Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 51.

16. 07. 2021
9
4
325
Autor
Benetka

Na NÁHODY nevěřim...

https://www.youtube.com/watch?v=CcuPFBoxRgI&ab_channel=Jamaron

A v předvečer minulého......(!)

Né že by úplně nevěřil... Ale při modlení v kostele jej nikdo neuvidí. Věří v Pana. A dost možná že i věří v lásku na první pohled. I když popravdě by jej docela zajímalo jak si kdo onen termit vysvětluje...?!

Když Ji poprvé uviděl tak mu na pár vteřin vynechalo srdce a pak jeho první myšLenka zněla: To Je Anděl! A zároveň věděl že je ztracený. A to vlastně ani nevěděl že Ji až dosud bude potkávat prakticky denně... 

Ono taky asi záleží na okolnostech. Když je jeden zadaný_. Šťastně zadaný_! Tak nemá potřebu "nasávat" okolo. Kdežto kdo má v srdci prázdno tak může přijímat. Cokoli...

A pak taky ještě NIKDY NIKDO NEVÍ! Jestli je ten druhý vlastně k mání... I když se Ona třeba jeví jako slečna klidně už DÁVNO může být mladá paní...!?

No a nakonec ještě zbývá FAKTOR X. On je volný. Ona je volná. (A třeba i svolná?!) A pak se Ona koukne do zrcadla a to Jí řekne: Má paní! Jsi ta NEJKRÁSNĚJŠÍ na celém světě! No a On se koukne do zrcadla a... A to pukne praskne zajde!!!

Ale... Možná spíš je to souhra všeho. Jednou četl výpověď muže který po letech odešel od manželky k jiné ženě. A zdůvodnil to slovy: Víte?! Ona mi voní!!! A ta... Chemie? Je zřejmě nezbytná. Tečka.

Jo. Mají se rádi. Řekli si to. On Panterku nemá. Ona partnera má. Třebaže si dle všech signálů co vysílá až tak docela jistá NENÍ! No ale...? Kdo nepochybuje. Kdo je kniha. (Buch)

 

InterMEZIněco:

 

Jednou mu "jeho" žena řekla: Nejsem šťastná. Chci se rozvést.

Tak nějak doufal že se ta Hrušecká krize přežene a zase bude dobře. Jenže Naděje umí maximálně tak kreslit hezké obrázky a jinak NIC. I když... Za stavu kdy jeden chtěl jít k Východu a ten druhý... Ten druhý měl na výběr sever jih či západ. Západ. Jo - ten to vyhrál. Zapadlo Sluníčko které je oba hřálo a nastala tma. I nastala doba TEMNA. A tááááááááááááááááhla se...

Po celý ten čas společně bojovali s penězi. Jo... Můžeš jít vyhrabávat kořínky k obživě ale činži to nezaplatí... On se snažil uskrovnit jak se jen dá. Jen ať si Ona dopřeje...!

Miloval Ji.

A potom ke konci kdy už toho příliš nezbývalo On chtěl... Co vlastně? Zašetřit. Nebude jezdit vozem ni busem - je to drahé. A tak svoje auto dal do šrotu. Svoje kolo měl úplně kaput tak chtěl jenom takovou maličkost... Ze všech těch peněz co za NESKUTEČNÉ dřiny vydělal chtěl nové a že bude jezdit do zaměstnání kolmo. A Ona mu řekla: Oki: Ale max limit je 5000,- káčé. On pochopitelně nikdy nerodil. Ale koupit dobré kolo za ta prachy byl docela porod! No... Byl to rok... 2015?16? Hmmm... Pan ví. Ale nakonec se podařilo. Sice ještě blatníky k tomu a stojánek takže o pět set víc ale strávila to.

A On jezdil do zaměstnání kolmo. Z počátku pohoda. Jenže pracovní zátěže přibývalo a On pak jezdil domů zcela vyčerpaný... No - jako žumpa. No a tehdy se dál nechtěl trápit a tak vyhrál bus.

 

KONEC! INTERmeziNĚCA!

 

Svět je o nějakých pět šest let dál... A On v roce 2021 usoudil že je přeci jen škoda když to DRAZE (DRAZE!) VYKOUPENÉ kolo jen tak zahalí v kolárce.

Práce je opět mnoho. Do toho záda bolí až k nepříčetnosti! Půl dne stráveného na brufenu. A druhého půl dne na pívu. Až k nepříčetnosti! Jídlo? Pche!!! Sr...Kašlat na něj. A když už tak stejně to jde ven. Pozvracené všechno. (Už to uklidil a vypral.)

Ale opět. Znova. Jezdí do zaměstnání na kole. Je to trápení. Krok za krokem. Step by step. Šlap za šlapem...

Snad...?!

Možná. V tom hledá cestu. Protrpět se až na dno. Až na dřeň. Až na kost. Až...?!

Možná to je Jeho VYKOUPENÍ.

Vykoupení z věznice S.

S jako Svědomí.

S jako sŽivot.

S jako sOdpuštění.

A dnes když už byl blizoučko cíle cesty potkal svého Anděla. Jela na své koložbrundě a On se k Ní přidal bok po boku. Po docela dost dlouhé chvilce si jej všimla a řekla: Ahoj! (Chtěl Jí odpovědět: Ahoj Sedmikrásko!) Ale! Jako správná ženská jej vůbec nepustila ke slovu...

Vieš?! Keď ma míja kolega Bu. tak si ma ani nevšimne ani nepozdraví! Ale Ty si celkom iný!

No jo no... 

Je celkem jiný. Taky DIVNÝ ale jinak. A zřejmě celkem jiný než by měl být. 
Navzdory všemu a navzdory všem...

Pořád.

Zbytečně.

Marně.

ZaVláskovaný.

Prosto:

 

DIVNÝ.


4 názory

Zeanddrich E.
18. 07. 2021
Dát tip Benetka

No prostě ..nemáme to tady dole ..zrovna  lehký -vesměs:)


Šlap za šlapem........každý jsme nějak divní.......*/***********************


annnie
16. 07. 2021
Dát tip

Je to napínavý!!! A my chceme happyend... nebo prozatím aspoň happystart :) Tož tip a hodně štěstí s Angelínou!!! Pá a.


dievča z lesa
16. 07. 2021
Dát tip Benetka

na kole ... kolmo šikmo serpentínami vrstevnicami cez hory cez doly ... želám šťastnú rozmanitú cestu


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru