Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vychází mi jubilejní, desátá kniha

15. 07. 2021
17
30
847
Autor
zeleda

Po delší době opět zdravím Písmáka. Neměl jsem na podobné portály mnoho času, dokončoval jsem své další knihy a věnoval se rozepsaným textům. A také jsem musel omezit vysedávání u počítače, neboť se mi také kazí zrak. Nastřádala se mi zde i řada avíz, na které bych rád reagoval.

Dnes vám chci představit svou novou knihu.

 

Před čtrnácti dny vyšla moje, v pořadí jubilejní desátá kniha. Její název je Střípky z domova i ze světa. Je to můj čtvrtý cestopis, který zahrnuje naše středomořské cesty -  Španělsko, Francii, Itálii a Chorvatsko. Jeho druhá část pojednává o Předním východě – egyptský Sinaj, Jordánsko a Izrael. V třetí části je povídání o světových mostech a knihu uzavírá Tvář domova. Měl jsem to velké štěstí, že tato kniha vyšla v grantu města Litoměřice, díky místnímu nakladatelství Continual progress, v rámci festivalu litoměřických autorů. Její oficiální křest proběhne 22. září v prostorách místní Máchovy knihovny spolu s dalšími třemi autory. Viz přiložený leták. Jsem moc rád, že jazykové korektury této knihy, stejně jako mých předchozích pěti knih, se ujal skutečný odborník -  moje pražská spolupracovnice a přítelkyně dr. Věra Ježková.

Pro malou ilustraci zde předkládám část úvodu:

„Nemůže být nic víc protichůdného, než naše současná evropská civilizace, vycházející z antických a křesťansko-židovských tradic a na druhé straně svět Orientu, zatížený náboženským fundamentalismem. Dva světy. Dvě tváře civilizace. Středomořský turistický ráj a mystický a také dnes nebezpečný svět Předního východu. Která z těch dvou tváří je ta lákavější? Kdo chce znát odpověď na tuto otázku, musí zkusit obojí. Musí se dostat až za ty hranice našich všedních dní“.  

V korektuře je zatím moje další, jedenáctá kniha Výprava do ztraceného času, s prvorepublikovou přílohou, která by měla vyjít do konce srpna. Rozpracováno mám řadu dalších textů, uvidím, co vše se bude ještě realizovat. 

 

 

 

 


30 názorů

zzlatý
22. 08. 2021
Dát tip Gora, blacksabbath, fialka...

Jen na okraj ještě dodám, že jsem vydal také jubilejní desátou publikaci, a to "Kořeny a koření života". Myslím, že je to již moje "labutí píseň" a víc už nedám. Nějak mi dochází energie, zdraví, léta neubývají a psát se mi už ani nechce... Jsem ale rád, že mám, především mezi dětmi" asi 14 000 výtisků... Také že mě našel Albatros a SPN-pedgogické nakladatelství. Zůstalo mi i hodně zážitků z besed pro děti. (před kovidem jsem je dělal každý rok besedy cca pro 5000 dětí) Podobných zážitků mám mnoho, třeba jako ve Studénce, kde bylo asi 70 prváků a druháků, přišly 4 děti s prvním vydáním "Pěkně podle abecedy" chtěly knihu po besedě podepsat s tím, že ji zdědily po starších sourozencích. To nemělo chybu.


Kamamura
22. 08. 2021
Dát tip

zeleda - počkat, takovou jednu jsem znával, nejmenuje se náhodou Kristina Volná (nebo nějaká jiná, jestli se vdala, neviděl jsem jí už bratru dvanáct let). 

Pokud jo, tak že jí vzkazuju, že pro ní mám prácičku - překlad dokonalé poezie z českého a anglického originálu do zbylých světových jazyků. Jméno Kamamura ona zná, kdysi jsem pro ní překládal Ballarda a nějaké Harlekýny, nebo co to bylo. ;-)

Cheers!


Velká gratulace!!!!!


zeleda
21. 08. 2021
Dát tip

Kamamuro, pokud bych potřeboval někdy překlad, tak moje pražská přítelkyně je vědátor, lingvistka, znalá několika světových jazyků a dělá mi na mých knihách skvělé jazykové korektury. Ale je otázkou, co se dá ještě stihnout. věk se nachýlil a zdraví stojí za prd. 


Kamamura
21. 08. 2021
Dát tip

Co překlady do světových jazyků, doufám, že to nesvěříš robotům!


zeleda
21. 08. 2021
Dát tip blacksabbath

Přátelé, všem velký dík. Něco z této knihy určitě vložím.


Štírka
05. 08. 2021
Dát tip

Připojuji se ke gratulantům : já už vím,co obnáší práce na knížce od A do Z, ale moje dílko je subtilní "knížka"... a to co právě vidím je Kniha... takže obdivuji takový záběr a přeji, ať se nepřetrhne nit... :-)


LGarra
26. 07. 2021
Dát tip

Napohled krásná.... že bych nakoukla? 


Kamamura
23. 07. 2021
Dát tip

Tak to ti chválím. Navyknout pěkně veřejnost na vyváženou dietu složenou z vlastních knih, to je cesta k finanční (a i jiné) stabilitě. 

Solidní byznys plán, thumbs up!!!


zeleda
23. 07. 2021
Dát tip

Kamamuro, co bude potom, to už vím. V tisku je kniha další. Díky za návštěvu. 


Kamamura
23. 07. 2021
Dát tip

Do desetice všeho nejlepšího, jak se říká. 

Tedy doufám, že se říká. Jestli ne, mělo by se začít. 

Protože co potom?! No povězte, co???


zeleda
22. 07. 2021
Dát tip

Moc děkuji. 


gratulace, knížce přeji čtenáře, tobě konec konců taky


K3
18. 07. 2021
Dát tip

Připojuji se s gratulací, Honzo. Ať ti to vychází dál.


Janina6
18. 07. 2021
Dát tip

Gratuluju, je vidět, že jsi plodný autor :-)


bixley
16. 07. 2021
Dát tip

Gratuluji a až Ti to pořád tak bezvadně píše!


zeleda
16. 07. 2021
Dát tip Gora, blacksabbath, vesuvanka

Přátelé, ještě jednou všem dík. Stáří stojí obecně za prd, ale něčím ho naplnit musím, když žiju sám. Velký dík ale patří mojí pražské přítelkyni a lingvistce za velmi pečlivé a odborně provedené korektury. Ještě se snad něco urodí. Moc bych chtěl dokončit tu velkou historickou publikaci, pokud mi osud dopřeje ještě alespoň rok. je to hodně náročné na studium materiálů.


Gratulace!


Musaši
16. 07. 2021
Dát tip

Blahopřeji k vydání knihy.


lastgasp
16. 07. 2021
Dát tip blacksabbath

Chtěl bych potvrdit předchozího komentátora. Kdo to nezkusil, neví, jaká je to dřina, nervy, napětí a radost. Před Honzou klobouk dolů. Ať se daří.


zzlatý
16. 07. 2021
Dát tip

Gratuluji. Deset knih, to je jako mít deset dětí a každé dítě přináší radost. Že je to ale docela dřina, ví jen ten, kdo nějakou knihu přivedl na svět.


zeleda
15. 07. 2021
Dát tip

Všem velký dík. Budu se teď Písmáku víc věnovat.

Přemku, jsem rád, že jsi moji knihu dostal. Neměl jsem zprávu. 

Lucko, díky za knihkupectví.

A pustím se do Avíz. 


Alegna
15. 07. 2021
Dát tip

gratuluju a přeju spokojené čtenáře


fialka...
15. 07. 2021
Dát tip

Blahopřeji  :-)


vesuvanka
15. 07. 2021
Dát tip

Honzo, gratuluji Ti k vydání knížky, má moc pěknou obálku i grafickou úpravu. 


Jééé, moc blahopřeji! Ať má hodně nadšených čtenářů :)

S dovolením přidám do našeho knihupectví :)


lastgasp
15. 07. 2021
Dát tip

Připojuji se s gratulací Honzo! Přeji úspěch! Zatím jsem ti nepoděkoval za tvoji knížku, co si mi poslal, ale napíšu ti o ní vice mailem. 


Obr gratulace!!!!!


Gora
15. 07. 2021
Dát tip

Gratuluju, Honzo!


revírník
15. 07. 2021
Dát tip

Gratuluju. Vypadá hezky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru