Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 54.

08. 09. 2021
11
8
344
Autor
Benetka

Jenom takové střípky...

https://www.youtube.com/watch?v=tf--BzkuiXQ&ab_channel=filmexporthomevideo

Slávek je nevěrník.

Když Tornádo Lů srovnala se zemí "jeho" dolní hospůdku tak prostě chodí do horní. A ne! Není to jen proto že tam je čas od času moc hezká servírka... Klaudie se jmenuje a snad - snad už jí bylo osumnáct... Klaudie má Slávka ráda protože se k ní hned první den co se potkali zachoval rozhodně fér. Ten pátek ji tam pí* majitelka nechala úplně samotinkou přestože byla objednána - a také hrála kapela a bylo tam asi 1 268 359 lidí... No a když si byl Slávek jist že už má dost a šel do lokálu zaplatit tak už tam pí* majitelka byla a naoko se prezentovala jakože ONA DŘE TAKY! Ale božátko Klaudie tam odlítala víc jak pět hodin sama! Řekla Slávkovi: Vy jste měl čtyři piva. A on: NE NE NE! Já jsem měl osum piveček! Ona se před šéfovou uzarděla a špitla: Tak to já jsem vám to asi opomenula napsat. Takže to je 8 x 28,- čili 224,- A Slávek povídá: Tady máte tři stovky a! Ten rozdíl je jen pro Vás! Za to jak jste to zvládala! A ona si jej od té doby pamatuje a vždycky ho už zdálky vítá. A taky mu jako jedinému nepíše čárky na lísteček páč ví že on je fér. A taky ví že si vždy krom pátku dá jenom tři což je 84,- káčé ale! Vždy jí dá stovku... No jo no... Je to ještě takové pískle neopeřené... 

Dnes tam byla taky. Slávek si řiká že ač trpí jako zvíře lapené v pasti -těch bolestí je mraky!- tak jelikož je ještě léto a dá se sedět venku zajde si prostě na pivko dokud to jen jde. Když jej uviděla usmála se a on ani nemusel říkat co chce...... Seděl pod stříškou rozbitou od krup velkých jako tenisáky popíjel starý pramen a přitom vnímal hovor od okolních stolů:

...no a tak ho tý pražští policajti zastavili a prej že strýcu odkud jedete a kam?! Ná šak jedu z kalifórnyje. No... Dobře. A kam jedete? Ná šak na kanadu. Tak pane! Teď si foukněte do bálónku - nezdá se nám že byste byl úplně střízlivý! 

Ale kdeže! Byl!! Jenže tady se jedněm vinohradům říká kalifornie a jedna ulice se jmenuje Na Kanadě... Což ovšem ten kdo není místní nemůže vědět... Prostě jel s posbíranýma hroznama domů...

A pak jel kolem pán na kole - to bylo obaleno krámy jako karavan - a jemu bylo tak nejmíň sedumdesát. I spatřivše hospůdku zastavil se na pívo. A dal se se starousedlíky do řeči. A že prej rád jezdí od vsi ke vsi sám aby si vyčistil hlavu. A jeden místní mu řiká: A hlavně! Bez baby! To by ináč nebylo ono! A on přitakal. A že prej je vod Tábora. A že prej pánové: Co myslíte? Dá se za jeden den obejít celý Svět?!

Jasně že dá. Stačít přijet do Třeboně!

 


8 názorů

blacksabbath
09. 09. 2021
Dát tip Benetka

A taky mu jako jedinému nepíše čárky na lísteček páč ví že on je fér... Co myslíte? Dá se za jeden den obejít celý Svět?! Jasně že dá. Stačít přijet do Třeboně!....:-))))))))))))*/*****************************


Evženie Brambůrková
09. 09. 2021
Dát tip Benetka

To je moc hezký.


annnie
08. 09. 2021
Dát tip Benetka

Ráda jsem chvilku poseděla ve tvý hospůdce. A využila houstnoucího dýmu a tajně si dala cigaretku... :)

Tip a.


Benetka
08. 09. 2021
Dát tip

Jo jo Dalesi! Volám jako na lesy!!! :D Ach! Ta gramatika. A v oku mi tiká... Omlouvám se za tu zdrobnělinu! 

Jinak máš pravdu. Na Kanadě je tak nějak odjakživa - ještě před pojmenováním ulic. A Hastrmany a Jochy jsou vinohrady směrem na Moravský Žižkov. Kalifornija je přesně opačným směrem - kousíček za vsí a těsně sousedí s železnicí na Hodonín... ;)


Dales
08. 09. 2021
Dát tip Benetka

Pěkné připomenutí H.-ckého místopisu. Na Kanadě se říkalo, pokud si pamatuju od nebohých strýců a tetiček, už dávno před pojmenováním ulic. Kaliforniju neznám, pomáhat sbírat jsem kdysi byl jenom v Hastrmanech, možná v Jochách. Mínus za slovo "p..ko", příšerná polozdrobnělina. :-)


Kamamura
08. 09. 2021
Dát tip Benetka

Mě se to líbí, připomíná to Švejkovy nekonečné a nesčetné historky pohotově vymyšlené vždy na míru dané situaci. 


Kočkodan
08. 09. 2021
Dát tip Benetka, Gora

 

Ani Mirek Dušín by se při placení alkoholu nezachoval lépe.


Alegna
08. 09. 2021
Dát tip Benetka

to je pravda, taky se tam  v létě pořádala akce okolo světa a možná ještě pořádá... ach Třeboň město mého mládí

bylo milé s tebou a se servírkou chvilku posedět :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru