Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O věčném babišovi

05. 10. 2021
2
3
256

"Budeme spolu mluvit na rovinu. Slovo populista je dobrý tak maximálně k tomu, abys s nim vodpálkoval kokota, co má jinej názor než ty. Je zřejmý, že mi všichni sme populisti. A kdo nechce, toho spolupracovníci donutěj. Protože když ho nedonutěj, nikdo je nebude brát vážně a propadnou, jednoduchý. Tvoje přirozenost nás nezajímá, co je přirozený tady určujeme my, jasný? Předevšim si pamatuj, že existuje určitej předepsanej jazyk, kterym se mluví k veřejnosti. Ten už ti přiřaděj, podle toho do jakýho mikrofonu a k jak moc tupý veřejnosti zrovna mluvíš. Kdo neni schopnej mluvit k veřejnosti správnym jazykem, neni důvěryhodnej a propadne, jednoduchý. Veřejnosti samozřejmě neřikáš věci, který by mohly většinu lidí nasrat, vo to se ani nepokoušej, ty ty lidi potřebuješ na vlastní straně a nic nasratoidního nemáš šanci prosadit, ty můžeš řikat lidem jenom věci, který už slyšeli, ty sou pro ně dobrý, nebo který připomínaj něco co už slyšeli a sou na to připravený, ty sou potenciálně dobrý, vo nic víc se nepokoušej, všechno neznámý je pro lidi zlo, to ti řikám předem, když zajdeš moc daleko, propadneš, jasný? A je u prdele že seš blázen, rozumíš? Stejně potřebuješ oslovit lidi a aby se to povedlo, musíš použít jim známý kódy, díky kterejm na ně budeš působit seriózně, jednoduchý. Pamatuj si, že upřímností nikoho nezaujmeš, lidi sou zvyklý se pohybovat v předem známejch ideovejch schématech, upřímnost je akorát zbytečně mnohoznačná, tou leda všechny nasereš, upřímnost je neznámej jazyk, na kterej lidi nejsou zvyklý, jasný?"


3 názory

Aru
06. 10. 2021
Dát tip

mě to připadá, že poltici jsou si už dost jistí tím, že to vyhraje Babiš s Piráty a SPD, krom toho jsou lidi připravovaný na 4. vlnou covidokarantény, prý to půjde přes zimu, až do jara, což bylo v oficiálním tisku, žádný pokoutný zdroje :D

tak to mě fascinuje, že v novinách už ví předem kolik bude "nakažených" a politici ví kdo vyhraje :))


Kamamura
06. 10. 2021
Dát tip

Přesně tak. Slovo "naděje" je jenom dudlík pro pitomce a slabochy, kteří si nedokážou přiznat, že živej se z tohohle života nikdo nedostane. Původně jsem chtěl ale napsat:

Emoční náboj odvození z evaluace daného fenoménu bývá striktně subjektivní, a závisí vždy na kulturně-psychologickém backgroundu hodnotitele.

Mimochodem - máš rozbitej ten hyperlink. 



Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru