, že jste povolila „party modus“.

Ilona pojala zlé tušení.

„To znamená, že povolujete sexuální styk jakéhokoli druhu a rozsahu všem osobám v dané nemovitosti po dobu dvaceti čtyř hodin. Co vlastně chcete dát do trestního oznámení? O sexuální napadení evidentně nešlo!?““     

Najednou zarachotil robotický vyšetřovatel. Stál v koutě vedle dieffenbachie a byl to takový ten lesklý kovový stojan. Vypadá jako bankomat, ale ve skutečnosti to je koncové zařízení policejního cloudu. Policista obdržel na tablet zprávu:

„Na aplikaci SexConsent zjištěno závadné sexuální jednání Ilony ... vůči Radkovi ... sdělte podezření!“

Policista naposledy zaměřil na Ilonu svůj šilhavý zrak a nezúčastněným skřehotavý hlasem pronesl potřebnou formuli.

Když domluvil, Ilona si uvědomila, že se opravdu na toho s dredama vrhla. To už na sobě určitě měla mnohem méně oblečení, než v jaké na párty přišla.

„Vyšetřovaná budete na svobodě, ...“ začal kriminalista citovat protokolární postup, když vtom mu do řeči vpadl robotický vyšetřoval:

„Vyšetřování skončilo, sdělte obžalobu!“

Robotický vyšetřovatel měl pravdu. Od té doby, co byly lidské soudy nahrazeny umělou inteligencí, že všechna soudní zřízení neuvěřitelně zrychlila. Nebylo divu: Potřebná data byla v databázích, na záběrech kamer nebo v informačních čipech.

Než policista sdělil Iloně obžalobu, proběhlo v počítači soudní řízení. Policista už jenom musel Iloně přednést:

„Dokazování před soudem bylo skončeno. Robotický soud Vás shledal vinnou.“

No to je výborné, posteskla si Ilona. Přišla sem, aby se pomstila těm hajzlíkům, kteří zneužii jejího alkoholového opojení a sexuálně ji zneužili. Nakonec kvůli nějaké blbé aplikaci bude vinná ona sama a snad ještě bude platit nějakou pokutu nebo co?

I kriminalista s napětím čekal, jaký trest vyjede na lístku z automatu. Ani on, ani Ilona si neuvědomili, že nedávno proběhlo online lidové referendum. Na jeho základě byly velice zpřísněny tresty za pohlavní zneužívání. Když obyvatelé vyplňovali na mobilu dotazník k referendu, jen málokdo z nich si všimnul, že v záplavě textu byl i souhlas s obnovením trestu smrti. Zejména pro sexuální delikty. Proto trest oba naše hrdiny překvapil:

„Odsuzujete se k trestu smrti! Automatické řízení o milost s příslušným online systémem prezidentské kanceláře už proběhlo. Milost nebyla udělena. Trest bude vykonán ihned.“

Ilona ucítila, jak jí ruce a nohy zamkla kovová pouta a hned poté jí do zad bodla humánní smrtící injekce.   


16 názorů

Mohli bychom nominovat do PM?


Philogyny
01. 08. 2021
Dát tip

Mi to přijde divné, byla přece těhotná. To se nedělá ani zvířatům. 


lastgasp
16. 07. 2021
Dát tip

Toho se snad už nedožiju. Se svými znalostmi mobilu bych byl mrtvej dřív, než bych se na ten mejdan dostal. Bezva.


To abych přestala lítat po mejdanech. Léta už na to mám. A klikat ani náhodou.


annnie
12. 07. 2021
Dát tip

Vskutku romantické :)

Poučné, to rozhodně. Klikám na Přidat tip s plným uvědoměním si veškerých důsledků :) Měj se ! a.


Prosecký
12. 07. 2021
Dát tip

Máš pravdu, Květoni, děkuji, Chtěl jsem říct kosmý.


Mám jednu výhradu k větě - v kosmaté načervenalé tváři, tak typické pro Slovanky. Pravda, jsou národy, jejichž ženy se vyznačují zarostlou tváří a dokonce hustým knírem. Např. Italky nebo Španělky, ale Slovanky? Nebo ti unikl pravý význam slova "kosmatý"?


Prosecký
12. 07. 2021
Dát tip

Rozumím, Philogyny, také mě to napadlo! Ale:

- buď to byla chyba v soudním a trestně zákonním software nebo

- výsledek boje o rovnost pohlaví, tzn. že na rozdíly mezi pohlavími nebudeme brát ohled. 


Philogyny
11. 07. 2021
Dát tip

Já nevím, byla těhotná...?


Prosecký
11. 07. 2021
Dát tip

Pozdě, Kočkodane. Co jsi odklikla, to je dáno.


Kočkodan
11. 07. 2021
Dát tip annnie

 

Jé promiň, na tvoje dílko jsem kliknul omylem... ;-)


vesuvanka
11. 07. 2021
Dát tip

Pěkně napsané, působí reálně. V takové době bych nechtěla žít.


uf....uf-uf.uf.......myslíš si, že i takhle by to v budoucnosti mohlo být?????....ještě, že já už tady nebudu.....napsal jsi to totiž hodně realně


v tvé budoucnosti se dokázali ubránit Metoo... odehrává se v roce 2025?


Gora
11. 07. 2021
Dát tip

Originální:-)

Sci-fi zápletka je vybudovaná na realistickém základu. Automaticky klikáme a nevíme, kam až se /můžeme/ proklikat, aniž bychom byli ostražití. V záplavě informací se dá přehlédnout i znovuobnovení čehokoli...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru