Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Linda IV. - Velká říční bitváá

27. 09. 2021
6
12
378
Autor
Aru

Dlouho tu nebyla žádná pořádná: hudba! Anebo: tady ;))

- Jak říká starý námořnický přísloví: "Bez děl na vodu nelez!" :D

Předchozí díl

Rybářská se loď líně plížila po proudu a skoro by se zdálo, jako by vyhlížela Lindiny pronásledovatele, ale nebylo tomu tak, to dva naftové motory si spokojeně brblaly a z komínu se valily krásně černé obláčky kouře, jež lehce zaklouzávaly i na palubu, protože komín byl tak trochu ďouratý, ale nikomu to nevadilo, protože černý kouř je zdravý a činí plíce odolné proti všem nemocím a hlavně virům.

"Áááá, Kapitáánéé, policejníí lóóď na vobzorůúú!!! Co to melete pane Němý?" Linda vytáhla kapitánská kukínka a zavostřila na loď, která se k nim nebezpečně přibližovala, ač neměla kotlů, ani naftových nádrží, ale! Solárních panelů! Naneštěstí sluníčko pralo o sto šest, takže policejní loď uháněla skoro jako padající meteor mířící na stodolu nic netušícího zemědělce.

 

"Zastavte loď, máte na palubě zločince." Ozvalo se z lodního tlampače, poté loď ještě zrychlila a zapnula policejní majáčky.

"Kapitáne, zrychlíme?"

"Ano Brunóó," Linda vytáhla dřevěnou šavli od boku, a druhou rukou hrozila pěstí nepřátelsky naladěné lodi, "plnou parou vpřed, mužstvo k dělůům!"

"Nemáme děl, kapitáne." Odpověděl Bruno. Dlouhán John u kormidla zvýšil rychlost na maximum, až se celá loď strategicky schovala do kouře. Tony nedělal nic jako obvykle.

"A co je to tam vzadu, Bruno?" Zajímala se Linda, zatímco pan Němý se vyděšeným plyšovým pohledem díval z Lindy na Bruna a zpátky.

"To je starý harpunový dělo, ani nevíme, proč ho tady máme, kdysi prý nebyly na všechno zákazy, příkazy, nařízení a regulace. My ho nikdy nepoužili, ale některá z dřívějších posádek," zakončil Bruno tajemně.

 

"Budeméé je harupunóóváát, kapitáán na to přijdééé, je to hlava votevřenáá," řval pan Němý, "tak přece tu nějaký dělo je!" Dodala Linda a rozeběhla se k harpunovýmu dělu, chvíli tam něco štelovala, ale nic se nedělo.

"Bruno pojď mi pomoct, ty na to přijdeš, vy námořníci to máte v krvi." Bruno došel k dělu, našteloval to jako by to dělal denně, rybářské geny se zkrátka nezapřou a Linda vystřelila.

"Minuly jsme," hlásila Linda, "dělóóó nabííít." kvákal pan Němý. Bruno to znovu sešteloval, ale tentokrát to utáh', tak až lano téměř praskalo.

"Táhněte ke všem mořským ďasům!" zakřičela Linda, zamířila do trupu, vystřelila a ozvala se strašlivá rána, harpuna vězela v trupu policejní lodi, kde nadělala díru akorát pod čárou ponoru a zůstala tam, už se jí nechtělo zpět.

 

"Huráááá." Křičeli Bruno s Lindou.

"Lano odříznout, Bruno!"

"Rozkaz, kapitáne." Bruno vytáh' nůž ostrý, jako šavli, (ale ne jako ta Lindina) a odříz' harpunu. Policejní loď se vydala ke břehu, protože nabírala vodu, zatímco Linda s námořníky prchala navzdory všem námořním pravidlům šílenou rychlostí.

Když se dosyta nadýchali zdravotně nezávadného, ba přímo léčivého kouře, stáhl Dlouhán John rychlost, aby nevycmrndali hned všechnu naftu.

 

"Jdu se převlíct." Ohlásila Linda, neboť bylo jasné, že její převlek byl prozrazen a nepřátelské síly nyní věděly, jak vypadá.

Linda hodila třírohý klobouk do kouta a uvázala si na hlavu červený šátek, pásku přes oko si přehodila na druhé oko, pana Němého na druhé rameno a místo kalhot si vzala širokou sukni pod kolena a na vysoké kapitánské boty nasázela cvočky, dlouhý kabát vyměnila za krátkou vestu a zahodila dřevěnou šavli, ale dala si za pás vopravdickou zbraň! Rybářský nůž v pouzdru.

 

- To však není všechno, někdy příště zase více ;)

 


12 názorů

Aru
28. 09. 2021
Dát tip

hlavně ten kouř je prostě zdraví prospěsnej, proč myslíš že se lidi sestěhovávají do měst, prostě ten vzduch z venkova už nemohli snýst, fuj, echm, echm, toho kašle si nevšímej, ten s tím nijak nesouvisí :D

díky Evži (^_^)


Není nad dokonalé maskování.


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

nikoho nezavřou a Lindu nikdo nikdy nedostane, od začátku je to tak postavený, svým postavám neubližuju a ony se pak nechávají psát, nebo když nechtějí, tak ne proto, co jim ode mě hrozí strašnýho, nakonec si ale v psaní píše ta postava sama příběh, jde o napojení, je to celá alchymie

díky Kytiii ;)


Kytiii
27. 09. 2021
Dát tip

Tak to je borka roku, stáhne 3 magory k bitvě... je nakonec zavřou a jí...?


Aru
27. 09. 2021
Dát tip dievča z lesa

díky dievča, jo jo, Linda je pěkně ztřešťená, no jsem na ni sám zvědavěj příště s čím přijde, jestli se jí vůbec bude chtít, už minule si hrála se mnou na schovávanou :)


dievča z lesa
27. 09. 2021
Dát tip Aru

hudba je krásna dlhopančuchatá ... a príbeh je na tom podobne ... Linda má energie na rozdávanie***


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

tohle je třetí varianta, pořád to ze mě nelezlo, až včera se utrhly stavidla a byla to jízda. však se neboj iví, nakonec by zašlo sluníčko, policajtům by se vybily baterky a byli by stejně namydlení :D

vždyť si vem iví, nikdo to s tou ekologií nemyslí vážně, pět tankerů, nebo kolik, udělá tolik oxidu uhličitýho za jednu plavbu jako všechny auta v Evropě za rok :))

Lindu bych nedaaaaal, už jsem to psal ;)

díky iví :)


blacksabbath
27. 09. 2021
Dát tip Aru

To je dost, že je tady další díl.......i když jsem chvílema pro kouř neviděla...dočetla jsem.... ba co více četla jsem vícekrát...občas jsem zastavila kvůlivá větší přesnosti palby....tedy kvůlivá výpočtu přesné balistické dráhy harpunoděla.....stačila jsem k tomu ještě mávat dřevěnou šavlí a hrozit pěstí...jasně, že ne tobě......i když se nebojím, že bys mě harpunoval (tak dlouhou šnůru nemáš)....no prostě jsem se bála o Lindu..co kdyby jí chytili...nedejbože zamřížovali.....takhle je to "Hurá -uráááá další dobrodružství nám třebáááá!"


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

díky moc ;)


bixley
27. 09. 2021
Dát tip Aru

To je díl jak dělo!


Aru
27. 09. 2021
Dát tip

ono by se ale carský Rusko sesypalo tak jako tak i bez toho křižníku, našli by si jiný signál


Kočkodan
27. 09. 2021
Dát tip

 

Ach jo, jaké by to tenkrát bylo krásné, kdyby i Aurora neměla děl…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru