Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lednice ...

24. 09. 2021
12
12
311
Autor
MilanH

 

Jeho největší

láskou byla

lednice

Kolikrát

už jen samou 

láskou k ní

její obsah

sněd

 


12 názorů

annnie
25. 09. 2021
Dát tip Gora

Jen aby z toho nebyl brzo studenej!


 ... ak sú v Lednici v lednici samé dobroty, kto to má vydržať?*


vesuvanka
24. 09. 2021
Dát tip

Jo, jo, láska prochází žaludkem :-))) ***


„Jeden den tě nechám doma samotného a ty vybílíš celou lednici!” zlobí se manželka na svého muže po návratu od maminky. Ten se brání: „Jak jsem mohl něco vybílit, když nemáme barvu?”

Kamamura
24. 09. 2021
Dát tip

Žili byli kdys v Číně tři filozofové. První se jmenoval Lao-C', neboli "Starý mistr", protože měl už od narození sněhobílé vlasy, a který napsal proslulou "Tao-Te-Ting", neboli "Knihu o cestě a ctnosti", jež dala základ světovému filozofickému směru/náboženství jménem taoismus.

Druhý se jmenoval Le-D'-Ni-C', a ačkoliv se nemohl výřečností nebo hloubkou myšlenek rovnat svému šedovlasému kolegovi, měl pro každého návštěvníka vždy milou, sladkou pozornost, a tak o něm lidé mluvili vždy jen v dobrém.

No a poslední z filozofů se jmenoval Po-P'-El-Ni-C', a byl členem kultu boha Šivy, který je v hinduismu personifikací zániku a nevyhnutelného konce všech věcí, a za ním lidé přicházeli se vším, co už nepotřebovali nebo co dráždilo jejich smysly a estetické cítění, a třetí z filozofů otevřel ústa a nechal onu věc zmizet. A bez ohledu na to, kolik prosebníků mu přinášelo své zbytnosti, nikdy neodešel s prázdnou, totiž chci říct s plnou.

A tito tři mudrci položili základ obrovské říše, která se dnes označuje dvěma znaky - první znamená "Střed" a druhý znamená "Pole/Provincie", a správně by se tedy tento název měl překládat "centrální provincie", jak mi kdysi na jednom večírku vysvětlil sinolog Štěpán Holub, což bylo prostě v minulosti označení pro sídlo vlády. Západní novináři a různí nedoukové ovšem ony dva znaky překládají jako "Říše Středu", a poukazují na to, že tento nabubřelý název je známkou čínské rozpínavosti a nacionalismu (kdo jiný by se považoval za pupek světa?), ačkoliv jak vidíte, je to pěkná hovadina. 


MilanH
24. 09. 2021
Dát tip

Proč ne :o) Aru a hezký den přeji :o)


MilanH
24. 09. 2021
Dát tip

Přesně tak :o) supizmus :o)


Aru
24. 09. 2021
Dát tip

no jo, ale jídlo přece roste v obchodech, tak by měl přesunout svoji lásku tam :))


Kočkodan
24. 09. 2021
Dát tip Norsko 1, Aru, Alegna

 

Jednoho dne však kupodivu jeho láska k chladničce ochladla…


supizmus
24. 09. 2021
Dát tip MilanH

Po rande a vášnivém splynutí s ledničkou břicho narůstá, narozdíl od lidských splynutí, mužům :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru