Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pistolnická

14. 09. 2021
9
16
500
Autor
Norsko 1

 

   Pistolnická

 

   Je pošetilé předstírat, že bych se raději neocitl někde jinde 

   Třeba jako Ládínek, čili Aladár, z legendární maďarské 

   animace. Ten si na střeše, každou noc 

   nafoukl svou loď 

   a se psem 

   vesmírem 

   plul 

   lodí ke hvězdám

 

 


16 názorů

Norsko 1
15. 09. 2021
Dát tip

Kam máme namířeno.


Rajmund
15. 09. 2021
Dát tip

Sny plují tam, kam máme namířeno.


Dagmaram
14. 09. 2021
Dát tip

Pepooooo :-)


Kamamura
14. 09. 2021
Dát tip Aru

Já jsem všechny Ládínky koupil dceři v edici Levné knihy za pár šupů v jednom obchůdku na Václaváku, kde měli snad všechna DVD na světě. Taky jsem tam koupil "Winxky", které moje tehdy čtyřletá dcera zbožňovala, spoustu různých pohádek, Růžového pantera s Peterem Sellersem v hlavní roli, nějaké klasiky od Kurosawy, a prostě spoustu skvělých filmů, které už pravděpodobně žena vyhodila, protože máme malý byt, a tak je potřeba pořád vyhazovat dobré filmy, užitečné nářadí a hudební nástroje, abychom měli místo na plastové dózičky, do kterých nikdo nic nedává, tisíc hrníčků, ačkoliv používáme přesně tři (protože to je počet členů naší rodiny), jakož i archív školních sešitů, bločků, omalovánek a dvacet let starých dokumentů, který se už ani nedá otevřít, protože splynul se zdivem v desítky let zavřených skříních. Některé záhady zkrátka lidský rozum nikdy nepostihne...

Ale to jsem zase odbočil. ;-) Chtěl jsem říci, že Ládínka miluju, nejvíc doktora Halíře, toho zakyslého, věčně sarkastického "overeducated" intelektuála, a ta série, kdy celá rodina cestuje Amerikou po stopách Pišty Hufnágla je snad ještě lepší než ta vesmírná, a za nejlepší snad považuji vtípek s kočkou jménem "Mafie", jejíž jméno přivolalo v americké metropoli skutečnou mafii hrdlořeznou, výdobytek to amerického "nerovnostářského" společenského uspořádání, který byl ve Východním bloku za krvevlády ukrutného bolševika spíše věcí neznámou.

Zkrátka a dobře, Ládínek je geniální počin, který vám Disney nenatočí ani za tisíc let, ani kdybyste celý jejich prohnilý management vyvážili zlatem a drahými kameny. 


Tento seriál jsem, jako dítě někdy v 70.letech, měl rád (byl hezký i na čb obrazovce :) )

A po mnoha letech jsem zrovna minulý týden ..někde v TV viděl část jednoho dílu :) (musím říci, že v těch 70.letech se mi to líbilo víc:) )


Norsko 1
11. 09. 2021
Dát tip annnie

Jasně že Zoro


annnie
11. 09. 2021
Dát tip

Ach, Ládínek... Toho jsem milovala. A psa ještě víc. Jak jen se jmenoval: Zorro???

Taky bych možná chtěla bejt někde jinde, ale all inclusiv. Tzn. s někým, koho miluju, zdravá, bohatá, v bezpečí a klidné mysli. Rozhodně ne uprostřed party Klingonů :)


Norsko 1
11. 09. 2021
Dát tip

Pravda umí být všechápající, ale někdy tě tak sekne přes prsty..


Kamamura
11. 09. 2021
Dát tip

Buben je potřeba ladit, aby nezněl různými pakřivnými harmonickými frekvencemi, ale měl čistý, hutný tón. Ladění klavíru nebo kytary už ti tak exotické nepřipadá, pravda? 


Norsko 1
11. 09. 2021
Dát tip

Buben ve dne laditi, v noci štěstí míti. Tož tak


Kamamura
11. 09. 2021
Dát tip

Jakou blbost? Nejsem si vědom toho, že bych povídal blbosti. ;-)


Norsko 1
11. 09. 2021
Dát tip

Takovou blbost jsem ještě neslyšel, máš další plusové body


Kamamura
11. 09. 2021
Dát tip

Ladím buben, protože musím za hodinu na tu lekci hudby ;-)


Kamamura
11. 09. 2021
Dát tip

Tak to je pěkné, konečně fantazie a upřímně manifestovaná touha - vyzkoušené palivo do astroletu, který polyká světelné roky jako Wally koblihy!


Norsko 1
11. 09. 2021
Dát tip

Dík, kamamuro. Na čem právě pracuješ ?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru