Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Desinsekce

02. 09. 2021
9
11
358
Autor
Bubulína

Desinsekci zvládám skvěle

štěnice jsou všechny pryč

můžu lehnout do postele

nechat zastrčený klíč.

 

Vždycky je to nepříjemné

po návštěvě dárek mít

přivolávat síly temné

abych mohla míti klid.

 

Šaškovati v prostěradle

bílý mág už nemusí

uvolní se a pak hravě

dá černému za uši.

 

Čarodějky nosí peří

pastelově barevné

a kdo tomu všemu věří

možná víly zahlédne.


11 názorů

Lili.
18. 10. 2021
Dát tip

Zajímavé,nedokážu napsat-pobavilo mě to,zasáhlo mě to,zaujalo mě to,líbí se mi toto dílo...jen vím že dám tip a přečtu si ho víckrát...aha!Takže mě to zaujalo,přece!


Jo, kovový nábytek, to mne nenapadlo (kovové skříńky z fabriky  :),..., kovové postele ze špitálu:) ),..., kovové lavičky ..odněkud snad z parku -a ještě mne napadlo, že by bylo možná nutné vytrhat parkety, ..., rozpárat výplně postelí,..., zabetonovat veškeré škvíry a díry ve zdech, včetně zásuvek a vypínačů.,..., atd., apod.

 

Čekal jsem elegantnějšího něco, ..., třeba nějaké převratné zaříkavací  kouzlo,..., přesvědčovací meditaci pro odchod z bytu (slyšel jsem ovšem, že u této, když se nedobře nasměruje, odchází člověk, a brouci zůstávají :) ),..., atd., apod.

((...)).I tak ale hezký den přeji .)

 

 

 


Bubulína
03. 09. 2021
Dát tip Aru

Recept? Být vytrvalejší a chytřejší než ony - to zabírá na všechny druhy štěnic. A pak třeba kovový nábytek, časté převlékání ložního prádla, prostě si představíš, že jsi štěnice a rozhlídneš se po svém bytě, uvidíš kde budeš mít úkryt, jak se dostaneš k jídlu a zpátky do úkrytu a potom snadno ten řetězec přerušíš.

Jinak má Charybdis pravdu, kdo chce mít jistotu, volá odborníka z nějaké profi DDD firmy, na netu najdeš kontakt v každém městě. Problém máš pokud bydlíš v bytovém domě s budhistou, který praktikuje víru, že i tyhle přítulné breberky mají právo na život. To potom musíš konstatovat, že perpetuum mobile nemusí být pouze stroj.


Aru
03. 09. 2021
Dát tip

:D

žádný strach, ostatně i víly jsou hodný i zlý


Bubulína
03. 09. 2021
Dát tip Aru

Děkuji všem za návštěvu.

Aru, prosím Tě, hlavně ať si nepopletete víly s jedubabama, ať nemusíte tvořit dílka alá

To vám jednou za svítání

sejmula mě tajnou zbraní

ta má stará jedubaba...  aneb

probudil jsem se dřív než si stihla nakreslit obličej. Lidi já se lek, až mi z toho z...

Poznávací znamení: víly létají pomocí křídel, jedubaby pomocí košťátek případně hmoždíře s košťátkem.


((...)).

 

Bubulino, ty máš nějaký svůj recept? :).


Aru
03. 09. 2021
Dát tip

Char. a co oheň? stačí zapálit barák a zhynou všichni škůdci :D

člověk je skutečně tvor moudrý, velmi odolné štěnice, zlatý stafylokok a všudypřítomné mikroplasty, dar lidstva budoucím generacím :))


Charybdis
03. 09. 2021
Dát tip

Štěnice jsou, jak se všichni můžeme dočíst tady na netu, daň cestovatelů. Do slabších sociálních vrstev se dostávají až zamořeným nábytkem od bohatších. Problémem je, že jak se někde štěnice zabydlí, horko těžko se jich lidé zbavují. Používáním běžných hmyzích hubidel se štěnice staly velmi odolnými a nejrychleji je hubí pouze kombinace chemických dryáků a velmi důsledná aplikace. Pak je tady možnost fyzické likvidace, ale to je na delší časový horizont - křemelina či vysoká teplota alespoň hodin, a nebo naopak nechat matrace a nábytek dva roky někde na chladném místě mimo běžně obývané prostory, aby štěnice pochcípaly hlady, a možná jsou i další způsoby. Bytové domy jsou pro štěnice rájem, protože  migrují po celém domě ať už vnitřními rozvody či při teplém počasí po omítce okny (většinou v noci, ale zvládají to i za dne).


Alegna
02. 09. 2021
Dát tip

Věřím :)


Aru
02. 09. 2021
Dát tip

už nás moc nezbývá, kdo čeká u vílích bran


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru