Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spalovač heroinu

27. 08. 2021
9
10
369
Autor
Movsar

Spalovač heroinu

Správce spalovny heroinu čeká zkrácená směna, v pátek se spaluje jen do dvanácti, pak už spalovač a jeho pomocníci mohou v klidu spát až do nedělního podvečera, kdy se opět připravují pece.

 

Spalovač heroinu II

Nejdříve se vám v prostoru břicha rozlije teplo, pak se uvolní každý sval těla, svět se vás přestane týkat, zpomalí se dech, čas a jiné závazné kategorie jako by nebyly. Pohled se zafixuje jedním směrem, aniž by v tom bodě bylo něco skutečně zajímavého. Když chcete, přijdou sny, třebas o lásce, když nechcete, je vám stejně dobře. Nikdy vám nebylo líp. A pak ta vůně, s ničím nesrovnatelná nasládlá vůně.

Lidé rádi odjíždějí do wellness hotelů, aby za hodně peněz zažili něco jen vzdáleně připomínající heroin, řekl spalovač heroinu mladíkovi, který přišel žádat o místo pomocníka. Tak půjdeme do spalovny, sebral ze stolu v igelitu zatavenou hnědou kostku a lehkým krokem ukázal směr.

 

Spalovač heroinu III

Čas od času navštívil spalovače heroinu sám plukovník. Je tu plukovník, ohlásil i teď jeden z pomocníků mistrovi.

Co přinášíte, plukovníku? zadíval se úzkým, a přesto bodrým pohledem spalovač na důstojníka NPC. První afghánský, položil plukovník na stůl hnědou kostku v celofánu, jako se pokládá návštěvě na stůl káva nebo láhev koňaku. Spalovači zahrály koutky úst: A neříkal jsem to?! Jakmile odtamtud konečně odtáhnou Američani, ti kazisvěti, bude zas cesta volná. A je to tak, přitakal plukovník, ale pojďme k peci, za hodinu musím zpátky do kanceláře, pobídl spalovače s chutí muže, co se těší na veselou holku.

 

Šumění tisícovek

Tisícovky mu v rukách špinavých a ztvrdlých od zeleniny šumí jako oceán u břehů kokosového ostrova. Vietnamec počítá tržbu, není nad vůni bankovek po ránu. Je deset, a to má kupčík prodáno žvýkaček, cigaret a banánů nejmíň za dvěstě tisíc. Ano, tváří se spokojeně, v poledne si může, a to s celou rodinou, dopřát pěkně buclatou misku polévky pho, zbytek půjde do polštáře.

 


10 názorů

Nemůžu se vyznat v tom oddíle o Vietnamci; -Ty si snad myslíš, že ..opravdu mají trhovci během pár hodin několik set tisíc tržeb na žvýkačkách,..., cigaretách, a banánech?.


Janry
29. 08. 2021
Dát tip

...každá minca má svoj rub a líc ...je to na hrane čo "padne" 


Aru
28. 08. 2021
Dát tip

kam na to chodíš? :))

dá se to koupit? :D

souhlas s annie


Jamardi
28. 08. 2021
Dát tip

Plukovník bude za hodinu v kanceláři OK? Všechno jednou bude. :) Lidé, kterým nevadí zvyšující se počet lidí na Zemi říkají, že se prostě vymyslí nové potraviny a bude to v pohodě.

Zaujal mě lehký krok spalovače heroinu. Vzpomněla jsem si na jednu podvodnici, úspěšnou podvodnici, o které se psalo na internetu. Osobně jsem se zúčastnila její prezentace podvodné služby - lehkost projevu, klid....


Movsar
28. 08. 2021
Dát tip Aru

Nevíš, co píšeš, motýle.


Movsar
27. 08. 2021
Dát tip

Děkuju Annnie! 


annnie
27. 08. 2021
Dát tip Aru

Tvý texty jsou čím dál tím osobitější a neuchopitelnější... Výborně. Tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru