Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kočička

17. 07. 2021
7
7
390
Autor
Benetka

Dnes je zvláštní den. 17.7. před mnoha lety řekl pod stromem před paní oddávající AnděLence své ANO! To byla sobota. A opět je. Tenkrát to byl den plný štěstí radosti lidí smíchu a tak. Dnes je to den plný osamění nelásky a smíření. Nebo tak.

A stejně jako BlackS gruntuju a vymetám šufle. Byl tam jeden takový lísteček - není to báseň - jen něco měl tehdy potřebu si poznamenat:

Kdo Tě má rád nikdy nezapomíná: Na Tvé oči ruce - na všechna Tvá slova. Kdo Tě má rád stále vzpomíná - hledá Tě - očekává. Touží. Znova a zas. Každý má mít někoho - někoho tak rád aby chtěl a aby musel - musel vzpomínat...

Naprosto netuším kdo a kde to řekl/napsal. Ale tenkrát se mi to líbilo tak si to napsal. A vlastně líbí pořád...

Koneckonců podobně je na tom i ta dnešní blbůstka. Byl to můj komentář Někomu na Nějaké dílko. Chtěl jsem si to promyslet a tak to čmrkal tužkou na papír a myslim že to je blbůstka sama o sobě. Třebaže možná stále ještě někde v komentářích žije svým vlastním životem... Tak snad nevadí.

Jo a písnůška je mírně úchylná. Téda... Docela dost. Ale prostě ji mám zarytou v hlívě a občas si ji při práci připomenu... :D A tématicky se hodí. :D :D :p

 

https://www.youtube.com/watch?v=7pa88VxAP80&ab_channel=OndraA.

Přes pole šla kočička

Myšku sem tam hodila

Rajcovní měla očička

Za kocourkem chodila


7 názorů

blacksabbath
18. 07. 2021
Dát tip Benetka

Bene......v prologu jsem si našla.....Kočička......*/******


Janina6
18. 07. 2021
Dát tip blacksabbath, Benetka

Lístečky poschovávané v šuplatech jsou fajn... připomenou něco, co bylo kdysi důležité. A někdy je to důležité pořád.

Kočička, co sem tam hodí myšku, je super představa :-)


Aru
18. 07. 2021
Dát tip Benetka

no jo, na papíře to zní hezky, ale zažít to je prostě trochu moc náročný... :D

blbůstka až přímo geniální ;)


Gora
18. 07. 2021
Dát tip Benetka, blacksabbath

Ráda jsem si přečetla tvé vzpomínky... a přidám jednu svoji, 17.7. v 7 ráno před 8 roky se narodil náš pes Rufík... nejstrašnější obludka na zeměkouli - kříženec rotwajlerky a jezevčíka... a jak jsme rádi, že ho máme!


dievča z lesa
18. 07. 2021
Dát tip Benetka, Gora, blacksabbath

 kamaráti ako hrom ... v mojej džungli žije mačka kocúr a pes ... myšky a potkany radšej nespomínam ... a dnes ten môj pes vlastne malý psík, v džungli chytil do svojej mini papuľky stredne veľkého vtáka ... chcela som zakričať SADNI! ... to slovo je také malé zaklínadlo, je v ňom obsiahnuty aj príkaz, aby obeť vypustil z papuľky ... LENŽE vtom sa ozval zvuk praskajúcich kostičiek, po ktorom nasledovalo päťsekundové rozporcovanie a následné putovanie výdatnej dávky čerstvej surovej stravy do žalúdka malej divej šelmy, ani pierko nezostalo ... takže pozor na prítulných takmer gaučových psíkov, sú to niekedy divé šelmy ... u mačiek je to naopak, občas sú nežne hebko prítulné, zvyšok nespútane slobodné


Kočkodan
18. 07. 2021
Dát tip Benetka

 

Cat se brodí oranicí,

 

štreka trochu tvora ničí,

 

však očka už jí zářej nýčko,

 

brzy bude pářeníčko.

 

(závistivý smajlík)


Evženie Brambůrková
17. 07. 2021
Dát tip Benetka

Už ji vidím, jak si vykračuje :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru