Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZVLÁŠTNÍ DOBA

08. 10. 2021
2
4
163

    ZVLÁŠTNÍ  DOBA

 

Je divná doba, až moc divná,

kdo se dneska ve všem vyzná

a rozumí politice ?

Nechci o ní slyšet více.

 

Poslance i senátory,

odvezl bych do obory,

ať zpytují své svědomí.

Snad se to nikdo nedoví.


4 názory

Aru
08. 10. 2021
Dát tip

komunální politika, a kraj by si volil svýho člověka do něčeho jako rady starších, podstatně bych to zjednodušil a ořezal, radní ve městě si utáhnou svůj obvod, nebo město sami, ještě to nemám vykoukmaný, jedná se o první nástřel, ale jsem si nabeton jistej, že je spoustu míst, kde lidi dělají práci úplně uměle, nebo dělají práci jenom pro práci, nebo jejich místo nemá žádný smysl, ostatně sám jsem toho živým svědkem :D

teď ta pyramida roste hodně do výšky, spíš bych to splácnul k základně, lidi jsou potřeba víc u lidí a v krajině, než v úřadech a kancelářích, myslím si, že v budoucnu zažijeme boom rekvalifikací a hlavně, to je to úplně nejdůležitější, ať lidi dělají co je baví, ohromně jim to zvedne náladu, zdraví, vztahy, vždyť to dělaji pro sebe, práce co mě nebaví bude srážet celej můj život dolů, kdy to lidi pochopí, to jsem zvědavej :))


Kamamura
08. 10. 2021
Dát tip

Aru - no a co tedy navrhuješ, jaký společenský systém bys preferoval? Můj šéf je třeba monarchista, ale jak sám přiznal, monarchie typu Rakousko-Uhersko je dnes naprosto nemožná - a navíc odporuje mezinárodnímu právu. Nebo bys preferoval impérium, kde všechno rozhodne imperátor, kolonie to dostanou befelem a diskuze se vede přes bajonety a popravčí čety, jako to bylo v době Britského koloniálního impéria? Nebo snad anarchii, jako je třeba v Somálsku?

Jak uspořádat společnost lidí, ve které je (jak řekl Hobs... nebo to byl Hume?!) "člověk člověku vlkem"?


Markel
08. 10. 2021
Dát tip

dobrýýý *


Aru
08. 10. 2021
Dát tip

to teprv vypukne po volbách, pak to bude nářez jak se budou předvádět. přesně, rozumnej člověk to nesleduje, za mě si je platíme úplně zbytečně :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru