Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

P(r)opletené pohádky - Písmácké spolupsaní - díl 3.

23. 09. 2021
13
15
474
Autor
Kytiii

Předchozí díl >zde<

Vašek zcela omámený rudou kněžkou, jejíž skořicovou vůni tak intenzivně vdechoval, zatímco se k ní tiskl a pevně se držel útlého pasu, si postupných změn míhající krajiny okolo vůbec nevšímal. Teprve když pro samý kmen a samou zelenou hradbu listí neviděl modro oblohy, zmateně zamrkal. Liščí hřbet mezi stehny nepříjemně klouzal, však liška Ryška nebyla takové zátěži uvyklá, a bylo tedy stále těžší se na něm udržet.

Navíc, jak už bylo zmíněno, Vašek chleba tuze nerad, takže to byl spíš takový za groš kudla než pořádný junák, který by divoké koně krotil. Oproti němu rudá divoženka byla hotová Xena bojovnice, samý sval, bystrý zrak a hrdá šíje. Tuze ji překvapilo, když sevření chlapcových paží povolilo a teplo jeho klína jí najednou zadnici nehřálo. Těžké duc následované záhy jí vše osvětlilo a ona zkušeně zařízla udidlo do Ryščiny tlamy. Vašek ležel na těžkém tlejícím listí jak široký, tak dlouhý, s očima zavřenýma křivil tvář a držel si pochroumaný loket.

„Balík slámy, fakt! Jen trochu navlhne, už chytne hnilobu! Vstaň!“ protočila panenky.

„Na tu ďábelskou věc už nevlezu!“ kontroval uraženě Vašek. Mezitím zjistil, že rukou hýbe a naražený bok taky rozchodí. Tolik problémů kvůli jedné koblize. „Že já si radši nedal ten chleba!“ zamumlal nerudně.

„Kam mě to táhneš? Slíbilas, že mě dostaneš z lesa a zatím abych se bál, že na mě zaútočí petrovští!“

„Trochu brzo na nedůvěru ve vztahu, Václave.“

„Dosud jsi mě nepřesvědčila. A co ti budu… ani nepřesvědčíš. Kašlu na to, jdu pryč! Tu tvoji zpocenou herku nechci ani vidět! Má úcta!“ zasalutoval a ukázal Karkulce záda, ta jen zalapala tou nehoráznou drzostí po dechu.

„Inu, jestli si myslíš, že se bez mé pomoci obejdeš, pak hodně štěstí,“ zdvihla vysoko levé obočí a poslala kořenovi vzdušný polibek. Ten jako stříbrný vítr obkroužil Václava a než stihl překvapeně zamrkat, už si to namířil k nejbližšímu kmeni tisíciletého dubu. Před ním zastavil, změnil strukturu a nyní podoben útlé dívčí ruce, na dřevo lehce zaklepal. Klepání však zadunělo všemi stromy, všemi skalami v okruhu sta mil. Jakmile ozvěna dozněla všiml si Vašek, že se stromy není něco v pořádku, větve jim ožily a se syčením se svorně jako tisíc chapadel z hlavy smrtící Medůzy svíjely v příšerném tanci.

Karkulka stála opodál, jednu ruku založenou pyšně v bok a druhou drbala Ryšku mezi ušima tak vehementně, až z ní blechy vyskakovaly. S uspokojením sledovala svého vyvoleného, jak mu mizí barva z tváří, jak se mu zorničky hrůzou rozšiřují, jak mu nohy měknou, až ho dále neunesou a on klesá v mdlobách.

Když konečně procitl, ponejprv si uvědomil, že pod sebou necítí zetlelé listí, jen suchou tvrdou skálu. Vůkol ho obklopoval dech vyrážející chlad, takže se zvládal jen třást. Zpoza víček rozeznával modré světlo a rozčilený břitký hlas. Odrážel se od okolních stěn jak šavle od ledu.

„No, Gerdo! To snad nemyslíš vážně?! Už zase?!“

„Promiň, mamá!“
„Ať si dědek nemyslí, že tě k nim ještě někdy pustím na návštěvu! A okamžitě ze sebe sundej ty odporný hadry, to si bába myslí, že tě vychovávám pro hampejz?“

„Ale mamá, vždyť víš, že nám babi vlčice vždycky dobře poslouží.“

„A to tvoje tahání nových a nových domácích mazlíčků už musí přestat. Dokud to byli prašiví zajíci se zlomenou packou, ještě jsem to tolerovala – večeře dobrá. Když jsi přitáhla ochraptělého Jožina, skousla jsem to, na bráně nám chyběla stráž. Ale dneska jsi se překonala, mladá dámo! Co s tímhle floutkem? S tím nezatopíš, žaludek nenaplníš!“

„Myslela jsem si na ženicha, mamá…“ nesměle pípla Gerda.


15 názorů

Vaškova cesta to je samý zvrat a prekvapko ... pekne poprepletané aj napínavé***


Alegna
23. 09. 2021
Dát tip Kytiii

Úžasný díl, pěkně propletený a plný překvapení, jestli někdo dokáže navázat, tak je to black ....


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

ale iví, vždyť jsi úžasná vypravěčka, držím ti palečky ;))

no jo no, lidi si berou 150, 1000 díl...


blacksabbath
23. 09. 2021
Dát tip Kytiii, Aru

 Notěpic....cožvoto....je to dobrej díl......co dím skvělej díl.....zapeklitej, zašmodrchanej....ale jak je vidno....ušila jsi to na mě...páč jak se zdá....s dílem č. 4 se budu muset vypořádat já....že já jsem tě ...ty skřítku... poslechla....že já nebohá jsem se uvolila k dalšímu SPOLUPSANÍ...jak já jen z tohodle vybruslím...jasně....von to zašmodrchal už Aru......ale to jsem měla ještě naději, že se toho někdo chopí:-)))))).....Nechcete někdo psát????? POMÓÓC

 


já ču*ím jak umím....chvilku jsem vás pustila z dozoru  a ejhle lumpárna.....hned dva díly.....a čtyřka je pořád prázdná.....k dílu koment později.....:-)))


bixley
23. 09. 2021
Dát tip

Á, proměny postav! Ještě že Vašek Dojezchleba zůstává... :-)


Kytiii
23. 09. 2021
Dát tip

Gora: S Andersenem od Sunaru :D, hned po Erbenovi.


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

to je otázka, protože kde kdo si tam bere díly ve zvláštním pořadí, už máme "jistých tisíc" dílů, ale většina opanuje nick "volný", ale když ho dám vyhledat, tak ho Písmák nenajde :D


Gora
23. 09. 2021
Dát tip

Kytiií, dopustila ses ve svém díle nejen teplotního šoku:-))

Tvé propletení pohádek je důkladné. Pan Anderen by se divil!


Kytiii
23. 09. 2021
Dát tip

Voeee Kočkodane: To mi nedělej, jsem v práci, nemůžu slzet smíchy!!!!


Kytiii
23. 09. 2021
Dát tip

Kamamura: Přijmi poděkování a medaili!

Aru: Děkuji! Teď, koho znásilnit se 4?!

8hanka: Nejlepší jízda je na ledu :D


Kočkodan
23. 09. 2021
Dát tip Kytiii

 

Tak je dobře, že Vašek neměl v kalhotách ebonitovou tyč – při jeho klouzání po lišce by Karkulce (ted již víme, že nepravé) hrozil úraz elektrickým proudem. (ledový smajlík)

 

Obzvlášť se mi zamlouval ten nápaditý závěr.


8hanka
23. 09. 2021
Dát tip

z eroriky hups rovno do hororu, ešte, že nie je neskorý večer....akosi sa ochladilo:)


Aru
23. 09. 2021
Dát tip

divím se a žasnu :)

tedy Karkulka i s rodinou prošla radikální proměnou, leč počítal jsem s tím :))


Kamamura
23. 09. 2021
Dát tip

Prga!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru