Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

„O třech nejzákladnějších pravidlech.

26. 08. 2021
5
16
484

 

 

Takže ještě jedna ze začátku 90. let :) (včetně těch ..original mezer :) )

((a už toho, přinejmenším na nějaký čas, asi nechám :) ))

 

 

O   třech   nejzákladnějších   pravidlech.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vidím      ta      pravidla.

 

 

 

 

Jedno   pravidlo   -   buď      rád,   že      jsi.

 

 

Druhé   pravidlo   –   nelpi      na      tom,   že      jsi.

 

 

Třetí   pravidlo   -   je-li     už   něco,

mělo   by   to   být

pokud      možno",

                      dokonalé.. .


16 názorů

annnie
28. 08. 2021
Dát tip

Nojo. Možná, že vlastně ta nedokonalost je v určitým smyslu dokonalá. Včetně všech těch chyb a zápasů, který podněcujou náš další výběr a vývoj... Nevkus podněcuje hledat změnu optiky a porozumění, válka podněcuje touhu po míru... 


Kamamuro, i Anko, s oběma váma souhlasím:)

Totiž kdyby člověk asi vědomě uvažoval před každým svým krokem, zda se jím příblíží k dokonal.osti,..., byl by stejně nejspíš často v určité  křeči, a šel by spíše na opačnou stranu :)..

Součástí naší pozemské cesty je určitě být i záměrně po nějakou dobu nedokonalým:); -vždyť to by stejně nebyla dokonal.ost, kdyby člověk neustále žil ve stresu ze svých chyb,..., nebo v ..kalvínské strohosti a střídmosti.. :). Zde dole, v tomto našem balance clubu",  máme každý svou odsouhlasenou šířku ..ještě správné cesty :). (...).

 A podstatné.podle mne, je, pokud možno, správně se rozhodovat ..pro cestu k ..Dobru na rozhodujících křižovatkách v životě :)

 

(( ...)).

(A Anko -proč by vlastně ..barevnej svět měl být nedokonalým? :) )

 

 

 


Kamamura
27. 08. 2021
Dát tip

Jako avatár dokonalého myšlení i konání vám mohu říci, že dokonalost se značně nadhodnocuje. Nedoporučuji se za ní celý život pachtit, je to jako s dobýváním ženského srdce - čím víc se vnucujete, tím víc klacků vám hodí pod nohy. Nakonec se prodáte pod cenou, což je vždy škoda. Čili dokonalost berte, pokud ji náhodou najdete v mlází mezi podborováky, ale z cesty kvůli ní nezcházejte. Nakonec je stejně každý zklamaný jako Varel Frištejnský z driftování na severní točně. Raději si s rodinkou vyražte na ten Kokořín - jsou tam vuřty, limonáda, i altánek, kde je možno v klidu pobíjet špačky.


annnie
27. 08. 2021
Dát tip

No... to je asi složitý... Vlastně mě děsej lidi, který adorujou dokonalost a opovrhujou nedokonalostí. Kdežto já miluju barevnej, nedokonalej svět, ve kterým smím taky bejt nedokonalá...


Aby nedošlo k omylu. já jsem tuto ..seslanou zprávu v podobě básně pochopil takto: ..nemáme ztrácet ze zřetele (či v potláčet, apod.) touhu po dokonalém,..., nerozporuje se zde ale, že se jedná o velmi dlouhou a těžkou cestu, které snad nelze v hrubozrnném pozemském prostředí dojít konce :)

Takže nejedná se zde o zde dole na Zemi snad nerealizovatelnou výzvu Buď dokonalý (teď hned),..., ale spíše o Snaž se být dokonalým, seč Ti síly,..., schopnosti a náboj,.., td., stačí :)

(( ...)).

 

 


To S M: ..no. já myslím,že snad každá bytost v hmotném těle, a v jakémkoliv výukovém prostoru - tedy nejen na planetě Zemi -potřebuje pomoc,..., o tom nemůže být snad pochyb :)  


To S M: Já se nezlobím, nemám proč.)

 

V jakém smyslu Ti vadí dokonalost"? -Já si myslím, že ..vše živé spojuje právě touha po  ..dokonalosti - i když si, samozřejmě, ve víru života .), mnohý jedinec toto ..vědomě neuvědomuje :)

 

(( ...)).


annnie
27. 08. 2021
Dát tip

Ach, jak Anna touží po dokonalosti...

Ach, jak se Anna dokonalosti děsí... Nebo se děsí snahy po dokonalosti???

Tip a.


To S M: ..no toto právě patří mezi ty věci :), které mi ..poslali více méně vcelku,..., bez možnosti to nějak podstatněji modifikovat:)

 

-Co konkrétně Ti na tomto vadí? :)


To Norsko 01: 

čtvrté pravidlo by mohlo být třeba toto: ..jelikož svět vyžaduje zakulacenost,..., vyslovili-li bychom pravidlo čtvrté, museli bychom ..hned připojit i ..nějaké páté:)

A z toho důvodu čtvrté si teď (raději) odpustíme :)

 

((a to už i z toho důvodu, že je ..hodně hodin,..., a musíme jít spinkat, kvůli ..zítřejším úkolům :) ))

(( ...)).

((...)).


Norsko 1
26. 08. 2021
Dát tip Alegna, annnie

Čtvrté pravidlo-A není-li, příště určitě bude


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru