Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volby 2021

15. 09. 2021
6
28
786
Autor
Aru

My vám slíbíme nesmysly,

vy nás zvolíte.

Transakce úspěšně dokončena.


28 názorů

Aru
16. 09. 2021
Dát tip

tys prostě Avatár dokonalého myšlení, slov i skutků ;)

vždyť Britové přece mají Červenýho trpaslíka, teda dobrý jsou jenom ty série pod BBC2 a Monty Python samozřejmě a Bean, ten je nesmrtelnej

jo, Švejka jsem viděl milionkrát i četl, měl jsem knihu z 50. let a bylo tam dobrejch 50 - 70 stran v předmluvě komunistickejch totálně vylízanejch blábolů :D


Kamamura
16. 09. 2021
Dát tip

Aru - Já vím, že se to hraje v divadle, dokonce jsme na tom se ženou byli, premiéra/ministra hraje/namluvil tuším Viktor Preiss (což je Pan Umělec), a kdo byl v roli Humphreyho se už nevzpomenu, což je ostuda, protože Humphrey je jednoznačně hlavní postavou a ztělesnění celého seriálu. Vůbec je fantastické, že se britové vzmohli na (a ocenili) tak fantastickou sebereflexi, u Čechů jsem na nic podobného bohužel nenarazil - někdo by namítl, že Hašek se Švejkem, ale Švejk se proslavil v Německu (servilní české publikum ho nejdřív odmítlo), a i dnes mají v Čechách obraty jako "švejkování", a "národ Švejkův" silně negativní konotace. 

Já ovšem považuji Haška za génia - prakticky za celý život nenapsal špatný, nebo i průměrný odstavec textu. Všechno od něj je vynikající.


Aru
16. 09. 2021
Dát tip

Kamamuro, ty k volbám můžeš, ostatní neřekli nic, tak budou sedět doma :D:D

jo, oni to u nás i ti herci co to namlouvali hráli, nebo hrajou i na divadle, viděl jsem to v telce už někdy kolem střední prvně a od tý doby mě to baví, nejlepší je když vyplave nějaká paralela s naší politikou v době kdy se na to díváš, no já se pak válím smíchy po zemi :))

jo, tohle a Pippi dlouhá punčocha, pak by byl svět v pořádku, ne ty sexuální hovadiny, co tam dávají, začali to zkoušet už na nás, vlastně ta škola nebyla tak hrozná. naučil jsem se výsostnému bojovému stylu, totiž pasivní rezistence a vymázávání vzpomínek, než jsem došel domů přes jídelnu (na kterou jsem ale z 50% sral), tak jsem zapoměl co vlastně se ve škole stalo. dnes mám tak stabilní štít, že když mě někdo osloví na ulici, stačí abych mu ukázal svoje tesáky a rozpálil plamen v jinak černém dračím oku a lidi se dávají na útěk, hledajíc nějaký Jiří :D:D

věděl jsem, že když jsem přišel do světa Dark Souls, že jsem doma :))


Kamamura
16. 09. 2021
Dát tip

Aru - seriál samozřejmě znám, patří k mým oblíbeným. Unikum je i to, že česká verze se kvalitou vyrovná originálu - překlad i dubbing jsou naprosto výjimečné kvality. 

Ano, tento seriál by měl být promítán ve školách povinně. 


Aru
16. 09. 2021
Dát tip

mimochodem, doporučuji seriál Jistě pane ministře a jeho pokračování Jistě pane premiére, sice je to trochu starší, ale pořád brutálně aktuální vhled do politiky, kdo to neviděl neměl by ani jít volit

:))


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

ty jo Evži, to muselo být těžké chodit s ministrem na základku, chudák kluk :D


Dnes jsem měla vernisáž a někdo z kamarádů si vzpomněl, že ministr Arenbergeb s námi chodil na základku. A já ho, kluka jednoho, ani nepozvala. :-)))


Kamamura
15. 09. 2021
Dát tip

Benetka - nenapadlo mě, že mi někdo bude na literárním serveru vyčítat, že píšu nebo vedu diskuze, ale děje se tak. ;-) (A nemyslím úplně tebe, Benetko, já vím, že to byl jakoby vtip). 


Benetka
15. 09. 2021
Dát tip

Aru a Kamamura jsou GRAFOMANI! A vo vo vo tom to je! HOWGH! :D


MilanH
15. 09. 2021
Dát tip

:-)


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

Kamamuro, ještě že tě máme, normálně, přesně tak, youtube je nevyčerpatelná studnice, jak jsem to měl před nedávnem, že jsem sledoval jedno video za druhým a práce mi tak lehčeji utekla :D

tak teď se dostávám do toho zase, ale v jiném spektru.

Kamamuro, jistý je jen to, že se svět proměňuje :D


Kamamura
15. 09. 2021
Dát tip Aru

Aru, tady si myslím, že neoprávněně generalizuješ na základě zkušenosti z Čech. Proto je tak důležité, aby se Češi naučili aktuální "světový" jazyk (ten hlavní byl vždy jeden, bývala to latina, pak dlouho angličtina, teď se jím stává mandarínská čínština), a rozhlédli se po světě. Je to vidět i tady na Písmákovi - jak někdo nemá kontakt se zahraničními sdělovacími prostředky, které často převyšují ty naše o několik řádů co se kvality týče, tak má strašně zkreslené mínění o tom, "kam ten svět spěje".

Ano, státní školství je podfinancované, zanedbané, a mořené kretény dosazovanými do funkcí rychle se střídajícími stranami. Ale vedle toho existují unikátní cesty, jak se vzdělávat - youtube, třeba! Já jsem tam našel lekce z olejomalby - od profesorů z uměleckých škol, kam bych se nikdy v reálu nedostal, a zadarmo! Našel jsem tam lekce hry na buben a na baskytaru, šermířskou komunitu, šachovou, přednášky o programování, vesmíru, matematice - dokonce od profesorů z MFFUK, ze které mě vyhodili, ale z youtube mě nikdo nevyhodí. Naučil a nastudoval jsem si víc věcí, než za celá školní léta dohromady. 

A to předtím nikdy nebylo! Pamatuju se, jak Spáčil dělal drahoty s tím šermem, chceš vědět, jak se dělá kryt letmo, tak si zaplať kurz "šavle jedna, šavle dva", a pak můžeš jít do kurzu "šavle pro pokročilé", a my ti to řekneme - dyť to je hrůza. Dokonce chtěli zavést certifikace učitelů šermu (u doktorů bych to pochopil, ale u vyloženě oddechové aktivity?!) - nesměl by učit nikdo kdomě těch, co by měli od nich befel. To je jako tisknout si vlastní peníze. 

A dneska najdeš všechno - na internetu. Dokonce studie o škodlivých účincích léků. 

V určitém smyslu žijeme v té nejúžasnější době v dějinách!


Rajmund
15. 09. 2021
Dát tip

Záleží, jak se to vyvine na východě, to neovlivníme my ani unie:-)


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

také by se dalo říct, že je v normě jít z bláta do louže


Rajmund
15. 09. 2021
Dát tip

U stran naivních středozemí je to v normě


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

tak myslím že jsme "kápli" na důvod krize demokracie


a2a2a
15. 09. 2021
Dát tip Gora, blacksabbath, annnie

Když jsou na skladě jen nesmysly a nic jiného, budu vybírat sám alespoň ty menší, než by to měl učinit někdo i za mne.


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

k robotizaci a strojovosti všechno spěje (jenom si vem jakou uchylárnou se stalo vzdělávání) , lidstvo si ji zvolilo jako hlavní směr už ve 20. století, od tý doby se tento program naplňuje, leč myslím, že doba robotů spěje je konci.

no jasně, proto už šlechta nevládne, ale obchodníci, průmyslníci a trhovci, veškerá okázalost a pompéznost šlechty je ta tam


Kamamura
15. 09. 2021
Dát tip

Monarchie je IMO na dnešní super složitý svět moc rigidní. Vládnout by měly stroje - jako v Ládínkovi, co létal vesmírem v Guliverovi, nebo v Lemově Kyberiádě a Bajkách Robotů, ale k tomu budou muset lidé (neboli "hlinomazové", či "bleďoši", jak jim říkají Lemovi roboti) teprvě dospět. 


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

- supizmus, ale požaduji opravdovou monarchii, žádnej blemcák malovaný narůžovo.

vládnoucí šlechtou a nevolníkama na robotě, pak konečně budu moct rozházet svoje jmění po kasínech, doufám že si rozumíme co monarchie? :D:D


Aru
15. 09. 2021
Dát tip

to ne Kamamuro, já je nevolím pořád. jako tvůrčí lenoch lenoším, když národ sleduje politické debaty, tedy se mi dost často stává, že než dojdu k volbám jsou už volby další :D:D


supizmus
15. 09. 2021
Dát tip

Ty jo, Koruna by letos mohla dát alespoň 3% a porazit zelené. A za 4 roky, kdoví...


Kamamura
15. 09. 2021
Dát tip

Aru - tak to by sis rozuměl s mým šéfem, ten volí taky pořád dokola monarchisty. Já volím Piráty a nijak se tím netajím. ;-)


Aru
15. 09. 2021
Dát tip Kamamura

já to říkám furt, že tys hlava pomazaná o otevřená ;)

já bohužel nemohu zvolit žádnou jinou stranu, než tu za obnovu monarchie, ostatně jsem ani jinou nevolil :D

vzpomínáš na naši společnou dovolenou, jak jsme nebyli v Peťerburgu? :D


Kamamura
15. 09. 2021
Dát tip Aru

I to stěžování je součást rázovitého folklóru. Jinak Babiše si všichni naprosto souhlasíme za svou lhostejnost a liknavost co se věcí veřejných týče. Můj šéf tvrdí, že krize demokracie je nevyhnutelná ve chvíli, kdy tato přestává být burzou ideí. Mě to připadá jako geniální postřeh. Rozhlédni se kolem sebe, popatři okem skelným do duše bližního svého. Kolik z nich zajímají nějaké idee? Kdepák, toho Babiše si naprosto zasloužíme. 


Aru
15. 09. 2021
Dát tip Kamamura

já jenom, aby si pak lidi zase nestěžovali, tak jako pokaždý co za magory tam zase sedí :D


Kamamura
15. 09. 2021
Dát tip Aru

Vždyť přece, Aru, všichni víme, že volební kampaně nejsou apelem na lidské rácio, ale na animální instinkty. 

Mimochodem, Marka Prchala jsem měl v devadesátých letech tu čest poznat osobně, podle mě je to svého druhu génius. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru