Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Začátek školního roku 2021/2022

06. 09. 2021
3
11
350
Autor
Kamamura

Držte si klobouky, dnes starrrrrtujeme do říše lyrrrrična!!!

Trouchnivý baobab

pádem rozdrtil smrček.

Chudáci děti!


11 názorů

Musaši
09. 09. 2021
Dát tip

Milý Kamamuro,

já se držím při zemi a tak mi zcela postačují tipy a výběry od skutečných odborníků jako jsou snake_01, Můra73, Darmo-šlap nebo per_zay. Nevidím, že by tito odborníci vůbec kdy komentovali tvé výplody. Proč by taky s něčím podobným ztráceli čas?  Navíc jsem zastoupený na různých haikařských servrech na internetu, dlouho jsem publikoval haiku na jednom soukromém serveru, který se haiku specielně zabývá atd.

Baví tě dělat ze sebe infantilního pitomečka? Nebo si myslíš, že mě můžeš vyprovokovat k nepatřičné reakci?


Kamamura
09. 09. 2021
Dát tip Aru

Musaši - Když si ty a ostatní můžete označovat svoje veršíky, které rovněž s haiku nemají nic společného, jako haiku, tak proč ne já? Jsi snad něco víc, než jsem já.

A ruku na srdce příteli - ty bys haiku nepoznal, kdybys do ní vrazil za bílého poledne v poušti a udělal si o ní bouli. Už jen tvoje komické přesvědčení o nějakém vymyšleném "7-5-7" schématu, a další mýty vydávané za autenticitu, to vše o něčem svědčí. 

Umíš japonsky? Neumíš. Tak vidíš. 


Musaši
09. 09. 2021
Dát tip

Kamamuro,

se zájmem sleduji tvou tvorbu, co se haiku týče, ale vůbec nechápu, proč své absurdistické miniaturky označuješ jako haiku. Patrně ti připadá vtipné (???) si na haiku hrát a předstírat, že haiku rozumíš. To má být něco ve stylu Jára Cimrman?

Po čase jsem se k psaní haiku zase vrátil. Ta nová jsou dole v kritikách pod básničkami Ti letití, Předehra a Allenův kufr. Zajímala by mě tvá odborná expertíza. Rozhodně žádné cimrmanovské teorie, ale literární rozbor haiku po haiku.


Jarmilo....jjj....tu znám taky....dík za připomenutí:-)))))


Jamardi
06. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

Napadlo mě, že jsou dva extrémy:

1) Dědeček z vesnice s úsměvem vykládá, že nešikovné maso musí dolů a že dříve měly rodiny hodně dětí a počítalo se s tím, že některé zemřou - ty méně odolné a ty méně šikovné.

2) Ve školce jsme se učili písničku, možná se v té době učila ve všech školkách nebo většině, protože školky dostávaly z centra materiály a metodické pokyny. Zpívali jsme ji například při MDŽ:

Ráno vstává maminka má, slunce ještě spává a mě budí dvě sluníčka laskavá a smává.........oči naší mámy, celičký den ať jsem kde jsem všude hledí na mě. Navečer až slunce zajde, usne les i kvítí, ještě nad mou spící hlavou dvě sluníčka svítí.


Kamamura
06. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

Kočkodane, kdes byl, čéče? Já jsem ti psal, tys mi neodpověděl - což si neberu osobně, asi jsem ti psát neměl, když jsme nebyli na žádném banketu kompetentními lordstvy formálně představeni, nebo jsem se vyjádřil blbě, nebo dobře, ale blbé sdělení, nevím už... každopádně jsi nějakou dobu nepřispíval, už jsem chtěl psát úvahu na téma "Kam se poděl Kočkodan?", a vidím, žes zpět, a mé srdce plesá, a má játra přestala na chvíli úžasem bolet!


Kočkodan
06. 09. 2021
Dát tip Aru, Kamamura, blacksabbath

 

Ve dveřích baba

povzdech třídní Smrčkové –

zas nová dřeva


8hanka
06. 09. 2021
Dát tip

chlapci, vypínam mozog, vôbec nerozumiem o čom píšete, ale baví ma to:)


Aru
06. 09. 2021
Dát tip

moje empatie ke každýmu školnímu roku je nulová, ať tam padají baobaby, nebo smrčky.

ale tvoje báseň (ehmmm haiku) je vlastně geniální, děti mají školní třídu vybudovanou ve vykotlaném baobabu, který na začátku školního roku se poroučel k zemi, proto chudáci děti se nemoho učit, jiná souvislost s názvem tam není :D:D

protože jak všichni víme vánoční stromečky do tříd nepatří, protože v dnešní době, kdy je potřeba dítě svázat do kozelce, aby si náhodou neudělalo někde bebí by jehlice ze stromu mohla způsobit dítěti při kontaktu oděrku, při které by mělo otravu krve a pak by neprodleně umřelo, tímto apeluji na rodiče, aby přestali nosit domů dříví z lesa na vànoce :D


Kamamura
06. 09. 2021
Dát tip

Výborně, aspoň

můžeš empatizovat - 

- školní mozkodlab!

;-)


Aru
06. 09. 2021
Dát tip 8hanka, Ronika

Vždycky když

čtu haiku, vypne

se mi mozek

:D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru