Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Princip kapitalismu

03. 10. 2021
8
4
206
Autor
Zimní kral

ANO bude líp

,ale v jiné době.

ANO bude klid

až budeme v hrobě !!


4 názory

Benetka
01. 10. 2021
Dát tip

Proč? Kurwa! Tam všude musíte cpát ty vy***** čárky?!

Prostě.

ALE V JINÉ DOBĚ!

:p


MilanH
01. 10. 2021
Dát tip

:-)


Aru
01. 10. 2021
Dát tip

Kamamuro, to chce klid a vnitřní harmonii, bez toho to člověk daleko nedotáhne a stane se z něj uzlíček nervů, kterej neví co se sebou. co si lidi vybrali to mají, když se někdo rozhodne, že místo dražší hořčice si koupí tu nejlevnější vodovou, tak ji má, když si lidi myslí, ze ti politici s nima nechtějí manipulovat a nechtějí si jenom nahrabat kapsy a že nařízení dělají pro jejich dobro, no tak je mají. když se lidi rozhodnou, že budou trpět, tak trpí.


Kamamura
01. 10. 2021
Dát tip

Blahobyt, 

ale jen pro pár vyvolených.

Zdravotní péče,

jen když na ní máš.

Vzdělání,

ale takové, které rozvíjí, jen pro bohaté.

Střechu nad hlavou,

ale ne pro chudáky, co dřou v továrnách, těm bude muset stačit něco provizorního.

---------------------------------------------------------------

Jo, za strašlivého bolševika, to všichni úpěli pod knutou tyranie...

... na chatách, chatičkách nebo chalupách, na kterých byli bezmála každý víkend, a byli celkem běžným zjevem. 

Za toho strašlivého Husáka - ještě si to brýlaté monstrum pamatuji...

... nikdo nemrzl pod mostem, ani nežebral na ulici, takže si lidi ničeho nevážili!

Vzdělání zadarmo, školství zadarmo, zdravotnictví zadarmo...

... kam tohle jen mohlo dospět? K totální anarchii, a taky se to celé rozpadlo, tak nějak ekonomicky!

-------------------------------------------------------------------

Nebo ta kultůra! Knih bylo málo, ty dobré často vycházely pokoutně takzvaným Samizdatem, ani se to nedalo sehnat, jenom jako podpultovka, a složité to bylo, překombinované, že tomu prostý slévač nebo uzenář často ani nerozuměl....

.... zato dneska je kultůry co hrdlo ráčí, měli jsme pana ředitele na Nově, program placený pěkně z esteticky hodnotných reklam na Nově a Primě - amerických akčních filmů, co hrdlo ráčí! Vždyť i toho Ramba jsme pracně sháněli po sousedech na VHS kazetách mizerné kvality s amatérským dabingem, a dneska to běží normálně v televizi, zadarmo!

Místo nějakého Kundery, který se za to, co psal, asi hodně stydět, protože musel utéct až do zahraničí, máme dneska Viewegha, Clancyho, Kulhánka, Neff si může psát na svého špatně viditelného Psa, co se mu zlíbí, a svoboděnky je, no jéjej! Tuhle jsem viděl na HBO Predátora s Arnoldem Švarceneggerem ve 4K Ultra HD kvalitě s Dolby Surround zvukem a konečně jsem rozeznával, co se to tam v té tmě plíží - nějaký zlý ufoun to byl! A to všechno nám bolševik utrhl od úst, aby si to do nich nacpal sám!!!

Nebo ten Kryl a ty jeho odrhovačky na tři akordy, ta jeho kverulantská píseň "Demokracie" - on to zpívá. jako bychom dnes neměli to svobodu, jako bychom si ji na barikádách na ukrutném bolševikovi sami spontánně nevybojovali!

---------------------------------------------------------

Řeknu vám, já bych se do té strašné doby vrátit nechtěl! Co hnusných paneláků se tenkrát postavilo, sídliště, vždyť to mělo do padesáti let všechno spadnout! Nechápu, že ty komunistické králíkárny dnes v tom Práglu kupují za takové strašné peníze. Vašek Havlů přece říkal, že ty králíkárny zbouráme, a půjdeme bydlet do malých rodinných domečků. Já se divím, že v nich všichni ještě nebydlíme!

-----------------------------------------------------

Ale drzý je ten Kryl, jak to teď poslouchám, že se divím, že to na tom Youtubu nezakážou vysílat:

"... farář nám slíbil nebesa,

a čeká na majetky, 

my nakrmíme Forbesa, 

za dvě či za tři pětky..."

Copak neví, že máme dneska svobodu, a že církve ten majetek dostaly oprávněně, jako náhradu za to, co jim ukrutný bolševik ukradl? A tedy i za to, co jim ukradl ten bolševický Masaryk, co neřád skoro sám rozbil to Rakousko. On těm církvím kradl už Josef Druhý, prý osvícenec, ve skutečnosti to byl taky bolševik!!!!!!!!!!!!! Bolševik jeden feudální, za reformátora převlečený!!!!!!

Neodporuje to náhodou zákonu o rozsévání nenávisti vůči etnikům, menšinám a církvím? Však on Pámbu toho Kryla pozásluze potrestal, a to taky bylo jeho štěstí, jinak by se dneska musel za tyhle text zodpovídát nám, vobčanům tohodle svobodnýho státu. 

Ještě že tu svobodu máme, bolševickej outlak už prostě nikdy!

A na to se musíme napít, Karle, tuzemáka každýmu, ale žádnej dováženej karibskej šmejd, pěkně Božkov, ten s plachetnicí! 

Tak chlapi, na svobodu! Ať nám holka vydrží!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru