Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S poštou je sranda

15. 10. 2021
10
27
488
Autor
Aru

Střetnout se s poštou je jen pro zkušené matadory ze španělských korid, nebo kraví chlapce ostříleného západu, ti méně zkušení mohou dopadnout jako lidé s traumatem z válek, nebo po havárii Černobylu. Pošta funguje v rámci nějakých očekávání pokud zvolíte místo doručení domov, nebo svojí práci, nebo využijete speciální službu tzv. balíku na poštu. Potud nenastávají žádné úkazy při nichž by se sbíhali ufologové a chtěli lačně rozhovor. Co když ale obchodník nenabízí službu balík na poštu, přesto že je to pro vás výhodné? Snadná pomoc, stačí zadat doručovací adresu pobočky pošty, jen jméno si necháte vlastní a fakturační adresu také svou. Nyní se obrňte trpělivostí. Pokud nemáte trpělivost, doporučuji se uchýlit na týden do kryokomory, jelikož pošta drží vaši vysněnou věc dva týdny a ten první se nic neděje.

U takto odeslané věci pošta nekomunikuje s vámi jako doručovatelem, ale pouze s odesílatelem, když po týdnu pošle upozornění, že ta zpropadená věc tam u nich leží už prostě moc dlouho a bylo by záhodno si ji vyzvednout. V tomto případě upomínka odesílateli o dlouho ležící věci je zároveň upozorněním prvním. Prvni týden je tak jen marné chozeni na poštu v napodobovaní Colomba jak to vypadá s tou vaší věcí, kryospánkem si ušetříte týden života.

Druhý týden je kritický, labilnějším jedincům hrozí sebevražda, pokud obchodník je např. přesvědčen o tom, že ta věc je v dobrých rukou, není! Nebo pokud obchodník je méně duchaplný a nechápe tak docela, proč pošta komunikuje s ním a přisoudí takové zprávě malou důležitost, jelikož naivně věří, že svět funguje. To je černý scénář. Jelikož tato služba na poštu není balík na poštu nemáte kód, natož číslo věci ke sledování, pošta nyní tvrdí při vašich horečnatých pochůzkách, že věc tam není. Nyní máte dvě možnosti, sebevražda. Nebo! Smíření.

Nejprve je potřeba splatit účty, vyčkávejte až do druhé poloviny druhého týdne, pokud nemaje peněz po účtech zadali jste si dobírku. Po zaplacení krátce před vypršením té věci už na poštu nechoďte. Nyní byste byli blázni platit věc dvakrát a přineslo by to další komplikace, jelikož jste pouhý příjemce pošta s vámi komunikovat nebude, na to si můžete vsadit. Nyní když jste se smířili s tím, že věc už nikdy nedostanete a nepovažujete ji za svoji, vaše problémy se vyřešily. Po vypršení úschovy pošta odesílá věc zpátky odesílateli, rozumějte majiteli, vy už s tím nemáte nic společného, buď meditujete o výšinách ducha, nebo jste ve výšinách ducha po zvolení první možnosti.

Nyní s vámi bude komunikovat majitel, patrně ve své naivitě, že tento svět je nejlepší z možných světů a že takováto nedopatřeníčka se dějí jen v alternativních vesmírech, jistě vám pošle dotaz co se vlastně stalo. Sdělte mu, že věříte že ta věc se dostane do těch rukou kam má, ale že máte momentálně jiné neodkladné záležitosti, např. výstup na Himaláje, tam chodí každý, proto se to obchodníkovi nebude zdát divné, nezapomeňte mu popřát mnoho zdaru s tím, že si musíte balit.

Věc je tedy zdárně vyřešena a příště už budete chytřejší, např. existuje síť pekelných Z-BOXů, které se nespokojí s pouhým kódem v mobilu, ale vyžadují vlastní aplikaci, kterážto začne spolupracovat až po ověření jak emailu, tak telefoního čísla s miliony oprávnění v zařízení a samozřejmě funkčním Bluetooth, příjemnou zábavu.


27 názorů

Aru
15. 10. 2021
Dát tip

bixley, proto to domů zásadně neposílám, nejsem doma na doručení, takže dávám balík na poštu a když ani to nejde, tak jde i tak dát doručovací adresu na poštu, pak ale pošta nekomunikuje, je to dvakrát odzkoušený :D

díky ;)


bixley
15. 10. 2021
Dát tip

Růuzné zboží objednávám poměrně často, tak s tím mám poměrně zkušenosti. Vystihl jsi to skvěle! A co teprve ne balík na poštu, ale balík do ruky! To je drámo!


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

fénom to je Evži, leč případ je vyřešen, úspěšně!

díky ;)


Aru
15. 10. 2021
Dát tip Benetka

Benetko, tak to k nám asi chodí jiná :D:D

díky ;)


Taky k tomu něco napíši. Česká pošta je fenomen.


Benetka
15. 10. 2021
Dát tip

DHL

A ta holka co ty balíčky doručuje je fuckt! kus!!! ;)


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

trpělivost růže přináší, někdy až tak, že balíček mine adresáta :D

díky ;)


MilanH
15. 10. 2021
Dát tip

Trpělivost na de vše :-)

 

 

 

vše


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

díky Alegno

a díky za čtení ;)


Alegna
15. 10. 2021
Dát tip Aru

:) přeji úspěšné převzetí


Aru
15. 10. 2021
Dát tip blacksabbath

každopádně iví, věřím ve sťastné řešení, fejetonem jsem tu situaci odeklel, nyní jsem naladěn na pozitivní vlny,... až po neúspěch se začnu rozpadat :D:D


páč......je to všechno nedovařené...:-)))))


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

iví, kdybys byla na poště, samozřejmě že bych si balíky posílal do Budějc na tvojí pobočku, protože bych věděl, že je v dobrých rukách :D

vtip je v tom jim to poslat na adresu pobočky, aniž by to byl onen balík na poštu, víš iví? pak systém skolabuje :))


taky jsem nepsala, že je to má vina:-))))))ale víš, Aru, ....chápala bych, že takhle by to mohlo fungovat ve století páry...ale nemít páru v 21. století:-)))))


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

iví, nikdo tě neviní, i kdybys nebyla v důchodu ;)

ostatně nepsal jsem to, že je to něčí vina, ale že jsem použil nestardantní způsob, jež nedokáže pošta schroustat a taky jsem tam propašoval svůj oblíbený Černobyl :D

díky ;)


blacksabbath
15. 10. 2021
Dát tip dievča z lesa, Gora, Aru

Teda kolegové......vy mi dáváte......já jsem tak šťastná....že.....

1. už jsem v důchodu:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a tudíž

2. už s tím nemám nic společného.......

to víte, manageři "zlepšují" od prázdného stolu....ale co je pozitivní......makovice stále chřestí.....stále chřestí

 


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

díky, minule to vyšlo :))

ale trvá to ukrutněéééé dlouhooooooooooooo :D


u nás podobne ... a držím palce s tou vecou***


Aru
15. 10. 2021
Dát tip annnie

klasickým způsobem se ke mě balíčky dosud dostávaly, leč dostal mě až tento inovativní způsob, jenž jsem použil :D

teď jsem ve fázi konce prvního týdne a očekávám dosud s notnou dávkou naivity, že věc dopadne v můj prospěch :))

...možná bych se mohl také v neděli vloupat na poštu, nechat jim tam peníze a zmizet s předmětem doličným :D


annnie
15. 10. 2021
Dát tip Benetka

Že fungovala??? Kdes to žil??? U nás na Dobříši teda rozhodně ne. Tady už klingoni zvítězili dávno.


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

dosud fungovala :))

nyní se obávám o svou věc, v noci jsem uvažoval o zmíněné sebevraždě z fejetonu, ale ustál jsem to :D

díky annie ;)


annnie
15. 10. 2021
Dát tip Benetka

Česká pošta je podvratná organizace, skrze kterou se klingoni snažej zničit svět :)


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

Kočkodane, nepsal jsem o pracovnicích pošty, nýbrž o instituci humorně podanou zkušenot, u první věci jsem si myslel, že je to nějakej omýlek, u druhé už jsem nabyl zkušenost, že tento způsob je poněkud nešťastný.


Kočkodan
15. 10. 2021
Dát tip

 

I s bývalými pracovnicemi posty je sranda (viz Blackie). Ale po dnesku jí humor asi prejde a vase dosud dobré vztahy se silne narusí. Mozná te i pekelne zboxuje… (odesílám mrkající smajlík)


Aru
15. 10. 2021
Dát tip

jo přesně, to je citát od Boba Rosse :))

mimochodem věděls, že knihu lze klasifikovat jako dopis? :D

nakonec nejlepší jsou uloženky a zásilkovny, díky ;)


lastgasp
15. 10. 2021
Dát tip Aru, Kamamura

Výstižně podaný fejeton, plně odpovídající mé zkušenosti. Lze se utěšit tím, že chyby neexistují, jen šťastné nehody.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru