Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TUŇÁK

08. 08. 2021
4
6
293
Autor
Norsko 1

 

 

  TUŇÁK 

 

   Sedím na ostrůvku, a všude kolem mě

   stoupá voda. Já to registruji,

   a medituji. Jinak 

   jsem 

   ale úplně normální,

  a přemýšlím .

 

   Třeba o nesmrtelnosti tuňáka 

 

 

 

 


6 názorů

LadyLoba
09. 08. 2021
Dát tip blacksabbath

Jeden z prvních momentů, kdy jsme zjistili, že náš syn má smysl pro humor, byl, když přišli domů (tuším ze školky) a můj muž říká: "Je tu ňák tma ..."

A syn na to se smíchem: "Kde ty tady vidíš tuňáka? Tady? Nebo Tady ?"


Andělka1
08. 08. 2021
Dát tip

***


Brůča
08. 08. 2021
Dát tip

Tak teď nevím, jestli mám psát o té básni nebo o té kritice. To teda koukám :) Jedna báseň lepší než druhá :)


Kamamura
08. 08. 2021
Dát tip Aru, LadyLoba

Hypotézu o nesmrtelnosti tuňáka modroploutvého se docela daří praktickými experimenty vyvracet japonským výzkumným týmům, které zkoumají nesmrtelnost tuňáka po pozření návnady a vytažení na palubu výzkumné lodi. Protože správný vědec nedopustí, aby ve světě omezených zdrojů přišlo něco nazmar, nezišťně poskytují ulovené předměty své výzkumné činnosti japonským kuchařům, kteří z nich připravují lahodné, luxusní a velmi populární suši a sašimi. 

Vzhledem k této činorodé mezioborové spolupráci se podařilo posunout tuňáka modroploutvého až na hranici ohrožení vyhubením, ale přes upřímnou snahu především japonských vědců se nedaří zasadit této rybě ránu z milosti, a přesunout ji tak do dlouhého seznamu definitivně vyhubených druhů, který za poslednícch padesát let narostl na úctyhodných 80 procent všech živočišných druhů, které měly tu čest původně sdílet planetu Zemi s druhem Homo Sapiens (podle galaktické taxonomie je správnější oficiální pojmenovámí Monstrosum Furiosum [Lem Stanislav, Futurologický kongres, 1971]).


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru