Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vtedy a teraz

02. 08. 2021
11
9
441
Autor
e.eucrow

Ranné svetlo ho prebudilo trochu neskôr, ako čakal. Viac ho zaujímali mestské parky, cez ktoré sa nechápavo liali obrovské masy vody, a to deň čo deň. Vôbec mnoho vecí bolo inak, bez úspechu sa vracal po známych cestách s cieľom aktivovať nostalgiu.

A odrazu sa mu zdalo, že aj chodník na druhej strane cesty je prítomný len tak napoly. Zašifrovaný a vzdialený. Áno, vedel, že tu chýbalo niečo bežné, niečo obligátne, čo sa nedalo len tak jednoducho vložiť/vyložiť do/z vnútorného vrecka saka, ako napríklad drobné kamienky či mince.

Veril ešte okolitému súmraku? Prichádzal v nepravidelných intervaloch, ovládala ho neznáma mechanika, jeho ústami hovorili bábky v divadelnej šatni. A čo na dvore? Nedávno tam ležal a nehýbal sa, a zdalo sa, že sa to už nezmení.

Zvuky boli tlmenejšie, ostali tu aj neuchopené výzvy na spomalenie. Niektorí vedľa neho dokonca rovno zastavili a odmietali sa ďalej pohnúť, kým sa nevyjadria a nespíšu protokol. Začínal ale tušiť: „Toto nie je moja vec.“ Slovný šelest imunitného systému pomaly prenikal aj na ostrovy, ktoré sa kedysi hmýrili ľuďmi.


9 názorů

e.eucrow
21. 09. 2021
Dát tip

dikes :)


Tato báseň je ako fajčiť cigarety s kapučinom. 

Mňam. 


e.eucrow
04. 08. 2021
Dát tip

vdaka za komentare :)


atkij
04. 08. 2021
Dát tip

Vtedy i teraz ... jsem překvapená cestou, kterou nás vedeš. Vlastně několik Tvých posledních dílek si zachovává cosi absurdního, iracionálního až nonsensového...Je toho tolik kolem naší existence nad rámec našeho prožívání a chápání...


lawenderr
04. 08. 2021
Dát tip

toto je moje věc :) ... soumraku už úplně nevěřím, a už ani sobě někdy  ... :) - věřím ti


e.eucrow
03. 08. 2021
Dát tip

vdaka. :)


Ptakopysk
03. 08. 2021
Dát tip

to je pěkně napsaný


annnie
03. 08. 2021
Dát tip blacksabbath

Ach, Bože... Taková jemná malá apokalypsička po ránu...

Jako vždy: výborný. Tip a.


Gora
02. 08. 2021
Dát tip

Pěkné, snové.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru