Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NEDĚLNÍ GORILOVÁNÍ

12. 09. 2021
10
7
248
Autor
back up
Po ránu přecházím cestu plnou suchého kaštanového listí a vydávám se přes lávku nad jezírkem. Pochoduju po pěšině kolem potoka a přede mnou se otevírá široká zelená louka, v tuto hodinu ještě mokrá a zamlžená. Brodím se lopuším a divokým anýzem a kličkuju mezi kopřivami. Krajina je zatím tichá a netečná, nikde ani živáčka. Konečně se dostávám ke svému vytouženému stromu, přetíženému přezrálými žlutými špendlíky.
„Nedělní oběd počká," pomyslím si.
Točím se dokolečka, hledám si místečko a pak se sesouvám k zemi. Rozpatlané špendlíky mi ulpívají na zádech. Jako požitkářská gorila se povaluju pod houštím a přitahuju si další a další větve. Pojídám žluté kuličky a bezstarostně odplivuju pecky všude po sobě a kolem sebe.
„Úúúghhrrrr! Tak má začínat každý den, nejenom neděle!" pravila přežraná gorila.

7 názorů

Musaši
23. 09. 2021
Dát tip

Připomenulo mi to Jane Goodallovou, kterou jsem kdysi v mládí rád četl a taky ovocný strom, který byl za mého dětství častý a který už dnes skoro nikde neroste. Tip.


:-))


annnie
13. 09. 2021
Dát tip

Souhlasím... Rozkošné. Tip a.


Evženie Brambůrková
12. 09. 2021
Dát tip back up

A jaké byly následky? :-)))


Janina6
12. 09. 2021
Dát tip

Fakt miniaturka, ale výstižně napsaná. Taková pro radost. Jinak mě fascinuje slovo špendlíky, samozřejmě vím, kterému ovoci se tak říká, ale stejně v tom povalování podvědomě cítím pichlavost :-)


Aru
12. 09. 2021
Dát tip

když si odmyslím tu cestu a pojídání na konci, tak je to můj běžný den :D

- přesně tak Kamamuro, nic nedělám a co musím nutně už fakt udělat, odložím na čas budoucí budoucím časům, kde v tom budoucnu si to mohou vyřešit ti budoucí :))


Kamamura
12. 09. 2021
Dát tip Aru, back up, annnie

Lenost a prokrastinace jsou nedoceněné, naprosto neprávem haněné ctnosti... viď, Aru? ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru