Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Má teta Rita a. k. a. Obezita

26. 07. 2021
6
16
551
Autor
Kamamura

Inspirováno netWoorovou básní "Nadváha"

https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=522497

Mít stodvacet kilo,

omládl bych o třicet let,

prožil, co kdysi bylo,

s druhomízníky vyrazil na zálet.

 

Takto však skrývám svou odpornost v mlází,

do stodvaceti mi šedesát kilo schází.

Respektive šedesát kilo přebývá,

i obezitolog Piecha z toho omdlívá.

 

"Pomněte, že pane tloustnete,

při pozření každé půlky prasete!"

"Mě, pane doktore, to není putna,

co ale dělat, když mi tak chutná?

Kvečeru, když žabák z tůně kuňká,

říká si o nášup každá tuková buňka.

Osudem je mi vlčí hlad. 

Mám se za to snad mít méně rád?"

 

Pan doktor mlčí, hlavu má v dlaních,

úpřímným vyznáním jsem ho zas namích.

Zlomil už nade mnou Aeskulpovu hůl, 

léčit mě nemůže, neboť jsem...

... sám sobě prostřený stůl. 


16 názorů

Kamamura
07. 11. 2021
Dát tip Aru

fuska - Hele, dík za podporu, zatím to jde dobře, od dubna jsem zhubl asi o třicet kilo, když zhubnu ještě tak padesát, šedesát, tak jsem z nejhoršího venku - na začátku jsem si chtěl jít rovnou pro lopatu a věnec, ale teď se to zdá uskutečnitelné. Páni doktoři ze mě teď mají radost a chválí mě, zatím - musím zaklepat - se mi daří držet doporučené tempo kilo za týden, nesmí se ani moc rychle, ani moc pomalu, ale už jsem se naučil spoustu fíglů, a s jídlem zacházím jako pyrotechnik s třaskavinami a s trhavinami - pečlivě odměřené dávky pečlivě vybraných substancí v pečlivě sestaveném časovém rozvrhu. 

Teď stačí jen pokračovat stejným způsobem do konce života, a mám vyhráno! ;-)


8hanka
01. 08. 2021
Dát tip Kamamura

Teda takto, chlapci moji, tráviť život v čakárni nie je žiadne terno, šup, šup von na dažďom umytý vzduch...a máte zlé štatistiky, žien je viac a mnohé sa trápia samotou...dajte im šancu


Aru
28. 07. 2021
Dát tip Kamamura

je to tak, všechno nám ti hajzlové vyžrali :D

celkem nedávno jsem se ve svém výzkumu dostal k neocenitelnému poznání, že ani smutnit nemá cenu. řek' jsem si, že mám vše hotovo a vytáhl jsem z kapsy cílovou pásku, kterou jsem hned potom proběhl na trati, nyní mohu spokojeně ležet za cílem a čekat na zoufalce na trati, kteří si poctivě šoupou tenisky a rozbíjejí nosy nevyužijíce zkratky na které jsem je předběhl.

nyní čekám na vypuštění na novou trať (a pokud bude vypadat opět jako výbuchu granátů v minovém zopakuji ověřený postup) v klidu, míru a ve štěstí (štěstí je sice řádně okolíkované a nevelké, ale štěstí) při chytání bronzu, s ručníkem přes rameno a džusem na stolku a to zcela nezpocen, zatímco na trati probíhá zuřivý běh o pracovní místa vedoucích, velké baráky (s bazenkém a trampolínou), velká auta, nejlepší samice a nejdražší dovolené a to vše za účelem si úplně zničit tělo a skončit v blázinci. :D


Kamamura
28. 07. 2021
Dát tip Aru

Ty jseš, Aru, prostě člověk mého kmene. 

Škoda, že nám ti ostatní kmenové všeckno sežrali, zatímco my jsme jen čekali, čekali a čekali, až bude ta správná chvíle ;-)

Zase máme, jako Eskymáci (tedy je to mýtus, ale pssst), padesát výrazů pro čekání. Existuje čekání zdlouhavé, čekání nudné, čekání napjaté, čekání na začátek toho správného druhu čekání, oddychová čekačka, než se začne čekat naplno, čekání roztoužené, a pak tu už máme myriády podkategorií různých očekávání, a podobně. 

BTW objevil jsem čekankové sladidlo - minimum kalorií a celkem ucházející chuť! ;-)))))


Kočkodan
27. 07. 2021
Dát tip Kamamura

 

Je škoda, že jistá překážka brání v optickém kontaktu. Vzájemnému upřímnému a hlubokému pohledu lidských a kuřích oček se máloco vyrovná...


Aru
27. 07. 2021
Dát tip

o vteřinu a byl by to komentář, který to trefil :D:D


Aru
27. 07. 2021
Dát tip Kamamura

vidíš, nejsem ani gentleman, ani rytíř s koněm bílým, tudíž nemusím ani nikam chodit.

statisticky vzato je mužů víc, než žen, tudíž vždycky musí někdo z kola ven, dále roste počet párů, které jsou trojsložkové a tři jak jistě víš je liché číslo, tudíž, ano jeden znovu utře nos. další možnost je sice nevěra, ale to je adrenalinová jízda pro jedince, kteří nemají chatrnou schránku, riskujíce od manžela/partnera přes hubu. v poslední řadě jsou tu znamení, která jsou schopná na sebe svrhnout maximálně tak skříň, to je jejich abilita, která je ale úplně k ničemu. člověk moudře rozdělil svět na úspěšné a na ty ostatní, vidíš vše je v dokonalé harmonii, stačí zvolit patřičný úhel pohledu :)))))))))

pravé poznání je v tom nedělat nic, ostatně životů je nekonečno, stačí čekat a čekat a čekat :D:D


Kamamura
27. 07. 2021
Dát tip Aru

Děláš chybu, Aru, protože maliny, ostružiny, borůvky, houby, rulík, durman, ocún, blín, tymián i rozmarýn, jakož i krásné mladé stopařky rozesmutnělé z toho, že se džentlmeni a rytíři na bílých koních kamsi vytratili... to všechno poskytují české luhy, lesy a háje zadarmo každému, kdo si dá trochu práce, nelení, a vyrazí včas se špacírkou na vandr. 


cvrcka
27. 07. 2021
Dát tip Kamamura

:D vtipně to zvládáš

Není to tip útěchy. Je to tip nasranosti! Líbilo se mi to už na poprvé. Nechápu, proč to nikomu za tip nestojí. Nerada dávám blbinám tipy, ale tohle je aspoň snaživá blbina se slušným rozsahem a kde je publikum!? Ptám se! A co si asi odpovím?


Kamamura
27. 07. 2021
Dát tip

Máš úplnou pravdu, Cvrcko, díky za tip, i když to možná bude "tip útěchy". Já si kvůli břichu na nohy rozhodně nevidím, i když se vážím, tak mi to musí odečítat žena. Respektive mohl bych si i to vyfotit mobilem, no, jenže já jsem tak těžký, že i když při vážení nehybně stojím, tak jak dýchám, tak to numero lítá nahoru dolu v rozmezí několika kil. Váhu mi musí odečítat zkušená vážka!


Aru
27. 07. 2021
Dát tip Kamamura

maliny, ty taky nesbírám, jako ani cokoli dalšího :D


cvrcka
27. 07. 2021
Dát tip Kamamura, Aru

Mně se ta sebeironie líbí. I když já jedna odkudsi z kdovíkde Tě samozřejmě nevytrhnu. Nadhled je sympatická věc. Kam jinam se taky dívat, když pod nohy jeden nedohlédne. 


Kamamura
27. 07. 2021
Dát tip annnie

Rita? Ta je přece na malinách! ;-) Dík za tip, vzhledem ke svému bláznovství jich moc nenasbírám, a o to víc si každého vážím!


annnie
27. 07. 2021
Dát tip IQ nick, Kamamura

A kde je teta Rita??? Proboha... Snads ji... ááááá... 

Tip a.


Aru
26. 07. 2021
Dát tip annnie, Kamamura

jo, poustevníkům, těm se to mluvilo, k obědu borová šiška a k večeři trocha jehličí, ale co dneska, taková nabídka až běda ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru