Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O ideálním středu

14. 09. 2021
1
4
206

Nevěř tomu, žádnej střed neexistuje. Kdykoliv vám někdo tvrdí, že jste příliš extrémní, příliš vychýlený na jednu nebo druhou stranu, nevěřte mu, ve skutečnosti pro něj žádnej střed, žádnej ideální bod, kterýho byste mohli dosáhnout, neexistuje. Můžete se vzdát všeho co máte, můžete se vzdát všeho čím jste, abyste se jeho ideální představě přizpůsobili a stejně nikdy nebudete dost blízko. Jeden den jste moc tlustý a druhej už moc hubený, žádnej střed ve skutečnosti neexistuje. V mysli toho, kdo hledá ideální střed, existujou jenom odsouzeníhodný extrémy a ideálního středu, ve kterým byste konečně dosáhli vytoužený neviditelnosti, se vám nikdy nepodaří dosáhnout, ideální střed je past, do který jste se nechali navždycky nalákat, na ideál, kterej neexistuje.


4 názory

Musaši
16. 09. 2021
Dát tip

Buddha byl zastáncem cesty středu. Cesta středu ale není dostupná každému a naivní lidé, kteří tak rádi vyslovují suverénní soudy, jako jsi třeba ty, cestu středu nividí, protože si ji neumí ani představit.


stromeček
15. 09. 2021
Dát tip

Ideální střed samozřejmě není nějaké reálné rozhraní na které bychom se měli davově sápat.

Je to duchovní místo v nás samých, které nám pomáhá k pochopení vlastní existence tím, že pro nás představuje ideální rovnováhu mezi duchovními a materiálními hodnotami .


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru