Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lev Kandaháru

18. 08. 2021
10
5
344
Autor
Movsar

Lev Kandaháru

Po smrti ikonického vůdce Talibanu Muhammada Umara nebyl kdo by převzal štafetový kulomet a vedl pouštní válku. Ani Američané dodnes přesně nevědí, kdo vlastně mullu Umara nahradil a kdo po jejich odchodu ze země provedl bleskový převrat. Nyní se to dozví.

Jistě vám neuniklo, že před necelým rokem odešel z významné světové politické scény muž enormních ambicí,  schopností a odvahy. Stáhl se do ústraní, mimo dosah médií, ne proto, aby žil zasloužený odpočinek, nýbrž proto, že už tehdy, vybaven informacemi CIA o plánovaném ústupu amerických vojsk z Afghánistánu, plánoval v zemi obnovit vládu Talibanu.

Tím mužem nebyl nikdo jiný než Miroslav Kalousek, jehož hluboké náboženské přesvědčení, znalost koránu spolu s hermeneutickým a řečnickým nadáním, jakož i odvaha k násilnému činu, když se fackami neváhal postavit třináctiletému školáku, ho předurčily stát se novým Lvem Kandaháru. A tím se i stal. Již brzy na ČT24.

 

Na konečnou vesmíru

Vesmír je možná konečný, nechali se slyšet vědci.

Akamotu Tekiko přišel do Stanford institute of space technologies jako vždy v osm ráno, zapnul počítač, postavil na kávu 3v1, otevřel kufr, v němž nebylo než na dně jablíčko, které mu každý den balila maminka do hedvábného papíru, do jakého členové Yakuzy balí zkrvavený článek malíčku při sebemrzačícím rituálu, i Akamotu byl takový kus neštěstí mrzačeného péčí maminky, a přečetl si vzkaz z lepícího papírku.

Ty, Harry, bude třeba finalizovat naši analýzu vesmíru. Annie už na to čeká, děkanovi hrozí vrácením grantu, je under pressure, usrkl později z hrnku Dobré ráno Ameriko Akamotu.

Harry, jako jeho kolega čtyřicátník, patologický hráč počítačových her, se zamyslel: Tak prostě napišme, že vesmír je možná konečný.

To je nápad!

Annie snadno zařídila publikaci vážné hypotézy v časopise Space Review a Stanford Magazine. Po dlouhém váhání a přímluvě děkana univerzity pak analýzu otiskli i na Novinky.cz.

Proč jste mi vzali moje jistoty, nápisy "Pozor zlý pes" přitlučené na ploty, jízdní řády tramvají i zákazy vjezdu, hákový kříž i pěticípou hvězdu… ozýval se pak z porubského bytu Jarka Nohavici nešťastný zpěv. A je-li vesmír konečný, Jarkova slova by měla doputovat až tam na konečnou a zas se ozvěnou vrátit do oken porubského bytu.

 

Kamil

Mysleli to s Kamilem dobře. Jeho váha už je na pováženou, zadíval se odborník do papíru, od pondělí začne s krabičkovou dietou.

V pondělí Kamilovi dovezli první krabičku: jáhly, čočku beluga, kousek sekaniny a mrkvičku. V poledne to samé, jen s plátkem vařeného krůtího masa. Krabičky vozil sám správce na kole s chladicím boxem wolt, neboť mu bylo ctí účastnit se experimentu osobně.

Večer tygr Kamil sežral správce parku i s krabičkou. Když ráno v buši našli už jen okousanou ruku, chytré hodinky svítily nápis: Gratulujeme, právě jste zhubli 76 kg.


5 názorů

Těch nových informací o světě kolem... Ale dá se to unést. 


Janina6
18. 08. 2021
Dát tip Gora

To se prostě nedá nečíst a netipovat... bojovala jsem s tím, ale nedá se! :-)


Aru
17. 08. 2021
Dát tip

:D

ty jsi jedl velice vtipnou kaši ;))

ale já radši prdýlky :D


snad aspoň něco nebude pravda...


annnie
17. 08. 2021
Dát tip Aru

No to je maso! Asi změním zaměstnání, stanu se redaktorkou a pak snadno zařídím publikaci... Zatím aspoň vážný tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru