Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - sen

19. 09. 2021
12
17
431
Autor
supizmus

   Vybavuju si to docela přesně. Tu noc se mi zdál sen, ve kterém pršelo. Sloupy vody dopadaly na kopce, potoky prudce kvapily do měst v údolích a tam se vylívaly do ulic. Osamělý poutník dávno ztratil cestu a mlčky kráčel, bičován deštěm, nazdařbůh lesem. Čas od času zvuk hučících vod přehlušil hrom a blesk ozářil celou scenérii než se vše zase zahalilo do tmy nekonečně plné vody. Poutník byl celý promočený a ušpiněný blátem jak na své cestě za novým začátkem padal a znovu a znovu vstával vědom si nutnosti pokračovat v cestě vstříc sice neznámému, za to však nutnému cíli. Déšť zesiloval, bouře řinčela ve tmách a on šel stále dál.

   V tom jsem se probudil. Vyhřátý pokoj a pohodlná postel sváděla k novému usnutí a pokračování v odpočinku a ve snění. Ale věděl jsem, že nemohu. Že musím něco změnit, něco se musí stát. Něco musí skončit a něco nového začít. Spěšně jsem se oblékl a vyšel ven z domu. Pršelo. Sloupy vody dopadaly na kopce, potoky prudce kvapily do měst v údolích a tam se vylívaly do ulic. Sám jako nikdy předtím jsem brzy po vyjití z města ztratil cestu a mlčky kráčel, bičován deštěm, nazdařbůh lesem. Čas od času zvuk hučících vod přehlušil hrom a blesk ozářil celou scenérii než se vše zase zahalilo do tmy nekonečně plné vody. Byl jsem  celý promočený a ušpiněný blátem jak jsem na své cestě za novým začátkem padal a znovu a znovu vstával vědom si nutnosti pokračovat v cestě vstříc sice neznámému, za to však nutnému cíli. Déšť zesiloval, bouře řinčela ve tmách a já šel stále dál.


17 názorů

Kytiii
01. 10. 2021
Dát tip

Nápad přetavit sen ve skutečnost dobrý, ale něco mi tam chybí... 


Vlastní zkušenost je nade vše.


Janina6
20. 09. 2021
Dát tip

Pěkně napsané.


Kočkodan
19. 09. 2021
Dát tip supizmus

 

Zdá se mi, že tvůj příspěvek nebyl jen plácnutím do vody. ;-)


bixley
19. 09. 2021
Dát tip

Cesta za novým začátkem je často plná vody a bláta... :-) Hezké pojetí.


Alegna
19. 09. 2021
Dát tip

dobrý nápad, symbolické a tajemné


Jamardi
19. 09. 2021
Dát tip

Ríká se, že proti těmto pocitům je nejlepší fyzická práce. Přináší rychlý a viditelný výsledek. Jinak hodně lidí rádo burcuje ke změně, ale osobně konkrétně poradí málokdo. Nebo poradí, ale je mu jedno co nebo při tom myslí na sebe nebo na někoho jiného a nevhodně srovnává.


krásne*


Vylil jsi to tady jako povodeň........"vstříc sice neznámému, za to však nutnému cíli"......a každý ať si dosadí ... jak mu libo.....*/***********************


supizmus
19. 09. 2021
Dát tip Gora

Celé to, včetně toho cíle, schválně nechávám v mlze - nechť si každý dopíše


Norsko 1
19. 09. 2021
Dát tip

Bože! Umíte si představit něco jiného ?


supizmus
19. 09. 2021
Dát tip blacksabbath

Goro, vydrž!


Norsko 1
19. 09. 2021
Dát tip

Goro, zmiz


Gora
19. 09. 2021
Dát tip

Symbolické vyjádření touhy po novém začátku... mohl sis víc vyhrát, například konkretizovat, o jaký cíl že poutník usiluje... "nutný" je dost obecné...


Norsko 1
19. 09. 2021
Dát tip

Samá voda. Moc vody. Proč ne


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru