Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návštěva kláštera "Rosa coeli".

12. 09. 2021
5
5
322
Autor
stromeček
Rád bych se s vámi podělil o těžko zapomenutelný zážitek z kláštera "Rosa coeli"
Každý rok jezdíme s přítelkyní po významných památkách, a letos jsme se rozhodli zakončit své putování právě v "Rosa coeli". Známe klášter v Panenském Týnci a byli jsme zvědaví na sílu atmosféry tohoto místa.
Na webu jsme se dozvěděli, že v pátek 10.9. bude klášter od 17. hodin pro návštěvníky nepřístupný, a tak jsme pozměnili své plány a přijeli už okolo 14. hodiny, abychom měli na prohlídku čas a klid.
Zaplatili jsme vstupné plus poplatek za zapůjčení tištěného průvodce a bez jakéhokoliv varování vstoupili na "opičí dráhu".
Hlavní chrámová loď se podobala skladišti plnému poházených praktikáblů, plastových židlí, svazků kabelů a mezi tím pobíhala parta chlapů přenášejících zvukovou a osvětlovací techniku z místa na místo, přičemž se tvářili, že jsme to mi, kdo tam překáží. Kabely byly všude. V přízemí, na zábradlí schodiště, v patře ze všech otvorů trčeli trojnožky reflektorů.
O jakékoliv atmosféře nemohlo být ani zmínky, možnost zranění na každém kroku.
Je samozřejmé, že každou akci je nutné připravit, ale bez jakéhokoliv upozornění vpouštět skupiny lidí a ještě za to vybírat plné vstupné je bezohlednost a naprostá neúcta k návštěvníkům, kteří často váží cestu z hodně vzdálených míst.
Odcházeli jsme s pocitem vzteku, rozčarování a nepříliš čisté plastové kadibudky atmosféru jen dokreslily.
Loučíme se s heslem "Kounice již nikdy více".
 

0 komentářů

 


5 názorů

stromeček
13. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

Vážení přátelé

S odstupem uznávám, že by vrácení vstupného byl správný požadavek, ale v momentálním pohnutí mysli mne napadali velmi neslušné výrazy a uznal jsem, mladičká brigádnice v pokladně asi není strůjcem toho, co se tam dělo. Raději jsme spolkli jedovatou slinu a vydali se na dvouhodinovou cestu domů.


Jamardi
13. 09. 2021
Dát tip

To se vůbec nedivím. Taky si myslím, že byste měli chtít vrátit vstupné.

Když jsem to hledala, tak jsem si spletla Rosa coeli a Porta coeli, což je o kousek dál. A taky proto, že se tam vůbec nepíše, jak to tam vypadá, ale hlavně tam zvou do kavárny a pivovaru. Zmínka o prosterech kláštera je až na posledním místě za spojkou i. Tak si myslím, že to sestry vnímají jinak než návštěvníci....

https://www.portacoeli.cz/home

https://www.portacoeli.cz/aktuality/prijdtenasnavstivit


vesuvanka
13. 09. 2021
Dát tip

Věřím, že to bylo velké zklamání. Také si myslím, že jste měli požadovat vrácení vstupného.


Gora
12. 09. 2021
Dát tip

Jistě jste byli zklamáni... příště to vyjde lépe.


Měli jste požadovat navrácení vstupného. Byla jsem tam asi před čtyřmi roky touto dobou a nikdo nic nechtěl. Takže to vylepšili :-(((


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru