Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Linda III. - pan Němý řve jak na lesy

13. 09. 2021
9
20
485
Autor
Aru

Předchozí díl

"Krčmáá na dohlééd! Pane Němý, nevřískejte tak, nebo z vás ohluchnu. Pojďme tam tedy hledat posádku, která čeká na svého nového kapitána Zlomvaze. Určitě tam bude pár smutných námořníků toužících po životě na moři." Prohlásila sebevědomě Linda a energicky otevřela dveře, ale pohled na námořníky ji trochu zarazil, seděli tam chlápci ve svetrech, tričkách, přes opěradla měly kabáty, nebo bundy. Linda se poněkud minula s dobou, třírohé klobouky už zrovna nefrčely.

 

Linda našpulila pusu ke svému papouškovi a zašeptala mu:

"Pane Němý, to jste mi nemoh' říct, že móda kapánek pokročila? Ale moc vám to sluší kapitáne." Pak se Linda odhodlala a skočila doprostřed krčmy s rukama v bok.

"AHOJ!" zařvala na celou hospodu, až jeden úplně nejstarší námořník, úplně vzadu u zdi se z toho probudil, "jsem kapitán Camil Zlomvaz a tohle je pan Němý. Hledám k sobě posádku s lodí a nabízím vám DOBRODRUŽSTVÍ." Zavřískala Linda jako pavián, až se pomalu sesunulo i polínko v krbu.

 

"Ha, dobrodružství, jo?" Otočil se jeden námořník k Lindě od stolu s kartami.

"Přesně tak! Má loď se však ve strašlivě bouři, málem si vzala i pana Němého, potopila." Námořník se nechápavě díval na přešitého plyšáka, zvaného pan Němý, po chvilce se ale začal ohromně smát.

"Když dobrodružství, tak přisedni kapitáne k nám." Když Linda dosedla koukali už všichni námořníci u stolu jak zvláštně vypadá.

"Kapitáne Camile," ozval se znovu předchozí námořník, mimochodem Bruno, "co že máte šaty z jiné doby?"

"Jsem totiž z jiné doby," odpověděla pohotově Linda, "tak dlouho jsem se plavil na moři, až odešla i má doba, spolu s lodí ke dnu i s celou posádkou, mezi náma to stejně byly padavky. Potopili jsme sotva dvacet lodí." Chvástala se Linda, div se jí neprášilo od pusy. 

"To chce zapít kapitáne, aby vaše loď i s těma padavkama mohla na dně v klidu odpočívat, což takhle kořaličku?"

"Kapitán je abstinéént. Ano, pan Němý má pravdu, co se má loď potopila nemohu alkohol ani vidět, je to strašné prokletí."

"To vás tedy strašně lituju kapitáne Camile. Určitě s námi budete spokojen, my rozhodně padavky nejsme. Představím vám vaši novou posádku, já jsem Bruno, tady je dlouhán John." Protože John nesmí chybět v žádném pořádném námořním dobrodružství.

"Zdravíčko kapitáne."

"A tady je Tony."

"Těší mě kapitáne." Ozval se Tony, ale díval se na Bruna, protože nechápal o co Brunovi jde. On Tony měl vůbec dlouhý vedení a trvalo mu dost dlouho, než uviděl věci, které byly zjevné jako den.

"On Tony má dlouhý vedení." Řekl ještě Bruno Lindě a kopnul Tonyho pod stolem do nohy, aby se vzpamatoval, aspoň kapánek.

 

"Tak tedy ať nám vítr přeje, vyrážíme. Dyť je dávno nóóc kapitánéé. Pravda pane Němý, tak posádko! Ráno vyrážíme na výpravu po sedmi mořích!" Křičela Linda nadšením co jí síly stačily, vstoje na židli s minerálkou v ruce.

"Na výpravu po sedmi mořích!" Zakřičeli ostatní námořníci od stolu. Zbytek osazenstva si je už vůbec nevšímal, měli moc práce se dny svých půllitru a parta bláznů je rychle přestala zajímat.

 

"Bruno, ty ji vážně chceš vzít, vždyť je to malá holka."

"Ale Tony, je s ní přece sranda a potřebuje zmizet."

"Jak zmizet?"

"Ty máš fakt dlouhý vedení Tony. To je ta hledaná holka, pochybuju že se jmenuje Nikol."

"Jo ahá, takže s náma popluje?" Bruno mlčel, jen se díval na Tonyho se založenýma rukama, "no jo, no jo, jako bych nic neřek'."

"Tak naše pasažérka už spí, promiň Bruno, kapitán Zlomvaz." Smál se dlouhán John, když vyšel z podpalubí.

"Chlapi, odvezeme ji ze země. Nevím o nikom druhým, kdo by na to šel stejně jako náš nový kapitán."

"Takže teď jsme piráti, Bruno?" Smál se zase dlouhán John.

"Pokud koupíš děla." Odpověděl Bruno a šel si schrupnout do své kajuty, byla už pokročilá noc a bylo třeba si odpočinout, ráno posádka vyrážela na cestu. Také bylo záhodno uniknout úřadům, strážcům zákona, i vzorným občanům, neboť kapitán Camil budil pozornost a souvislosti začínaly zapadat pomalu do sebe.

 

Po noci přišlo ráno, rackové řvali jako pominutí a námořníci na lodi vykonávali 'nějaké' své námořnické úkony a loď si to zvolna brázdila kolem po proudu na řece. Linda zatím teprve vstávala.

"Vstávat kapitáne, všichni už jsou vzhůru a my ještě spíme, hrůúza, hrůúza. Pane němý, vy umíte zkazit každéé..." Linda si mocně zívla, "ráno." Vyšla na palubu po nezbytných kapitánských úpravách zevnějšku a narazila na Bruna.

"Děvče, teď jsme vlastně všichni zločinci, když ti pomáháme v útěku." Pan Němý hodil vycpaně vyděšený pohled na Lindu.

"Kapitánéé byli jsme prozrazeníí. Ale kuš pane Němý. Děkuji vám Bruno, tak vy jste to věděli?"

"Samozřejmě, nejsme jako ti pitomci ve městě."

"Hm, já jsem Linda." Povytáhla si trochu bezradně kapitánský kabátek.

"Žádnej strach Lindo, my tě nedáme, s námi se neztratíš."

Loď si to po proudu hnala a dále bylo, co vlastně bylo? No to přece bude až v dalším dílu zase.


20 názorů

Aru
27. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

a proč by to dělali? to nechápu proč bych měl ubližovat postavě, kterou jsem si navíc stvořil, vypiplal a vyslal do světa, jaký by to mělo smysl?


Kytiii
27. 09. 2021
Dát tip

Jsem čekala, co nepohádkově hnusného jí ožralí námořníci provedou, ale jsem už asi jen moc zkažená...  


Aru
24. 09. 2021
Dát tip

děkuji, je to takovej minikonec, protože mi do hlavy vůbec neleze čtyřka :)


bixley
24. 09. 2021
Dát tip

Uf to jsem si oddechla, tak Linda je zachráněna. Ať žije Bruno! A taky Aru, který nám to sepsal. :-)


Aru
14. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

iví, iví, to je jako házet s pytlema hrachu o zeď :))


vnitří hodiny mám ráno...se budím vždycky přesně a když ne...tak mě oblízne psík:-)))))


Aru
14. 09. 2021
Dát tip

iví, s tebou je to špatný, ideální by mělo být, že člověk naslouchá svým vnitřním hodinám, ne mechanoidnímu času, ještě před sto lety o tom lidi měli jakés takés povědomí, spěch je stresující, proč myslíš, že je tolik nemocných? nedokážou se zklidnit a naladit.

já asi začnu vážně ty školy zapalovat, oni tam nic neučí :D


no vidíš....a já když si domluvím v kolik...jsem tam vždycky dřív....a týká se to i odjezdů....příjezdů se to jasně týkat nemůže....ty mají vždycky zpoždění:-))))))


Aru
14. 09. 2021
Dát tip

to já vím iví, že ty si furt v jednom kole ;)

i ve Stopařově průvodci po Galaxii to bylo: "Čas je iluze, poledne to teprv."

normálně iví, nejenom že si to lidi můžou přečíst, ale je to i v telce a co myslíš? honí se za hodinama? honí, musí být všude včas,... no, jsou vyjímky, ve Španělsku, když si domluvíš schůzku na sedmou, je každýmu jasný, že máš přijít v devět, úžasná země :D

prostě nenechají si zkazit den a tím ani život nějakým chronoumělackým časem na zdi a žijou si podle vnitřního rytmu :)


taky bych potřebovala často.... na chvíli zastavit čas:-)))))


Aru
14. 09. 2021
Dát tip

to si počkáš iví, momentálně mám rozepsáno TyDý dílo a čas na hodinách, jak víš nečeká, i když Pippi říkala, že o čas se nikdy nestarala, protože ji nikdy nezajímal, kéž by na to lidi taky přišli

díky ;)


Tak tedy ať VÁM vítr přeje....dumám, co bude dál:-)))))


Aru
13. 09. 2021
Dát tip

díky!


K3
13. 09. 2021
Dát tip Gora

Úsměvná taškařice.


Aru
13. 09. 2021
Dát tip

to víš, přece bych Lindu nedal těm pirátům co si vysnila, díky ;)


Alegna
13. 09. 2021
Dát tip

sympatičtí námořníci :)


Aru
12. 09. 2021
Dát tip

děkuju Evži, no příště zmizí ze scény kapitán Zlomvaz, pár cest se rýsuje, nové země, ještě nic není tak úplně rozhodnuto, teprv se rýsuje na rýsovacím prkně ;)


Už se těším, co bude dál. :-)


Aru
12. 09. 2021
Dát tip

Kočkodane, zatím jsou na řece, jak bylo řečeno a jsou to jenom rybáři, což řečeno nebylo ;)

Lindiny představy ne vždy se shodují se světem ve kterém žije :)


Kočkodan
12. 09. 2021
Dát tip

 

Tonyho IQ mne zneklidňuje, obávám se, že bude na moři jeho vinou nějaký malér. Ale třeba to vidím moc pirátsky vlajkově černě...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru