Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pavlínka

16. 09. 2021
7
8
316
Autor
Kristule

Dneska budu psát o mojí skvělé asistence a zároveň kamarádce. Jak už víte, tak se mi podařilo během let si najít síť lidí, který mi pomůžou a zároveň jsou to kamarádi. Ale přeci jenom jedna je prostě ta nejlepší. Určitě si říkáte, že to říkám jenom tak. Tak poslouchejte.

Pavlínku jsem poznala díky Asistenční službě, když jsem potřebovala asistenci o víkendech. Pavlínka není, jak by se zdálo mojí vrstevnicí, ale co vám budu říkat, budete si myslet, že je. S Pavlínkou zažívám různé veselé historky a příběhy, ale i nepříliš veselé zážitky. To je prostě holka do nepohody.

Všichni, co mě znají ví, že když má přijít Pavlínka nebo kdyby mohla přijít, všechno musí jít stranou. A to myslím doslova. Já jsem pak schopná překopat celý program, abychom se pak mohly vidět. Určitě vás napadne otázka „Čím si to zasloužila?“ Odpověď je jednoduchá. Že mě bere, jaká jsem a že jsem normální dospělá holka, ale nechci, aby to vyznělo, že mě tak již nikdo nebere.

Prostě když Pavlínka je se mnou a má čas, tak mi řekne, že je tady pro mě, že mám vymyslet program, co budeme dělat, jak jsi to představuju. Ale už mi neříká, že to nejde, ani že to uděláme jinak. Prostě všechno nechává na mě.

Například, když jsme byly naposled spolu dva dny přes den, tak mi řekla, kdy má volno a já jsem podle toho vymyslela program, že pojedeme na Moravu a do Protivína. Určitě si budete klepat na hlavu, že nejsem normální člověk, ale Pavlínka je člověk, který chvíli neposedí. Kdybychom seděly doma, tak bychom se koukaly třeba na televizi, skládaly puzzle, tak by mě poslala do háje. Hlavně Pavlínka má zkušenosti a je od rány, nebojí se cokoliv říct. A nebojí se vůbec ničeho.

Třeba toho, když jsme byly ve Varech, tak mi potřebovala udělat hygienu, ale já jsem ji říkala, že to vydržím a ona, že ne, že nemůžu mít hygienu jenom jednou denně. Tak jsme našly WC a tam byl jeden pán, tak jsme ho poprosily, jestli nás nepustí. Že ano, ale musel lidi pouštět jinými dveřmi. A my jsme s Pavlínkou udělaly hygienu na vozíčku.

Pavlínka je jediným člověkem, který mě vzal na výlet sám bez mámy, nebo prostě bez dalšího doprovodu. Pavlínka je taková moje druhá máma. Vždycky když něco vymyslím, třeba cestu vlakem, tak vždycky mi řekne, že ty mi dáváš. Když mi je špatně a Pavlínka je se mnou, tak mi to všechno zvládneme. Já jsem ale zároveň klidnější.

Třeba když potřebuji něco složitého, třeba například obarvit hlavu a nemám zkušeného asistenta, tak si to domluvím, tak aby tady byla Pavlínka. Pavlínka na mě jednou zařvala, a to, když mi barvila obočí a řasy, tak na mě řvala, ať přestanu mrkat. Prostě se s ní můžu bavit o všem, i o sexu. A taky mi našla chlapa, ale to už víte. Prostě spolu děláme, co si jenom vzpomenete. Třeba mě bere ke známým. Dokonce s ní pojedu i na její chalupu v létě a řekla mi, že to teda se mnou vydrží ????.

Na závěr vám řeknu ještě jednu historku, která se nám stala, když jsme jely na výlet. Máma půjčila auto, normálně jsme do něj nasedly, nastartovaly jsme, sice nám trvalo nějakou dobu, než se auto rozjelo a jelo normálně. Cestou jsem potřebovala napít, tak Pavlínka zastavila na benzínce a dala mi napít. Jenom jsme netušily, co se stane.

Pavlínka jsi nechala klíče na palubce u okna a auto se semnou zamklo. Pavlínka byla venku, telefon měla v autě a já, když jsem v autě, tak musím mít přivázané ruce. Pavlínka řekla „Co teď budu dělat?“. Benzínkou projeli policajti, tak je zastavila a řekla, že potřebuje pomoc, že má holku v autě a oni řekli „Co vám nepomůže ta holka?“ A Pavlínka řekla, že nemůžu, že jsem handicapovaná, a ještě že mám, přivázané ruce. A tak se zeptali, jestli mám hysterický záchvat nebo ne. A jestli jo, tak musí vymlátit okýnko a zavolali hasiče, ale ty byli daleko. Tak zavolali asistenční službu. A Pavlínka, než přijela asistenční služba, tak mi říkala, ať neřvu, jinak že nepojedeme na výlet. Pavlínka jsi nechala ty klíče na palubce u okna, ještě že to udělala, protože by jinak museli okno vymlátit.

Tak my jsme čekaly hodinu a půl, než mě vůbec odemknuli. Když už přijeli, tak jsme jim daly peníze, a jely dál do Zlína do ZOO. A to je jeden příběh s Pavlínkou.   


8 názorů

Janina6
29. 09. 2021
Dát tip

Dobře, že máš Pavlínku. Ten správný člověk někdy dokáže doslova zázraky... jen mít to štěstí ho potkat.


Kristule
20. 09. 2021
Dát tip

Děkujeme za komplimenty :)


Pavlína musí být skvělá a ty dokážeš vše, co budeš chtít.


annnie
17. 09. 2021
Dát tip

Fandím vám oběma!!! Tip a.


vesuvanka
16. 09. 2021
Dát tip

Pavlínka je prima, a je dobře, že s ní můžeš cestovat. Těším se na další příhody :-)))


tvoj život je celkom napínavý ... a Pavlinka je fajn*


Alegna
16. 09. 2021
Dát tip

obdivuju tebe i Pavlínku


Abakus
16. 09. 2021
Dát tip

Je super, že nesedíš  doma a  ak sa  dá vidíš kus sveta. Aj keď niekedy zavretá v aute.  Čokoľvek je lepšie, než pozeranie nekonečných seriálov. Fandím!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru