Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čich a chuť

11. 10. 2021
15
12
442
Autor
netWoor

A je to tady, buď jak buď,

náhle jsem ztratil čich a chuť.

Pak jsem se zklidnil, to jen manželce

v řeznictví dali párky z Kostelce.


12 názorů

Haaahaaahaaa, díky za večerní laskominu :)


Janina6
11. 10. 2021
Dát tip

Hehehe, to je bomba :-)


už viem, kde párky nekupovať :)*



Kamamura
11. 10. 2021
Dát tip

Aru - a co tím chceš říci, příteli? Jasně, že vládě je jedno, jak budeme zdraví, lidem, co vyrábějí potraviny také, doktorům také - kromě těch, co jsou empatičtí, nebo jim dělá dobře starat se o přežití druhu, za to je hormonální odměna. Jasně, že se všichni snaží na všem vydělat, na lécích pro nemocné, na rakvích pro nebožtíky, na čistém vzduchu a vodě, na energiích, na omalovánkách pro děti, na veselých popěvcích typu "Tak už máme, co jsme chtěli, do rachoty zvesela!" - žijeme přece v kapitalismu, kde je zisk jediným metrem všeho. 

Čemu ale přesně nevěříš? Že ta nemoc je reálná, že může člověka zmrzačit nebo zabít, že na ní umřelo celosvětově už skoro pět tisíc lidí, že zdravotníci na jednotkách intenzivní péče nevěděli, kam dřív skočit, a lidé jim umírali pod rukama jako na běžícím pásu? Tak tomu rozhodně věř - ostatně, můžeš využít nabídky, a jít tam v krizi pomáhat - dají ti sterilní hadry a respirátor, a uvidíš to na vlastní oči. 


Aru
11. 10. 2021
Dát tip

já tomu prostě nevěřím, s tatíkem jsme byli dva týdny doma, žádný zavírání se v pokojích, dávání jídla pode dveřma, žádná dezinfekce, prostě nic a světe div se nepřeneslo se to, tatík pozitivní a my jako bonus jsme byli s mamkou i podle testů negativní, což je ten nevětší fór.

je známá věc, že když si budeš dnes a denně opakovat, že máš rakovinu a budeš o tom skálopevně přesvědčenej, tak ji dřív, nebo pozdějc dostaneš, nebo lidi dostali placebo a bylo jim řečeno, že dostali zázračnej lék a ti lidi se uzdravili.

taky od jara 2020 se lidi intenzivně strašili naprosto všude a pak ten podzim, kdy byly každy dva týdny jiný nařízení, ty si vážně myslíš, že někomu ve vládě jde o naše zdraví? o tom pochybuju. vzpomeň si, rok se mluvilo pouze a jenom o covidu, lidi jenom z těch nařízení byli na sračky, když nemohli vůbec nikam v dobách lockdownů. farmaceutický koncerny se zřekly, za odpovědnost na jakýkoli vedlejší účinky na očkování, to je holej fakt, člověk kterýmu záleží na druhým by tohle nikdy nemohl udělat. já tomu po skoro dvou letech prostě něvěřím a víš co, je mi mnohem líp, když se nezabývam masmediální a politickou vatou.

od začátku se tu útočilo na lidskou psychiku intenzivním a stálým proudem informací o covidu, byla jen otázka, kdy to přinese následky, před tím 92 letým staříkem na jaře 2020 se čekalo, kdy už konečně na to někdo zemře. mě to normálně absolutnè rozesmálo, že nemohl umřít už pomalu nikdo starší


Kamamura
11. 10. 2021
Dát tip netWoor

Liboval si: "tentam je břich!",

když po Covidu ztratil čich.

S apetýtem ("s tím k šípku běž!") 

zmizel i rozum, soudnost též!


Kamamura
11. 10. 2021
Dát tip

Aru - můj kamarád přišel kvůli Covidu o čich, varianta delta. Ona to není úplně prdel - ta ztráta čichu je v důsledku poškození nervů. To ti běžná chřipečka neobstará. 


Musaši
11. 10. 2021
Dát tip netWoor

Už jsem se bál, že šlo o Covid a pak jsem si oddechl. Ale i kdybys Covid měl, četl bych tě dál. Věřím, že bych se nenakazil, protože jsem očkovaný.


Kočkodan
11. 10. 2021
Dát tip netWoor, Gora

 

Začal chystat v hrůze čin,

na půdu jde s provazem,

myšlenkami provázen

jak předejde koronáče,

ušklíb se, pak skoro pláče,

netuší pan Dobromil,

že se jedná o omyl,

který vznikl z uzenin.


Aru
11. 10. 2021
Dát tip

to ještě lidi ztrácí čich a chuť? myslel jsem že to byla módní vlna loňska :))


MilanH
11. 10. 2021
Dát tip Gora

To se nedivím :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru