Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Phantasia VI.

24. 08. 2021
10
8
368
Autor
Benetka

Včera mu bylo neskutečně blbě. Pravděpodobně důsledek prochlastaného víkendu. Ona na něj poslední dobou těžce kašle s klasickou výmluvou nedostatku času. Byl připraven na to že Jí to vmete do tváře jenže vše bylo jinak. Najednou měla čas! A ptala se jaký byl víkend? Úporně hledal slova jak sdělit nesdělitelné a tentokrát on hrál o čas a zeptal se jí na totéž. Z jejích rozkošných úst zaznělo sobota na hovno a neděle super. Hmmm! Ten Její slovník ostře konstratující tomu zbytku! Nakonec Jí řekl: Byl to další osamělý víkend. Načež Ona kontrovala že: Musíš si najít samičku. A statisticky je víc žen než mužů takže by to neměl být problém - co říkáš?! Řekl: Jo to s těmi počty jo - asi máš pravdu. Ale! Měla bys holka vědět že život není matematika. Pokývala hlavou jako že jo jakože dobrý že i na tom jeho něco může být.

Dnes ráno když přišla hned se ptala: Tak co - je líp? Je odpověděl popravdě. Ale... Vypadáš hrozně unaveně! Jo asi jo. Víš - šel jsem spát už o půl deváté s tím že spánek potrvá až do šesti ráno. Já bláhový. Vzbudil se v jednu a poslouchal šumění deště za oknem. Ale pak po čtvrté ještě na chvilku usnul a zdál se mu sen... Jaký?! Málem zatleskala rukama. Chci ho slyšet!!!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=8e39rbKHC5o&ab_channel=MarieJ.

Na vlakovém nádraží u jednoho perónu stál krásně bleděmodrý vlak. Pojď nastup si říkala mu jeho žena a sama vešla dovnitř a usadila se u okýnka v kupé. Díval se na ni skrz sklo a říkal: Ještě nejede ještě je čas. Ujede ti to! Naléhala ona. Ještě je čas! Najednou se otevřené dveře vlaku zavřely a on si pomyslel: A sakra! Už není čas! Skočil proti dveřím vnořil do nich ruce a byl uvnitř. Pak se ohlédl zpátky na nástupiště a viděl jak dobíhá ještě někdo. Knírkatý chlápek v modrém. Hulákal na něj: Ty už to nedáš! Nechytneš ho! Ale já musím křičel on. Já to řídím!!! A sakra!! Podruhé ale mnohem naléhavěji. To rozhodně není dobré sedět ve vlaku který nikdo neřídí! Spolu se ženou vyskočil a hnal se dopředu vlaku a řval: Honem lidi! Musíme ten vlak zastavit - nikdo ho neřídí!!! A dav běžel a vlak se zdál být nekonečný a navíc! Neustále zrychloval! Nakonec se řítil šílenou rychlostí a když za okny na semaforu bleskla červená věděl že je zle! Najednou poslední přepážka a za ní pult a na něm velké červené tlačítko STOP!

Střih.

Vlak stojí ve stanici a dole pod ním šumí moře. Kolem je spousta domů se spoustou věžiček. Uličky se křivolace šplhají po skále hned nahoru a hned zase zpět dolů. Půjdeme na pláž a dáme si pivo říká jeho žena. Ona která v životě pivo nepila... Nese dva půllitry a pokládá je do písku. Natři mi záda říká žena. Natáhnul se po oleji a přitom zakopl o piva. Sklenice se roztříští a pivo vyteče. Všude je spousta střepů. No to jsi celý ty! Hystericky začne křičet žena. Přineseš pivo a hned všecko rozbiješ! Co taky jiného od tebe čekat že?! Uklidím to snaží se ji utišit. No jistě! Akorát se pořežeš o střep! A skutečně - šlápne na jeden střep ploskou nohy a začne krvácet. No vidíš! Co jsem ti říkala?! Ale to jsi prostě celý ty! To nic není konejší ji. Zajdu pro nová piva. Zahlédne stánek s nápisem Pilsen Urquell za pětařicet korun. Stoupne s k pultu jakože je první a dole pod ním se ozve: Počkej - jsi až za náma! Taky stojíme ve frontě! Leží tam dva klučíci v plavkách a vyplazují na něj jazyky. No - vy tady nestojíte ale ležíte říká jim. Ale hostinský už jim načepoval a podává jim piva. A vy?  Otočí se na něj? Dvě piva. Dvě pivíčka dobře! Usměje se a otočí pípou...

Ozve se jenom tssssssrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!


8 názorů

Jamardi
02. 09. 2021
Dát tip Benetka

Leželi, nestáli, a stejně pivo dostali. Další z divů. :)


Evženie Brambůrková
26. 08. 2021
Dát tip Benetka

Přeji ti mnoho dalších vydařených snů.


Zeanddrich E.
26. 08. 2021
Dát tip Benetka

No zajímavé:)


blacksabbath
25. 08. 2021
Dát tip Benetka

a sakra...pivo došlo:-)))))................*/*************


annnie
25. 08. 2021
Dát tip Benetka

Taky jsem málem zatleskala radostí. Moc zajímavej sen. Kéž se ti podaří řídit vlak tvýho života! A žádný výmluvy o nedostatku času! :)

Jo, taky moc pěkná písnička!

Tip a přání krásnýho dne, Pá a.


Alegna
24. 08. 2021
Dát tip Benetka

já musím, já to řídím.....


dievča z lesa
24. 08. 2021
Dát tip Benetka, Alegna

tá muzika je ku koncu lahôdková ...***


Benetka
24. 08. 2021
Dát tip

Hezký sen říká Ona. A víš?! Je něco co pomáhá abys dobře spal. Mám to vyzkoušené. Je to s. Je to strečink. No vida! A já myslel že řekneš sex!!! Řečeno z očí do očí snažila se udržet vážnou tvář. Ale nakonec se rozesmála a smála se celou dobu co odcházela......


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru