Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přílet

18. 08. 2021
6
18
480
Autor
Bubulína

Čáry máry vařím jedy
pro hodné i neposedy.
Tomu kapku, tomu lžičku,
spíte všichni za chviličku.
Duším vašim připnu křídla,
tmy už houstnou, světla zřídla.
Poletíme na procházku,
povedu vás na provázku,
abyste se neztratily
a v pořádku se vrátily,
krásné duše neviňoučké,
tak úžasné a heboučké.
Lásku tvořit dokážete.
Na mou duši! Div se světe!
Lásku, co jak Slunce svítí,
zpříjemňuje naše žití.
Úsměv vrací v naše tváře,
ignoruje kalendáře.
Mladé, staré lidičky
potěší ty chviličky,
kdy se krásou kochají
veřejně či potají.
Ráda bych se představila,
preference odhalila.
Chci být také jednou z vás,
odpovídám na dotaz:
Ne, fakt nejsem monogamní.
Tys mi teda popleta.
Jsem jak láska, námi všemi,
a jsem free a do světa.
Nechtěj v sítku držet vodu,
mohly by být záplavy.
Miluj stále, zas a znovu.
To jsou pane nápady!


18 názorů

:)


Bubulína
21. 08. 2021
Dát tip Benetka

Benetka není ta Benetka, ale ten Benetka. Omlouvám se tedy.


Bubulína
21. 08. 2021
Dát tip Benetka

Ahoj Benetko, výstižná kritika. Děkuji. Jak sama časem poznáš, já to vlastně ani jinak neumím. Jdu na návštěvu.


Aru
20. 08. 2021
Dát tip

ukázky jsem viděl, možná bych to mohl zkusit ;)


Benetka
20. 08. 2021
Dát tip

Hurvínku! Postraš mě!! Bubububu!!! Ty......

Jinými slovy AHOJ.

Ačkoli Přílet mne zas až tak neoslovil. Je to jako když pejsek s kočičkou tvořili dort. Samé dobré ingredience ale...

Ale protože je to Blbůstka tak gut.


Bubulína
20. 08. 2021
Dát tip

Je to taková oddechová blbinka pro nenáročné, takže už jsem ho několikrát zkoukla. Zkus si najít nějaké ukázky na youtubku (po napsání princ a pruďas do jejich vyhledávače mi vyskočilo 8 upoutávek) a uvidíš, jestli Ti to bude stát za námahu nebo ne.


Aru
20. 08. 2021
Dát tip

prince jsem nepotkal, jenom jednou pruďase a stačilo mi to, ale mohl bych to ukrást, jestli to stálo za to

ano prsty, ale ne svoje a jako delikatesu do luxusních restaurací :D


Bubulína
20. 08. 2021
Dát tip

Sušený prsty...jak mohly nebohé jezinky vědět, že umí tak třísknout dveřma, že jim je uťafne o futra. Hele znáš film Princ a pruďas z roku 2011? Tam bojovníci nosí na důkaz přemožení nepřítele nějaký artefakt, něco na způsob krokodýlích zubů, a milujou mocné byliny.


Aru
19. 08. 2021
Dát tip

ve Smolíčkovi byl přece ten zlatej jelen a jezinky nabízeli počestným pocestným sušený prsty... určitě to tak nějak bylo, říkala mi to liška Ryška :D

super, také tě rád uvidím ;)


Bubulína
19. 08. 2021
Dát tip

Ave, přátelé! Vaše slova mne potěšila. A že mám vratké nožičky? Se teprva učím chodit zase zpátky po zemi. Zkuste si důkladně přesedět nohy (a že se na násadě přesedí snadno a rychle) a pak hned mašírovat. Dřív nebo později vás únava taky zkolí. Možná. Někteří lidé vydrží opravdu hodně. Ale teď to vezmu popořádku:

Norsko, tak mával nebo ne? Je to Japonec, takže pokud nemával, tak zas přijde. A jestli mával, tak už je domestikovanej, znamenalo to sajonara, a přijde taky. Jak říkám, Japonci jsou zvláštní.

Aru, co nezná pohádku o Smolíčkovi pacholíčkovi, a ukazuje ježibabě svůj zájem. Děkuji za přivítání, jsi hodný. Určitě se ještě uvidíme, hodlám zde poněkud pobýt.

Kamamura, zajímavé jméno. Vypadáš hodnej a rozumnej. Z jakého pramene sis vybral své jméno?  Znáš princip omote a ura? Ehm, teď jsem dočetla k Tvému poslednímu odstavečku... Jsi snad ředitelem psychiatrického zařízení a naháníš pacientky?

Musaši, děkuji za pozvání i varování, někdy se určitě přijdu podívat.

Charybdis - za bílý jed se považuje i sůl. Samozřejmě, že platí, že sůl je nad zlato, a tak se s ní má šetřit. Například hodně lidí má po přemíře soli pálení žáhy - a místo aby ubrali sůl, naopak solí pořád stejně a k tomu baští přípravky na zmírnění pálení. Tihle borci končí s vysokým tlakem a poškozenýma ledvinama. A doktor jim správnou radu nedá, protože když se mu pacienti uzdraví, přijde o bakšiš za předepisování chemických přípravků od té které firmy. Přece si nezlikviduje živnost dobrejma radama, to by ho vyšly fakt draho. Dík.

 

 

 


Charybdis
19. 08. 2021
Dát tip

Ahoj Bubulíno. Přidávám se k zástupu vítajících nově příchozí a třesu tlapkou.

Dnes se cukr považuje za bílý jed, takže uvařit dětem sladkou kašičku lze jen s rizikem, že si toho všimne nějaký příznivec hlupáků. Proč příznivec hlupáků? Protože pouze hlupák neví, že bez glukózy mozek optimální výkony podávat neumí. Čím víc lidí jí či pije umělá sladidla, tím je lidstvo hloupější. Mimochodem, víte do čeho všeho průmysloví producenti potravin sladidla cpou? Jsem byla v krámu, přečetla jsem si složení několika výrobků, a šla jsem si na zahradu vyhrabat naše brambory. Prej že lidi neumí šetřit. Já umím. Ať se Ti tu líbí.


Musaši
19. 08. 2021
Dát tip

Vítej, Bubulíno,

pro čarodějnice jsem jsem měl vždy slabost a usínám s grimoárem pod hlavou. Pokud by sis někdy chtěla přátelsky popvídat o magii, jsem tady.

Nejprve jsem tvé jméno přečetl špatně. Myslel jsem, že jsi Budulína, tedy ženský rod od Budulín. Myslel jsem, že oznamujež, že budeš líná, ale doufám, že líná nebudeš a nebudeš ani nikoho strašit. Ale pozor - je tu i hodně katolíků, kteří nikdy nejdou pro dříví na autodafé daleko.


Aru
19. 08. 2021
Dát tip

strážci čistoty chrámu Poezie? :D

Kamamuro, na křižovatku za městem raději nikoho nevolej, aby tam nepřijelo nakonec komando s majáčky :D


Kamamura
19. 08. 2021
Dát tip Benetka

Ty jo, veršíky jako malované, pochodují pěkně ve spořádaném šiku, ráz dva, ráz dva, levá pravá, seno sláma, AA, BB, AA, BB, radost pohledět, v dnešní době, kdy je to tu samá haiku a všelijaká rozpadlá moderna je klasický verš jako šafrán - stejně tak vzázný, a stejně tak cenný. Pánové Musashi a Safián, strážci čistoty chrámu Poezie, budou nadšeni!

Na konci koukám sice vrávorá pár ostud, zřejmě si dávali dvacet někde v kasárnách, když zbytek veršstva cvičil pořadová, a teď evidentně nezvládli pochodové tempo a motají se v závěsu za ostatními jako žíznivý velbloud za karavanou. Ale to nevadí - důležitý je celkový dojem, a ten ujde!

Též tě vítám, a smím li-ti dát jednu radu - pozor na zdání! Nic na Písmáku není, jak to vypadá, i to, co vypadá, jako by to nic nebylo. A ti, co většinou dělají, jakoby nic, jsou často ti, kteří zapomínají jako poslední. A ti, co zapomínají jako první si ze své zapomnětlivosti zase nic nedělají. 

Čili, pokud bude opravdu zle, opravdu, ale opravdu nejhůř, přijď po půlnoci na křižovatku za městem, a třikrát zavolej moje jméno do tetelícího letního vzduchu nad strništěm - a já uvidím, co pro Tebe můžu udělat. 

Noční stvoření by si měla pomáhat... ;-)


Aru
18. 08. 2021
Dát tip

jo, vítej na Písmáku, teď, teď na to koukám ;)


Aru
18. 08. 2021
Dát tip

i pro mě též našel by se jeden jed? :D


Bubulína
18. 08. 2021
Dát tip

A mává na pozdrav?


Norsko 1
18. 08. 2021
Dát tip

Čáry máry a vzorec utek, vidím ho, jak mizí


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru