Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sebepřijetí

22. 09. 2021
2
37
697
Autor
Bubulína

coming out

Víra. Logika. Když tyhle dvě krásky spolu začnou obcovat, vyvolá to ve společnosti hodně velké vzrušení. Pro další věty je třeba upřesnit, že mám na mysli víru ve smyslu náboženství. Bůh vytvořil muže. OK. Potom z jeho žebra vytvořil ženu. Bum. Při nepohlavním rozmnožování mohu z kusu organismu stvořit zase jen ten samý organismus - princip klonování. Takže Bůh ženu nestvořil. Kdo tedy stvořil ženu? Která entita má stejné schopnosti jako Bůh? Satan. Ženu tedy stvořil Satan? Musel, protože Bůh měl pouze jediného syna, o žádné dceři se nikde nikdo nezmiňuje. Takže Satan. OK. Tyhle entity mají potřebu rozdávat rady - Bůh dal lidem desatero, Satanovi stačilo devatero. Opisovat ho sem nebudu, lze najít i na Wikipedii. Vyloženě nesmyslné není z těch přikázání žádné, takže paráda. A je pravda, že dodržováním se zvyšuje životní spokojenost. Teď ještě si ty větičky správně vyložit. OK. A pak se vrátit k vlastnímu světonázoru tj.lidi vznikli přirozeným vývojem z opic. Entity tu roli sehrály, to ano, ale pouze v duchovním významu, s fyzickou realitou jakože člověk se objevil čili vyskytl zničehožnic to nemá co dělat. Lidé jsou součástí ekosystému, takže se jejich těla klasicky vyvinula jako všechny ostatní organismy zemského ekosystému, a mají ta samá omezení jako ostatní.


37 názorů

Bubulína
10. 10. 2021
Dát tip

Kamamura, já vám to neberu. Vyhovuje vám běhat po doktorech, běhejte si. Jste líní rozumět svému tělu a dobrovolně předáváte rozhodování o sobě jiným, vaše věc. Opakuji: já vám to neberu. Ale boha jeho nemůžete nutit nás co se o sebe postarat umíme, abychom vzali sbíječky a prokopali se tj.klesli jsme na vaši úroveň. Takže buď udělat dvojí standard nebo se budeme střetávat i nadále a ve větší míře. Amerika náš vzor, tj.snaha o to, aby i nám diktovaly farmaceutické firmy a vymletí propagátoři tabulkové léčby s mudrtitulem, je pro mě nepřijatelná. Máme po volbách. Kdo se nyní stane ministrem zdravotnictví? Jaké jsou jeho názory? Mimochodem včera jsem při sledování toho našeho politického panoptika zaznamenala jen jednoho zajímavého jedince. Šedá eminence ing.Radim Fiala. Skrytá síla, takže jsem šla omrknout dostupné údaje: vystudovaný zemědělec střední i vysoká, možná odtud pramení sympatie, nevím, ale mám silné podezření, že vím, koho budu volit v příštích volbách.:-)


Aru
08. 10. 2021
Dát tip

to je bohužel pravda, ale svět se teď naštěstí hodně mění a změny přicházejí, zcela určitě to potká medicínu, protože farmaceutické koncerny už nikoho neuzdravují, pouze si zajišťují dojné krávy, vždyť doslova každý prášek má vedlejší účinek, u těch silnějších se berou na ně jiný prášky, který potlačí vedlejší účinky toho první a na ten druhý se bere třetí. tenhle systém léčení musí skončit, stejně jako systém učení. jakože radikálně. s indivudalizací souhlasím, ale nejdřív musí padnout nadnárodní korporace, bez toho se toho moc nezmění, oni mají koupené celé státy, stačí se podívat jakou náhodičkou zbohatli kteří miliardáři za poslední dva roky, buď měli přítele s dobrou informací, nebo jsou provázani s farmacií


Kamamura
08. 10. 2021
Dát tip

Bubulína - západní zdravotnictví bych nikomu za vzor nedával, Bubulíno. V USA drží farmaceutické koncerny celou společnost tak silně pod krkem, že insulín se tam vyvažuje zlatem, a plných 40 procent si lékařskou péči nemůže dovolit, tak polykají místo řádné léčby opiáty, takže v USA mají mezi vyspělými zeměmi světově unikátní fenomén - celospolečenskou opiátovou krizi. Je to dobře zdokumentovaný fenomén. Sami američané závidí zemím jako jsme my naši zdravotní péči. 

Americké fiasko je podle mého názoru přesvědčivým příkladem, že kšeftování s lidským zdravím je cesta do pekel. 


Bubulína
08. 10. 2021
Dát tip

Aru, stejně jako u všeho je potřeba rozmanitost. Někteří rodiče nejsou na úrovni naučit ty děti ani číst, natož orientovat se v jiných předmětech. Osobně bych viděla různé druhy vzdělávání, aby bylo z čeho vybírat. To samé u lékařské péče. Tenhle socialistický model vnucování tabulkové péče bez ohledu, zda je pro někoho vhodná či vůbec snesitelná, je šílené. Lidské tělo je rozkouskováno a každý kousek řeší jiný odborník, takže ve výsledku člověk živoří na selhávajících játrech z přemíry chemie. Chtělo by to individuální účty zdravotního pojištění a pestrou nabídku variant, aby se člověk mohl rozhodnout a vyzkoušet si či rozmyslet, která varianta péče mu sedne nejlépe. Samozřejmě to obnáší finanční spoluúčast stejně jako v západních státech, což pro nás alternativce není žádná novinka, protože platíme za všechno už dneska.


Aru
06. 10. 2021
Dát tip

je dokázaný, že děti, které učí rodiče doma se  nejen na učení těší, ale i se toho naučí víc, než děti ze státních škol. soukromé školy, kde je jeden učitel na tři děti, to je úplně něco jinýho, protože pár dětem se zvládá takový učitel věnovat, narozdíl od dětí, kde jich je 30, ostatně zažil jsem to na vlastní kůži, hustili do nás jen data a čísla, který jsou ti k ničemu, na školach se totiž neučí jak pracovat s informacemi, což je mnohem důležitější, než mít v hlavě knihovnu dat a čísel, když děti neví jak s nimi pracovat.

ostatně účel školy není vzdělávat, ale a to je přímo oficiální věta: "uvést děti do společnosti", do jaký společnosti? do společnosti dementů, co mají otročit pro vrchost do úpadku? já ve státním školství vidim přímo zlý úmysl a každý kdo zažil školu ve své ryzí státní podobě by se měl vyvarovat toho, aby trpěli stejně jeho děti, já to fakt nechápu, proč rodiče dělají něco svým dětem co sami v mnohých případech nesnášeli.

mimochodem tenhle systém zavedla Marie Terezie, jíž vděčíme např. i za smrkové monokultury, které se od té doby hojně vysazují


Bubulína
06. 10. 2021
Dát tip

Nikdo se do školy netěšil? Tak to teď musí být v sedmém nebi, když už do žádné školy nemusí. Chemické vzorečky, fyzikální zákony a další vzdělanecké vylomeniny si najde minimálně na netu každý, kdo má zájem. Knížky existují pořád, takže koho baví práce s papírem, může zažívat samostudium třeba na lavičce v parku a podobně.


Aru
04. 10. 2021
Dát tip

já nikomu nic neplatím, abys věděla :D

nechodím na žádný kurzy, sezení, atd.

a ani nenabízím žádný, rehabilitace, ani nic podobnýho ;))

ale prosímtě, jakým potřebným? z těch miliard co z lidí vyždímají dají někomu drobáky, ale o to víc křičí, že dali někomu peníze, to je jako s těma dolarovejma miliardářema, který na poměr svýho majetku dají naprosto směšný částky, to je jako kdybych přispěl někomu 1 halířem, doslova to nepomůže nikomu.

naději fakt sázející má, kdyby tam nebyla tahle srandanaděje nikdo by jim nedal ani korunu, ale má naprostou naději, že tím nakrmí nejen zaměstnance Sazky, ale že majitelům rozšíří trezory, a že díky těm všem sázejícím budou ještě bohatší.

už jsem to našel, Karel Komárek dal 100 000 milionů, ok, majetek 121 miliard, vidíš ten nepoměr? pro něj je 100 milionů kapesný, ostatně on ty peníze ze sázejících dostane zase zpátky, v podstatě to nebyl dar, ale půjčka :D

tak byl tu pár tisíc let patriárchát, jehož konec začal teprve někdy před sto lety, tak je ještě dost mužů co to nedokážou zkousnout. ale to víš, že i muži by zvládli víc věcí najednou, člověk je úžasná bytost s neomezeným potenciálem, ale my jsme si řekli, že z nekonečných sad tvoření si vezmeme jen pár a ty budeme používat a ještě si uděláme systém ve kterým si obhájíme, že těhle pár ubohejch sad je celej vesmír, no pak se není čemu divit, že to tu vypadá tak jak vypadá. ostatně zpravidla to v nám známých lidských dějinách bylo tak, že čím mladší systém přišel, tím byl omezenější.

nevím jestli to víš, ale na úsvitu dějin se uctívala Gaia jakožto bohyně země a i další bohyně a postavení žen bylo jiný, pak se vystřídali bohové a všechno se otočilo, prostor ovládli muži se svými bohy, ačkoli před tím Sumerští králové se honosili tím, že slouží Gaie, tehdy ji nazývali Ninhursag, pak se to všechno otočilo, mimochodem levá strana začala být považována za tu špatnou, no a už se to vezlo s lidma s kopce, až v podstatě dodnes kdy jsme většinu znalostí absolutně zapomněli a ještě to máme za přednost, že toho tak málo známe. mimochodem, to asi nevíš, ale rozdíl mezi americkým milonářem a miliardářem je ten, že miliardář má svého astrologa a firmy zakládají ve vybraný příhodný čas, v Indii to samý, tam prý díky tomuhle roste počet boháčů doslova raketovou rychlostí, ale nám tvrdí tihle boháči, že neexistuje nic na co si nemůžeme sáhnout. chytrý způsob, jak si udržet pracovité mravenečky, kteří jim budou zvětšovat majetky.

vem si, že počítání dnů po 7 na týden pochází už někdy z Babylónu, mimochodem sedmička je dost zásadní číslo. plno věcí sahá až do Sumeru, existují např. tak těžké opracované bloky kamenů, které neuzvedne ani dnešní technika, prostě lidstvo zpravidla jenom hloupne a degeneruje, ostatně materialismus je toho důkazem, kam až lze zajít. proč myslíš, že se drží Hinduismus, nebo Buddhismus, jsou to starý systémy, který mají pořád co říct, proto fungují dál.

nemyslím si, že žijeme jenom proto, abychom jako otroci dělali pro bohaté, aby byli ještě bohatší a pak umřeli a to by bylo všechno, to je materialismus, že existuje jen to co si můžeme ohmatat smysly, nebo přístroji a že nic jinýho není, to mi přijde dost málo. ostatně zažil jsem tyhle školy, kde se razí tvrdej materialismus a budeš se divit, ale nikdo se do školy za celejch 9 let netěšil, že by si řekl, "jupí, dnes se dozvím další chemický vzorečky," fakt nikdo na celý škole takovej nebyl :D


Bubulína
02. 10. 2021
Dát tip

Přiměl jsi mne zamyslet se nad tím, proč vlastně sázím. Asi vzpomínka na tátu. Sázel poctivě plnou Sportku, i když nikdy žádnou větší výhru nevyhrál. Museli jsme zapisovat vylosovaná čísla, pokud nebyl doma, a běda, když jsme zapomněli nebo nešla televize, to bylo křiku. Zapisovat jsme museli na papír zvlášť, on si potom přepisoval čísla k sobě do záznamů. A potom pečlivě sestavoval čísla na další losování. Dneska by měl narozeniny, a mamina taky. To já sázím většinou jen jeden sloupek, ale u víc loterií. Iluze o zlepšení materiálního dostatku, jo to Sazka je. Každej ujíždíme na něčem jiném. Někteří lidé například platí za ta videa o iluzi zlepšení psychického a duchovního stavu. Do toho zas nejdu já. Koupit si knížku, která se kdyžtak dá prodat dál, to jo, to si občas koupím, ale platit nějaké kurzy nebo sledování duchovna na netu nebo si platit léčitele, to ne, to nechávám jiným. Psychika a duchovno jsou nehmotné, tak proč bych za ně platila? Vždyť ti lidé dávají peníze jinému člověku za to, aby je dovedl k poznání, že mají používat vlastní hlavu a tělo. Sázející dává peníze Sazce, a ta část z nich dá potřebným, a navrch má sázející naději, že se jednou tím potřebným stane on sám. Naděje je taky prima iluze, ovšem s další nadějí, že se někdy transformuje do jistoty. A jistota je jistota. Jsem ukrutnej materialista nebo aby zas někdo nefrfňal, že o sobě píšu jako o člověku a ne jako o ženské ukrutná materialistka. Občas mně připadá, že někteří lidé ženské nepovažují za lidi, a mě považují za exota, když píšu a říkám, že jsem ta ženská a ten člověk obojí dokopy, takže o sobě mohu mluvit a psát i v ženském i mužském rodě. Hihi nebo je to o tom, že ženské zvládají víc věci a mužští pouze jednu, takže je ten muž a ten člověk, obojí rod mužský, aby se jim to nepletlo. Mně se to neplete, a že to někteří nepobírají, inu což, jak tvrdí newageisti: nezáleží na podání, ale na převzetí - takže když to nepobírají, je to jejich problém a cizí problémy neřeším, mám dost svých. Konec flákání, jde se makat. papapa


Aru
01. 10. 2021
Dát tip

Sazka, to je iluze :D

vždyť ten princip je úplně zrůdnej, spoustu lidí tam utopí nesmyslný částky, aby pár lidí bylo v balíku, to je krvavá výhra, plus ta sama společnost žije na iluzích a neštěstí těch lidí co ji živí.

ale je tam fakt mraky videí, já to nestíhám sledovat :D

vyber si téma co tě nejvíc zajímá, nebo tě nejvíc zaujalo, nemá cenu to sjíždět postupně.

dávej na sebe pozor, ubližovat sobě nemá žádnou cenu a odneseš to jenom ty sama, je potřeba přijmout sebe jací jsme i s chybama a zraněníma, teprve pak se začnou zranění lečit, ubližování si, nevede nikam, podívej se ven, lidi ublížují sobě i navzájem dnes a denně a nikoho to sťastnějšího nedělá


Bubulína
01. 10. 2021
Dát tip

Souhlas, používám stejnou taktiku tj.řeknu co chci a čekám až to prijde. Škoda, že to nefunguje i na Sazku, hlavní výhra v Eurojackpotu ne a ne, leda bych měla tolik alter eg, že jo, ale já o tom nevím. :-)) Děkuji za odkázek, odpoledne si to pustím. Dělám zásoby na zimu, tak nemám čas sedět u netu, ale poslouchat povídání přitom klidně mohu, uši jsou volné. Očička potřebuju, páč mám tendence si ubližovat...teda ne že by oči zastavily kladivo, ale zatím je to bez vážnějšího úrazu - řeším ořechy - louskáčkem jdou jen některé tzv. papíráky, takže kameňáky dávám klasickým kladivem. Měj se pěkně.


Aru
28. 09. 2021
Dát tip

bylo to někde ve videu z tohohle kanálu:

Příznaky transformace, ale kde to bylo, to nevím, ale mají tam hromadu hostů :D

tak ti to asi moc nepomůže, ono když po něčem začneš pátrat, když se zeptáš sama sebe a necháš tomu volný průběh, že na to nebudeš tlačit, tak to k tobě nějakou formou dojde, já jsem si tak napůl říkal jestli je Theia vážně bohyně, nebo jenom nějakej vyšší princip, ale říkal jsem si, že ať je to jak chce, že půjdu touhle cestou a najednou, prásk a jeden človíček a zase jenom taková větička mi to potvrdil :))

nemluvil konkrétně o Theie, ale jasně to vyplynulo


Bubulína
28. 09. 2021
Dát tip

Někomu to divné je, Aru. Nám, a proto se toho neúčastníme. Zaujala mě ta Tvá větička o talentu v dalším životě - napiš mi o tom, prosím, více. Nebo zdroj, odkud ses to dozvěděl či nějaký příklad. Díky


Aru
28. 09. 2021
Dát tip

ok, já ty pojmy neřeším, pro sebe to zjednodušuju a nějak se to seskládá v hlavě :))


Aru
28. 09. 2021
Dát tip

já to taky netušil pěkně dlouhou dobu, oni to asi neví ani kněží sami co tím provadějí, ale buď si jistá, že nejvyšsí autority u křesťanů to vědí, i to co se teď děje ve světě. plus křtem kněz ještě jako bonus napojí toho člověka do křesťanské skupinové mysli - jako ono se to děje všude, kde je skupina lidí, že to vytvoří nevědomky, čutálisti, doktoři, školáci, nebo v rámci státu. vem si ta hysterie na jaře 2020 jak se tady hezky rozjela a prostoupila celou společnost.

i Islám slouží Jahvemu, stejně jako Židé, jejich rituály neznám, ale já osobně nepovažuju Jahveho za dobrého bůžka a už vůbec ho neztotožňuju se Zdrojem, ač tak mnozí činí. Jahve za mě patří mezi nižší bohy, kterých měly i jiné náboženství plno, někteří byli méňe mocní jiní více, mimochodem ti bohové se nikam nevypařili. jako Jahve je teď sice velice silný, má polovinu planety, několik náboženství, přesto Gaia byla uctívaná od počátku věků a je to sama Země, tudíž je mnohem mocnější, než tenhle Jahve, prý byl původně místním bůžkem v Kanaánu a vem si, že bez Ježíše by nikdy nedosáh takové popularity, lidé nejdou do křesťanství kvůli Jahvemu, ale Ježíšovi, ale chytí je do spárů Jahveho s rituály kněží.

to třetí oko i ta zablokovaná srdeční čakra jde odblokovat, pokud člověk na to přijde, co s ním provedli, není pravda, že křest je navěky, to je zase jejich manipulace, aby někoho nenapadlo sejmout znamení, která ho blokují.

jo sbíráme tady zkušenosti a to co pochopíme, stává se z toho talent do dalšího života, nepochopená zkušenost ze zhroutí smrtí a jde se zkoušet do dalšího života nanovo. ale ani křesťan není ztracen, ale musí sám chtít, ostatně je to zkušenost a pochopení křestanských vzorců, mimochodem většina starých kostelů stojí na energeticky sliných místech Země, aby to tam blokovali, plus ten jejich kříž je negativní zářič, aby to dorazil, plus obrazy utrpení šíří negaci. dnešní kostely už staví kamkoli, protože hodně vědomostí sami ztratili nižší a střední autority křesťanů.

jsme tvůrci v tom co si představíme, dovolíme si, že je možné, stane se možným, vem si kolik lidí si říká, že není možný to a ono a ono to pak fakt není možný, všechno se to děje v mysli, lidi jak si myslí, že je doktoři uzdraví, ale ti z nich chtějí mít jenom dojné krávy, před sto lety byli lidé mnohem zdravější a jak rostl počet doktorů narostl i počet pacientů, ale nikomu to nepřijde divný, že lidi žerou chemicky preparáty s hromadou vedlejších účinků a jsou z toho nemocní, jdou tam zas a nechají si na další nemoc napsat ještě víc chemie :D

nikdy nevěř institucionálním autoritám, buď neví co dělají a jedou v soukolí svého systému, nebo, ale to je malá část, ví přímo, že ubližují ostatním, ale hrabou peníze ve velkým, takže zase zavřená srdeční čakra :))


Bubulína
28. 09. 2021
Dát tip

Oprava diskuzního příspěvku z 27.9.21 20:17:27: Slovo morfologické je špatně, správně je morfogenetického pole. Morfogenetické pole vytváříme svými pocity my, a podle mne jde o ta samá M-pole, o kterých píše v Líhni Miroslav Žamboch. Goswami píše, že morfogenetická pole vytváříme svým vitálním tělem - jedním z pěti, ze kterých se skládáme, jak píše. Já tohle porcování nemám moc ráda, podle mne je lepší zůstat pěkně vcelku, ale na domluvení se to asi je potřeba. Až to přelouskám a strávím, tak napíšu svůj názor v nějakém dílku tady. Při hledání rozdílu mezi morfologií a morfogenetikou na netu koukám, že je to vlastně zatím asi jedno, který výraz použiju, protože jde o klasickou změnu úhlu pohledu jako při koukání na duální obrázky optických iluzí.


Bubulína
28. 09. 2021
Dát tip

Křesťanství: Aha, to jsem nevěděla, ale přesně to odpovídá mé zkušenosti. Opravdu jsem byla krutě překvapená, že takzvaní věřící vůbec nechápali o čem plkám, a to jsem se snažila používat jejich jazyk. Překvapeně jsem zírala, jak tomu nerozumí, jak mají implementované významy a nejsou schopni změnit úhel pohledu. Pak jsem si řekla, že to je ono babylonské zmatení jazyků a dál jsem si jich nevšímala. Krom toho porcovat kohokoli je hloupost, takže místo křesťanství jsem se šla podívat na islám, kterej má allaha vcelku. Ale i ti jsou v jakési uličce hnáni svými autoritami, takže taky nic. Takže kamarádím se všema a beru si co potřebuju bez ohledu na náboženské škatulkování jako mužskej, co hlásá, že proč se ženit, když může prcat s každou, která mu dá.

Smrt: Ano, odchod není prohra, jenže na to musí každej přijít sám. V tomhle mě velmi příjemně překvapují větičky v Kvantovém lékaři (knížka, kterou právě čtu). Praví se tam, že jsme jako včeličky, které sbírají med do úlu tj.po každém životu se vracíme k sobě, odevzdáme nasbírané zážitky a pak vyrážíme do dalšího života. Docvaklo mi, že když jsem v roce 1972 dorazila k celku, tak se entita ani nenamáhala s výkřikem tosesposralané a vrazila mě zpátky do těla s tím, že časovej rámec byl 2061, tak nazdar. Na mé námitky, že už to nemá cenu, byla vytvořena další cesta respektive jsem jak červ byla postavena před netknutý sýr a vyhlodej si chodbičku, jak umíš, postaven strážce bachazdrházabavtesejakumítenazdar; takže ano, jsme tvůrci. Tvůrci chodeb času. Někteří o tom víme, jsme si toho vědomi, jiní ne. Je fakt, že my nepokřtění to máme snažší, protože se nemusíme unavovat mamánkovským fňukáním alá pročs mi opustil otče. Naše rodičovská entita nám dopřává svobodu to jest musíme se umět o sebe postarat sami. Jak to uděláme, je naše věc. Máme schopnosti fénixů tj.dokážeme napodobit okolní prostředí lépe než chameleoni, protože my se nemaskujeme vůči ostatním, my se jimi v případě potřeby na chvíli stáváme. Země má železoniklové jádro. Ferrum, Niccolum, ta Země čili chromozom X, dokopy FeNiX, takže každej tvor na Zemi je i fénixem. A když už jsme u té chemie, vypadá to, že se nám podařilo stvořit molekulu vody H2O alias dva kluci a jedna holka. Zemská klasika 3D světa. Asimovovo měkkýš, emocionála, pravák tvořící tvrdýše je podle mého názoru právě o vymanění se z křesťanského porcování a žití vcelku.


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

no takhle křesťanství praví, že nejsme schopni ovlivnit svůj osud, proto se při křtu zavírá třetí oko a nejlépe i srdeční čakra, to jejich náboženství lásky je jeden velkej podfuk, Jahve není ten samý co Zdroj, který je nad všemi a mimo všech náboženství.

to my jsme ti tvůrci co ovlivňujeme svoje okolí, ale dlouhodobě se lidem říká ať poslouchají autority - náboženský, politický, medicinský, nebo školský, to je jedno, všude je ten princip, ten kdo studoval a je na vyšším stupni hiearchie si automaticky zaslouží poslouchat, začíná to ve škole v 1. třídě, i když rodiče rodiče tomu taky můžou hodně pomoc, ale v první třídě se systém rozjede na plný obrátky a skončí to, až když je člověk v márnici.

no, změny co se teď dějou myslím započaly někdy kolem r. 2012, takže ty lidi ro trefili, míříme do novýho období, starý vzorce se bortí, jak jsem psal, kdo na nich bude lpět za každou cenu, tak si prostě zbalí kufry a vtělí se na jinou planetu :D zjednodušeně řečeno, Gaia se mění a s ní i celá tahle planeta.

věci jsou teď v pohybu, což je dobře, spoustu lidí to přímo nutí se probudit, což by treba před 10/20ti lety spali dál, protože by je k tomu nic nenutilo. když člověk překoná svoje strachy, no tak pak ho tahle maškaráda nerozhází ;))

a co je nejlepší, ani odchod není prohra, prostě my teď v tomhle stavu neznáme plány naší duše


Bubulína
27. 09. 2021
Dát tip

Jak už napsal Aru, MirAnděli Benetko: Dobře děláš. Taky píšu co chci, a jak chci, ale pořád respektuji svůj pud sebezáchovy, který velí některé věci buď nebrat na vědomí ( respektive jako témata je nyní nepoužívám) anebo píšu opatrně jak umělci za protektorátu. S takovejma předkama přece máme obrovskou šanci, tak proč těch zkušeností nevyužít. A že něčemu nerozumíš? Hehehe, to už jsi velmi blízko, když můžeš hulákat s klasikem"vím, že nevím". My to říkáme taky, takže když dáme hlavy dohromady, třeba na něco přijdeme. A i kdyby ne, je nás víc, nebojíme se vlka nic jako ta zvířátka v lese. Ne, vážně v tomhle předvolebním šílenství je vědomí, že stále ještě existují normální lidi ve smyslu lidé s podobným uvažováním, velmi uklidňující a trošku i povzbuzující. Osobně když se chci odreagovat, tak mám ráda přírodopisné dokumenty, takže buď koukám na ně nebo na filmy, které mne baví nebo si čtu. Anebo hledám info o alternativní medicíně. Teďka mi ještě čeká homeo. Díky kluci. Jsem ráda, že jste. Andělé jsou taky mimozemšťané, tak jsme tu prozatím tři extraterritoriales. pa Bubu

Aru, tohle jsem si taky myslela. Vlastně myslím pořád, ale už vidím v čem je chybka. Chyba je v tom, že v okamžiku vtělení už dál nejsi schopen ovlivnit děj, takže i když ses před vtělením rozhodl pro pravděpodobnostní linku, může se Ti stát, že po vtělení se do toho vloží někdo další a změní ji na úplně jinou. Spousta lidí věřila tj.posilovala morfologické pole Clarkeho Vesmírné odysey, všichni čekali hlavně v roce 2010 a přitom tahle pravděpodobnostní varianta byla zničena už v roce 1970, pravděpodobně v září či říjnu. Jako když zašlápneš motýla, který měl posléze mávnout křídly. Samozřejmě na uvolněné místo se vždycky dostane něco jiného, ale najít vždycky ten příběh, kterého se to týká je docela fuška.


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

to děláš dobře Bentko, já nemůžu sledovat už ani ty jejich diskuze, cítím už z toho tu negaci, jak se pak sápe po mě. jsem sice na Twiteru, ale sleduju tam jenom malíře, fotografy.


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

já se tím nijak nezabývám, je to okraj mého zájmu, až se objeví, tak se objeví, jenom jsem vzal jejich existenci na vědomí, jde o to nevylučovat žádnou možnost, i když teda ty bigotní náboženský bláboly s tím se teda nesrovnám. když si to vezmeš, tak lidi jsou svým způsobem také mimozemšťani, to vyšší vědomí prostě na Zemi není, přesto, že dosahuje až na Zem do těla.

dítě má hlavně úplně jiný pohled na svět, takže jsi klidně mohla zahlédnout mimozemsťana, nebo to mohla být nějaká vzpomínka na minulý život, nikdy nevíš.

mimochodem, to že je tu skoro 8 miliard lidí není jen tak samo sebou, ale ty duše se rozhodly, že se inkarnují právě na Zemi, protože se tu děje, co se děje a chtějí si prožít aspoň část toho procesu a pak půjdou o dům dál :D

takže defakto, kolik je tu mimozemšťanů v lidských tělech, co jsou na Zemi prvně? :))

vždycky tu jsme, protože jsme se před zrozením pro to rozhodli, tím to celé dává smysl a podle všeho dost lidí si zbalí v dohledné budoucnosti kufry.

všimni si jenom jak Gaia je aktivní


Benetka
27. 09. 2021
Dát tip

Zajímavá debata.

Ačkoli přiznám se že ne vše tak docela chápu.

TV nemám fejsbůček taky ne ani nic jiného a na netu čtu jen to co chci. I když teda kolikrát včetně komentářů neb mě nesmírně baví co všechno jsou lidé schopni vyplodit. 

Jo a taky si píšu co chci a jak chci. Ale dávám to jenom sem.

Knížku Poselsví od protinožců jsem četl. Poslední dobou mi hlavou probleskává docela často. Budu si ji muset přečíst znovu.

Hezký večer.


Bubulína
27. 09. 2021
Dát tip

Ano Aru, vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Vypadá to, že ten vnější tlak stmeluje podobně smýšlející. O těch kosmických lodích jsem to také jednou slyšela, ale vůbec tomu nerozumím. Krom toho, komu se někdy dostala do ruky sci-fi, tak si taky vymyslel příběh o mimozemšťanech. Ti moji například vypadali jako lidé, jen byli větší než my, mnohem větší. Umísťovat ho sem fakt nebudu, je komorní a ve svém důsledku se nikoho dalšího z lidí netýká. Osobně ho považuji za vzpomínku na dětství = dítěti se taky dospělí zdají obrovští, a protože umí z pohledu dítěte zázraky, klidně by mohli být za mimozemšťany považováni. Takže zvěsti o mimozemských kosmických lodích považuji za fantazii autorů, a tím pádem se ke mně žádné podrobnosti nedostaly. Povídej, přeháněj, chce-li se Ti. Vlastně si ještě vybavuji hlášku Neala Donalda Walsche, že lidi jsou mimozemšťani ve školce nebo spíš v jeslích zvané Země. Tak třeba ty hlášky o kosmických lodích vymyslel člověk, pro kterého jezdili rodiče do školky autem, a pod vlivem lidí, kteří tvrdí, že je unesli mimozemšťané, si mozek ve snu auto transformoval do kosmické lodi. Jeden čas byly tyhle články v ohromném množství všude možně, takže je velice pravděpodobné, že i ten můj sen vznikl tímhle způsobem.


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

koukám tedy že jsme za jedno ;)

říká se, že tohle období skončí do 5ti let podle aktuálního nastavení, ale jelikož děje jsou neustále v pohybu, tak např. v lednu to bude o trochu jinak. kosmické lodě tu prý jsou, ale nejsou vidět, stejně jako "běžný" člověk nevidí auru, nebo třeba víly, skřítky, nebo kolik znáš lidí, kteří si umějí povídat se stromy.

pak se dřevorubci můžou divit, že jejich povolání je 3. nejrizikovější na světě, ten strom když už nemá co ztratit, tak padne kolikrát tak, aby jim prostě ublížil, ačkoli měl dopadnout úplně jinam.

porozumět sám sobě je základ, Zen to taky učí, kde se k tomu musí dobrat jedinec sám, západní náboženství, ale předloží dogma a řekne ti rovnou, čemu máš věřit a jaká je pravda.

na druhou stranu je to logické, toto je období zakrývání, poslední souviselo s věkem ryb.

ten film jsem viděl, vlastně je perfektní do této doby, ten náčelník to ukazuje přesně, pasivní rezistence, plus vlastní vnitřní klid a harmonie a když se rozhodl odejít, tak prostě odešel, to tak úžasně sedí na dnešek, lidi doržují co dodržují, ne proto, že musí, ale protože se cítí být povinnováni dodržovat nějaké nesmysly, ale je to jen jejich vlastní volba, oni se rozčilují pouze sami nad sebou :D jinak by to přece dávno nedělali a žili by tak jak chtějí. super film rozhodně, je v něm všechno.

rozhodně jim to jde ;)


Bubulína
27. 09. 2021
Dát tip Aru, Benetka

Facebook ani jinou sociální síť taky nemám, stejně jako tu televizi. A na klasickém netu si vybírám, které články číst budu a které ne, a na diskuze se koukám vyjímečně, protože proč to číst, když tam stejně nepíšu příspěvky. Stejně jako Ty si i já uvědomuji, že jsem to co jím, což platí pro mentalitu stejně jako pro fyzické tělo. Takže si udržuji celkový přehled, ale to je všechno. Volby jsou tajné, takže koho volím je taky mimo debaty. Dříve či později tohle dojde všem lidem, prostě se jen musí počkat až katastrofisti v tom svém toxickém prostředí, které si vytváří kolem sebe, pomřou sami od sebe. Nedostala se Ti někdy do ruky knížka Marlo Morganové Poselství od protinožců? Na wikipedii se píše, že jde o falešně autobiografický román - té formulaci nerozumím. V té knize popisuje svůj pochod s domorodci. Když si domorodci myslí, že zvládne najít vodu, řeknou jí, že jí věří. A celá skupinka jde za ní a s ní a čekají až tu vodu najde. Jasně, že mají žízeň, ale aby byla schopna pobrat jejich filozofii, aby byla schopna porozumět jim, musí se naučit porozumět sama sobě. Ví, že odpověď je v jejím vědomí, a všichni čekají, až se naučí se svým vědomím komunikovat. Zvládla to. Já také věřím. Možná to mám ulehčené, protože jsem v jednom ze svých snů viděla na okamžik budoucnost - noční nebe bylo plné kosmických stanic různých tvarů, bylo z toho tolik odražené záře, že nebyla tma, ale jen šero. Dneska na orbitě žádné takové stanice nejsou, takže jsem musela být dál na časové ose Země. Pokud mám tedy jistotu, že existuje budoucnost, není třeba se stresovat přítomností. Je třeba žít podle svého svědomí - žít a nechat žít. Vybírat si z prostřeného stolu přítomnosti to, co mám ráda, a to si vychutnávat naplno, protože zážitky mně nikdy nikdo nevezme. O tomhle je to satanistické devatero. O chuti do života. O chuti do života, kterou se toxíci snaží krást. Je na každém z nás, jestli si tu chuť do života vzít necháme nebo ne. Viděl jsi film Přelet nad kukaččím hnízdem? Postava Náčelníka. I v tak šílených podmínkách jako panovaly v tom blázinci si našel způsob jak přežít = bral to jako pokání za to, že podle vlastního hodnocení nebyl tak dobrý jako jeho otec. V obou případech šlo o pokoru a získání nadhledu. Herci nejsme. Domorodci Země ano, takže je to na nás. Myšlenka, slovo, čin - píšeme slova, abychom pojmenovali myšlenky. Čteme slova, aby se myšlenky v nich zaznamenané mohly pářit s našimi myšlenkami. Jde jim to?


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

oni nepřemýšlejí jestli to lidem uškodí nebo ne, když vypustí zprávu plnou negace.

koukni na ty debaty pod články, lidi se tam hádají od rána do večera (Facebook to samý). určitě, nemají tucha jaký svět tím vytváří, nebo co to s nima dělá, tak ani v redakcích netuší co vytváří, je to přece jejich práce a sledovanost je to co určuje budoucnost pořadu, nebudou si držet pořad na který se nikdo nedívá. to je ten úhel pohledu, zajímá je sledovanost a jak si vydělat, ne jaký to bude mít následky.

proto na to nekoukám, nic se tam nedozvím. je zbytečné ze zabývat něčím co nemohu ovlivnit, navíc podané způsobem co vrhává lidi do negací.

můžeme se zamýšlet proč je tolik nemocných, ačkoli je tolik doktorů, původní profese přestali plnit svoje poslání jako jsou školy, nemocnice, v podstatě média vnesla prvek - my vám řekneme jak to je, vy už nemusíte přemýšlet svoji hlavou a samozřejmě je potřeba do člověka nacpat co nejvíc informací, aby příjimal stále nové dokola a byl tím dokonale zahlcen


Bubulína
26. 09. 2021
Dát tip

Přesně tak, záleží na úhlu pohledu. A asi taky na otázce kdo nutí média, aby byla takováhle katastrofická? Každý z těch novinářů si přece může vybrat, o čem a především jakým stylem bude psát. Kdo rozhoduje o čem budou televizní zprávy a koho si pozvou do studia na rozhovory? Správnej bača nezažene stádo na holiny, aby mu pochcípalo hlady, takže nevěřím, že je to příkaz shora. Je to zase jen a pouze o běžných lidech. Honí peníze vyšší sledovaností? Dřív či později se jednotvárná strava lidem přejí, takže jakou další katastrofu si pro zvýšení zájmu vymyslí?


Aru
25. 09. 2021
Dát tip

myslel jsem sledovaním negativních zpráv, nebo strašících zprách, jsou toho plné hlavní socialní sítě, nemusíš mít ani televizi, kdo sleduje pořád, tak už jede program, který se materializuje, skrze takového jedince, tak spoluvytváří o to horší budoucnost, přes onu negaci. proč myslíš, že všechny zprávy jsou psány, tak jak jsou, oni nechtějí mít šťastné lidi.

kdykoli kouknu na ty diskuze, jak se tam lidi hádají, nebo na jakoukoli zprávu na interentu z jakéhokoli velkého média, cítím ta černá chapadla negace, jak se o mě pokouší. co to nesleduju, jsem o dost šťastnější, je více cest jak být v obraze, média, ani politické diskuze to ale nejsou

záleží na interpretaci a úhlu pohledu, můžu říct, že tahle doba je strašná, protože se děje to co servírují média lidem, nebo můžu říct, že tahle doba je skvělá, protože nutí lidi pod tlakem se probudit, zároveň se probouzí Gaia.

každopádně události se dávají do pohybu, toho si snad všiml každý :D


Bubulína
24. 09. 2021
Dát tip

Člověk by měl sledovat okolí, ve kterém se pohybuje, takže sleduji. Jen na netu, protože televizi už asi tak sedm možná víc let nemám. Poplatek samozřejmě pečlivě platím, takže z pohledu systému ji jako mám. Jinak s tím vnitřním klidem máš samozřejmě pravdu.


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

každopádně vůbec se tím zabývat znamená jet jejich program, což je vtipný paradox, ale je to tak, zůstat v pasivní rezistenci, v klidu, harmonii a beze strachu a nic tě nerozhází, všechno ostatní co jsem tady řekl, můžeš v klidu škrtnout, rozumový šarády nemají smysl a jejich doba končí ;D

být vnitřně v pohodě, to je oč tu běží a to za jakýchkoli okolností, pak budeš mít svůj vnitřní štít, to oni se budou nervově hroutit :D


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

no jasně, ale je to jenom a pouze na nás, kam až si to necháme líbit, tam zajdou, jistě že do toho dávají svinstva, já s tím měl problém 2 měsíce, víš co chtěl jsem mít pohodličko a klídeček a přestal jsem přemýšlet, no chybky se dělají, ale na jaře jim na to kašlu.

koronavirus je jen zástěrka, jak udržet hroutící se systém, oni melou z posledního, všechno se teď rychle mění, já jsem na lidi zvědavej.

jde o to se držet v klidu a harmonii se sebou, ale oni to chtějí držet v nenávisti, vem si lidi se rozdělují proti sobě, ve strachu, je tu šílená nemoc a v chaosu, minulý podzim jak měnili nařízení každy dva týdny a lidi jim to žrali, výborný, pak jsou lidi snadno manipulovatelní a můžeš jim namluvit co chceš, třeba desátou vlnu. teď jim jde o křesla, ale tenhle klídek skončí.

už mám připravený vtípek na pět dávek očkování, pomalu se začínají objevovat první vlaštovky, že by mohli být čtyři, tak až to zavedou, vydám tady žertík v blbůstkách :D

tak s Izraelem se můžeme rozloučit :D


Bubulína
23. 09. 2021
Dát tip

Hele, vem si, jak to tu vypadalo před čtyřiceti lety. A že musí lidi držet hubu i teď? To přece umíme. Máme natrénováno. A kde bude systém v ČR za čtyřicet let, to uvidíme. Před volbama je to drsný vždycky, teď k tomu máme přifařený i koronavirus. Četla jsem dneska článek o tom, že se lékaři očkovacích týmů bojí, aby je někdo fyzicky nenapadl, a chtějí, aby policie ztotožňovala jednotlivé protestující. A když je policie ztotožní, tak co bude potom? Oočkují dotyčného násilím? To ale začnou i někteří ti již očkovaní přemýšlet o tom, co v těch injekcích vlastně je, že se aplikují i přes odpor dotyčného, a budou z toho kolotoče chtít seskočit. Izrael si odsouhlasil, že každá várka očkování platí pouze půl roku. Takže tam budou očkovat obyvatele každých půl roku.


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

no víš, když o tom začnu, tak okamžitě se objeví obránci systému, protože systém vycítí, že je napadán, ale...

myslím si, že žijeme naprosto ve zrůdném systému, který jako lidstvo jsme si ke všemu hezky sami na sebe vybudovali, a že ho jako poslušný ovečky pořad udržejeme a vyživujeme.

s náboženstvími to samý, je to systém na ovládání a manipulaci mysli, aby lidi nemysleli za sebe, ale předali zodpovědnost autoritám a tím i svoje životy, vem si ty hesla, zůstaňte negativní, přímo říkají, že máme zústat se zlem, zlo je negativní, nebo ty bilboardy, spolu to zvládnem, chápeš podřízení vůči nadřízeným, stačí se dívat, oni už to říkaji veřejně, netají se s tím, že chtějí zlo, používají strach a vydirání. respiratorem chraníš ostatní, to je vydírání,,že když si ho nedáš, tak ty budeš nést následky za ty lidi, to je nesmysl, ale lidi jim žerou, jako jim to žrali vždycky, i když někdo se probudí, ale to je menšina.

škola, to je výrobna mrzáků, jak začlenit lidi do systému, když bych to rozebíral, tak bych narážel jenom na zrůdy. miliardáři hrabou, aby měli ještě víc miliard, nikdy nebudou mít dost, atd. atd.

po volbách očekám nový úžasný nařízení a pak na jaře, až dojde lidem ockování z léta, zase, zastrasovaní, manipulace, odvádění pozornosti, atd. atd


Bubulína
23. 09. 2021
Dát tip Benetka

Benetka, tenhle vtip je krásnou ukázkou fungování kvantového světa, v němž se nacházíme. Jenže většina lidí si z toho nevezme ani poznání, že vlastně vůbec neví, co chtějí, protože se řídí tím, co jim někdo nakuká, že mají chtít. Nicméně je třeba to psát, třeba se časem proberou a aspoň něco poberou.

Aru, takovou tu klasickou Bibli jsem nikdy nečetla, jen jsem se zamyslela nad hláškami, které jsou všeobecně známé. Na náboženství mně vadí například hamižnost představitelů církví i sekt, ale i ty příkazy a zákazy co smí a nesmí jejich věřící. Asi nejsem až tak velký masochista, aby mi někdo dirigoval život a já mu za to ještě platila. Bohatě stačí státní nařízení a povinnost různých plateb. Ty řeči o tom, že člověk je stádní zvíře a má touhu patřit do nějakého stáda, se mi zdají zvláštní. Hehe, ale do písmáckého stáda mě klidně počítat můžou.



Aru
22. 09. 2021
Dát tip

bohužel zakládat cokoli na Bibli je naprosto vágní, jednak sami židé a křesťané jim nehodící se texty vyjímali, říká se tomu apokryf, jednak se texty v průběhu dějin pozměňovali a konkrétně zrovna u Starého zákona stojí část textů na starší sumerské předloze, zrovna stvoření člověka, ráj a potopa a to jsem po tom nijak zvlášť nepátral, ale určitě toho bude víc. ačkoli je to známé sto let, křesťany to vůbec netankuje, protože oni historii vůbec neznají, protože v kostelích jim v neděli vypráví jen ty cancy z "z té jejich pohádkářské kníźky".

no a pak je tu verze, samozřejmě v kostele se to nedozvíš, že bůh, tím myslím tu křesťanskou verzi, která nemá nic společného se zdrojem. židovský Jahve začínal jako místní božstvo v panteonu kanaánců, dokonce i židé to drželi nějakou dobu, tedy ta verze je, že byl stvořen společně Adam s Lilith, ale protože se mu nechtěla podřídit, tak odešla z ráje, pak Adam dostal poslušnější Evu.

říká ti něco Jezebel, žila v období, kdy se židé rozhodli mít jediného boha, no a protože ona zastávala starou víru, tak ji samozřejmě zavraždili (a samozřejmě v křesťanských kruzích je nazývaná svůdnicí, aby křesťani mohli mít v klidu svoje klapky na očích), zajímavá paralela s pálením čarodějnic, kdy léčitelky a bylinkářky byli nehodící se do krámu křesťanským mužům, vůbec všichni kdo se dokázali naladit na přírodu.

kostely se až do 20. století stavěly na energeticky silných místech, aby to tam vyblokovaly, až do dneška, mnohdy se jednalo o původní posvátná místa, samozřejmě že se k tomu vymyslela nějaká křesťanská báchorka, případně to místo nazvali čert-něco, nebo ďábel-něco, aby tam lidi náhodou nenapadlo chodit, tomu říkám pravá křesťanská láska a tolerance k jiným vírám a myšlenkovým směrům, můj ironický potlesk křesťanům, kteří netuší, ktera bije


Bubulína
22. 09. 2021
Dát tip Kamamura

U takového knihomola jako jsem já jde o známku skvělého zdraví.:-)


Benetka
22. 09. 2021
Dát tip Kamamura, Gora

A já myslim že pocházím z mořských hub. SpangeBob & spol. Téda dle toho jak furt nasávám... :D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru