Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1

22. 09. 2021
7
17
351
Autor
Madla_G

Chci být Tvou denní rutinou

Tvým ranním šálkem čaje

Snivou myšlenkou jedinou

Co v mysli zvolna zraje

 

Chci být Tvým dalším nádechem

Tak sladkým a tak svěžím 

Touhou, co končí povzdechem

Víc přát si se však střežím

 

Ať tělem, nebo obědem

Chci dráždit Tvoje choutky

Rozzářit Tvůj svět pohledem

A pozvednout Ti koutky

 

 


17 názorů

Benetka
06. 10. 2021
Dát tip

Jak je o Slávkovi známo tak má (Uďo) pvoblem se škatulkováním dílek. Ať už svých či kolegů psavců. Promiň ale tohle je blbůstka. Ale hezká! :)


Madla_G
04. 10. 2021
Dát tip

Děkuju všem za přivítání. Část duše nechávám v každé básni, takže si ji stačí jen vzít, Kamamuro. :) 


Norsko 1
27. 09. 2021
Dát tip

Ty chceš rozesmát, viď? Mě jsi rozesmála, svými naivními a upřímnými verši. Svět není taková pohádka


Kamamura
27. 09. 2021
Dát tip

Radovan - mnoho z nich si rovněž kvalitní psychiatrickou a psychologickou péči nemůže dovolit, protože není zadarmo (a špatný nebo špatně motivovaný terapeut může člověku dost škaredě ublížit). Pokud bychom chtěli jít dál, třeba v USA si zhruba 40 procent populace nemůže dovolit ani základní lékařskou péči a místo prevence a léčby nadužívá opiátová sedativa, díky čemuž v USA propukla mezi civilizovanými zeměmi nevídaná krize z nadužívání opiátů.


autorko, vítej


Kanamura - k tomu blázinci

jak píšeš - Lidé, kteří by skutečně potřebovali psychiatrickou nebo psychologickou pomoc, dnes umírají v roli bezdomovců někde na ulici, mrazem, podvýživou, na kardiovaskulární onemocnění, při nehodách a násilných trestných činech...

 Technicky mě napadá doplnění: řada z nich ji měla, mnohdy "mnohaletě", leč ani tato pomoc, jakkoliv odborná a na výši, není všemocná. Mnoho z nich ji mělo nabídnutu, ale od odmítlo ji.


Madlo...vítám tě!.....Z těch řečí kolegů si nic nedělej! "Voni" se jenom tak baví....Já vázaný verš posoudit neumím...sama píšu volným....ale sdělení básní je hezké....pozvedni koutky a piš!!!!


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

jo souhlas, ale už jsme o tom psali  a je tam vidět, jak snadný je to zneužít, pokud tě chytne nějakej psychiatr, dejme tomu, že bude úplně vyšinutej, nadopuje tě práškama, ma týden na to, po té co tě ubytoval v blázinci poslat na soud žádost, abys byl zbaven svéprávnosti, tomu člověku bude jedno kolik stojíš systém, on pošle posudek na soud a soud tebe vyhodnotí na základě jeho vyjádření, takže v blázinci může skončit kdokoli, pokud to tam v rukou budou mít blázni.

vypracuje třeba posudek,  žes ho třeba napadl v nepříčetným stavu, když si tam šel k němu s nějakýma potížema a že ti nešlo pomoct jinak, než injekcí, to pošle na soud, že tvůj stav přetrvává, že jsi nebezpečný okolí, absolutně snadno zneužitelný, pokud se někdo rozhodne ten systém zneužít


Kamamura
23. 09. 2021
Dát tip

Do blázince tě může, Aru, poslat jenom soud. A soud většinou žádá důkazy. Na poslání do blázince je třeba dokázat, že jsi nebezpečný buď sám sobě, nebo svému okolí - jen tak tam nikoho neposílají, protože každý blázen stojí systém velké peníze na ošetřovatelích, medikamentech, elektřině do elektrošoků, hlídacích psech, strážných, zapezpečovací elektronice, jídle, atakdále. Lidé, kteří by skutečně potřebovali psychiatrickou nebo psychologickou pomoc, dnes umírají v roli bezdomovců někde na ulici, mrazem, podvýživou, na kardiovaskulární onemocnění, při nehodách a násilných trestných činech. Je to smutné, ale je to tak. Jako nesvéprávný blázen máš spíš dnes šanci, že ti systém nadělí tolik "svobody", že tě to zahubí. 


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

čéče, hodil by se sem někdo, komu se otevřeli oči, dost by to pomohlo,... i když je to vlastně jen otázka času, nu já si počkám, zatím si voblíknu zlatý brnění a budu čekat za příhodným rohem :D

myslím, že po týhle konverzaci nás může kdokoli poslat do blázince :))


Kamamura
23. 09. 2021
Dát tip

Aru - nepodceňuj naší novou kolegyni Madlu - třeba je vševědoucí a my budeme mít problémy pochopit ji. Třeba je všemohoucí, a to bude teprve tanec! ;-)


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

Kamamuro, že povolám Theiu, jaký placení kouskem duše? zlobíš :D

nezapomeň, že jsem v Dark Souls 3 uzurpátorem ohně a že se mi tam všichni klaní :))


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

Kamamuro, ty myslíš, že to pochopí Madla_G, když je tu dva dny?

 každopádně je třeba doplnit Kamamuro, tos nezmínil, že nedávno nás opustili draci a při té příležitosti padly i dračí řády, učedníci se nemají už co učedníkovat, ale musím za sebe říct, že bez toho ohně v srdíčku se cítím o dost líp. taky si tipuju, že teď bude plno pokladů nehlídaných, co se týče upírství, tím jsem jednu dobu dost trpěl, ale nemusel jsem vyhledat služeb Faliona v Morthalu, neb můj dračí oheň postupně zastavil vampirismus a nakonec ho úplně spálil. upíři s ohněm nejsou úplně kamarádi :D   

ať se ti tu daří Madlo a promiň za ty kydy, to bude nějaká chronická nemoc, ještě nevím jaká ;)


Kamamura
23. 09. 2021
Dát tip

BTW první tip ode mě je zadarmo, ale za každý další musíš zaplatit kouskem své duše (doporučuji předem nadrobno pokrájet yanagibou, ať máš drobné pohotově vždy při ruce!)


Kamamura
23. 09. 2021
Dát tip Radovan Jiří Voříšek

BTW vítám tě tímto velmi formálně a zdvořile na Písmákovi!

Já tu plním několik velevýznamných funkcí - jsem místní klaun, dveřník, Převozník, Arbitr, honím Musašiho s koštětem kolem stolu, aby si snad nemyslel, že je samuraj, nebo co, občas píchnu špendlíkem Safiána, aby splaskl, pomáhám křesťanské loby se svěcením rezervoárů svěcené vody, protože tu máme poslední dobou problémy s upíry, kamarádím se s Aruem, vedu velmi tradiční a nesmiřitelnou válku se Sesterstvem Štrikujících mudlů, konejším skřety, plukvy a hafardazóny, když jsou neklidní, hledím zároveň do světa toho i onoho, a když mám chvíli, tak píšu navýsost dokonalé verše a prozaické útvary. 

Nechť se tu cítíš jako doma (pokud je taková věc ovšem žádoucí)!


Kamamura
23. 09. 2021
Dát tip

Když potkávám venku floutky,

s unyle slastným výrazem,

vzpomínám (dnes se slehla zem!),

však kdys' též pozvedlas mé koutky!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru