Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádkový les aneb oslava

28. 07. 2021
3
5
263
Autor
Zimní kral

Hejkal to je známý notor

Chlastá jako starý motor

Vodník v řece taky pil

a málem se utopil

Pak jsem potkal bludičku

Měla taky opičku

Upíra mám teď na dohled

prozradil ho skelný pohled

A Sněhurku do varu

Dostal soudek Budvaru

Pohádkář to v knize práví

V lese tam se pořád slaví


5 názorů

šťouro.....to aby se to alespoň trochu rýmovalo


Kamamura
28. 07. 2021
Dát tip

Thorů? Ono je jich víc? A navíc spolu sdílejí jedno kladivo? A co dělají, když má Mjolnír zrovna zamluvený řekněme Thor číslo 453, a ostatních 999 si chce také vrhnout? ;-)

Myslel jsem, že je jen jeden Thor, ten fousatý motorkář a metalový kytarista, který se společně s kapelníkem Odinem léčí v sanatoriu Lakeside v městečku Bright Falls, tam, co trávil svou nesmírně akční dovolenou sám slavný Alan Wake. 


Robátka a Větrníka na tebe - ať udělaj ti boule na čele.....bludička až tě z cesty svede - tváře tvé budou navždy šedé...za to žes udělal opilce z lesních tvorů - posílám na tebe kladivo thorů....:-))))))............tys jsi ji ale musel mít:-)))))...*/***


Kočkodan
28. 07. 2021
Dát tip

 

Vrávorá tu ještě hajný,

že též chlastá, není tajný.


Kamamura
28. 07. 2021
Dát tip

Alkoholismus mezi pohádkovými bytostmi je dnes skutečný problém pandemických rozměrů, v tom báseň nelže. Nakonec jistý upír jménem Emiel Regis Rohellec Terzieff-Gedofrey z dalekého Dillingenu, který si dokonce ve své letní chatě ve Fen Carn zřídil celou destilerii na svou oblíbenou mandragorovou pálenku, by mohl vyprávět. 

Nicméně se strašidly, přízraky a nemrtvými to nemusí být vždy tak, jak to na první pohled vypadá. Zmíněný Regis třeba svou mandragorovicí rozvazoval jazyky svým hostům, kteří pak v příjemné opilosti vyklábosili i ta největší tajemství, zatímco Regis, který byl jako vyšší upír samozřejmě imunní, jen zdvořile naslouchal, a občas si dělal dokonce poznámky. 

Proto, když vám nějaké strašidlo zdarma nabízí podezřele dobře vonící a chutnající truňk, je moudré mít se na pozoru. Neříkám, že musíte zrovna urazit hulvátským odmítnutím, ale než třeba někoho potřetí explicitně pozvete přes práh vlastního domu, je dobré dobře zvážit případné konsekvence. Toť ve stručnosti vše, co jsem dnes chtěl vyprávět. A teď - synku, nevěřil bys, ale nějak mi vyschlo v hrdle... myslíš, že bys?....


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru