Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Czech press photo

13. 09. 2021
7
3
253
Autor
Movsar

Czech press photo

Stojí před justičním palácem v dalekých Vršovicích, tolik podobných periferii jejich rodného Vladivostoku. Dvě holky, sladké jako bonbonky, jedna v módních teplácích, druhá v těsné džínové soupravičce. První v ruce pivíčko, jistě jahodové, pach chmele je demode, dělají si selfíčko. Možná jim soudce přiznal azyl a možná tučné výživné, tak září štěstím, a to je třeba vyfotit. Na instagramu, té oběžné dráze chlouby, kde se ženy chlubí už i celulitidou a vytahanými břichy, budou jejich tvářičky buclaté soudním výnosem srdíčkovat tisíce lidí z celého světa. A já jsem měl to ohromné štěstí být při tom, když se to czech press photo rodilo. Může se člověku v pátek po ránu přihodit něco lepšího?!

 

Tah dámou

Na zahrádce hotelu Jalta posedávají holky, pijí sladké alkoholy. Mluví tiše, ale bez obalu, jako když v září padá večer. A právě takový padá, božský babí večer.

Z fasád mžourají oči neonů, z kanceláří pospíchají prací rozčepýření manažeři, opiomani opřeni o kmeny lipek sní své sny, děvčata obtěžkána papírovými taškami módních značek vracejí se z lovu, taxikáři z okének vyhlížejí rito, cizinci těkají po pamětihodnostech a
nad tím vším drží dohled široká ramena Muzea, posílena o rytíře na koni spolu s čtveřicí pohádkových postav.

Holkám z Jalty to nepřekáží, sedí přibité nad sklenkami jako šachisté nad figurkami, i jejich řeči jsou jen hra, řekl by Vít Genštajn, čekají na správnou chvíli, kdy se poblíž objeví dokonalý muž, a ony přikročí k tahu dámou.

 

Vyhazovači

Je podvečer, zatím syčí jen limonády dívek, co si vyrazily po namáhavé kancelářské šichtě, a tak vyhazovači z Casina Royal a klubu něžných tanečnic Fickentrouble dole na Můstku postávají před dveřmi svých podniků a kouří.

Ten před kasinem je dvoumetrový čahoun s na Pepka potetovanými předloktími, ten před něžnou tančírnou je menší s býčím krkem. A jak kouří, pomrkávají na sebe. Až noc dozraje v kyselkavý rybíz, začne jim práce.

To pak dojde na pěsti ve tmě. Ten z kasina uštědří drzému hráči dlouhou paží direkt tak mocný, až překlopýtá náměstí k býčímu muži, který jej chytí v pase a po karlosovsku s ním mrští hlavou o zem a na tu krátkou chvíli si možná nebožák připadne jako kosmonaut ve výcvikovém středisku NASA. To už ale z tančírny zaječí kterási z dam, býčí muž dojde pro sprosťáka a zvedákem na bradu ho pošle vzduchem ke kolegovi od kasina. Ten mu, sotva dopadne, vrazí pravý hák, takže chudáka roztočí a ten jako derviš v divokých piruetách přetančí náměstí zas k býčímu muži, který ho chytne v pase a romanticky seznámí s dlažbou toho krásného náměstí.


3 názory

Aru
13. 09. 2021
Dát tip

největší zlo je Instagram, oproti Facebooku, kterej je jedna velká žumpa, kde se lidi předhánějí odkrýt co nejvíc ze svýho života, je to pravda, řekl jsem to, poperte se s tím jak chcete :D ty dokonalý tváře, dokonalý postavy a dokonalý životy mě vždycky přivedly akorát do depresí, normální lidi mají Twitter :))


annnie
12. 09. 2021
Dát tip

Jako vždy perfektní. Jako vždy tip! Pobavená a.


Gora
12. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

Máš bujnou fantazii:-) a to je moc fajn.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru