Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Souls

20. 10. 2021
14
24
518
Autor
Aru

Klíče jež držíme v rukou jsou jen na nás jestli je použijeme, ale víme o všech klíčích, které máme na svazku, a lze z něho ubírat, nebo přidávat a za jakých podmínek se tak děje, pokud to je možné?

Když dny se krátí

padá stín

ohně hasnou

a strach nachází své místo

u těch malých

i velkých

Osud

spřádá živé s mrtvými

přicházejí

nemrtví

jež žene skrytá síla

Chraň oheň

ve svém srdci

temnota již klepe

na dveře světa

žádá daň


24 názorů

Aru
21. 10. 2021
Dát tip blacksabbath, annnie

přesně, o to jde annie, díky ;)


annnie
21. 10. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Světlo rozptyluje tmu... Jen ho umět v sobě zažíhat, když venku ubývá...


Aru
21. 10. 2021
Dát tip

ano, uchování plamene jako takového má přesah někam do mytologie až k rituálním ohňům, ostatně u krbu se říkalo, že je to srdce domu s paralelou na lidské srdce, tyhle mýty si budou žít svůj život a budou znovu a znovu ožívat, tak jako oheň samotný, plus to co se děje v sérii Dark Souls koreluje s naší dobou, takže to použit je prostě výbornej nápad, i náš svět se postupně noří do chaosu a je na každém z nás jak moc necháme temnotu narůst, je to přesně to co se dělo ve škole, mít pasivní rezistenci za každou cenu, nebo se podřídit a vstoupit do legie nemrtvých, kteří ztratili naději a bloumají bez cíle po cestách, takže tu herní sérii vidím jako perfektní školení, kdyby to nakonec přece jen nastalo, tak bych určitě nechtěl žít někde v bažinách, ale v Irithyllu, nebo v Anor Londu u Yorshky :D


Kamamura
21. 10. 2021
Dát tip

Mě samozřejmě napadlo, že báseň nazvaná "Souls" se odkazuje na herní sérii Dark Souls. Ten ústřední konflikt je samozřejmě výborné téma, ale nijak původní (právě proto se zdá mít tolik přesahů).

A kdo umí anglicky, milé děti, a má dost trpělivosti, může si poslechnout Dark Souls Lore převyprávěné od talentovaného youtubera Vativydyi.


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

bixley, chaos narůstá, je otázka kam a jak moc,

díky ;)


Aru
20. 10. 2021
Dát tip 8hanka

srdce je chrám ohně, víš Evži? jsou např. srdeční lidé, anebo taky lidé z kterých dýchne na první pohled chlad, nebo vnitřně zranění lidé se mohou stát odtažitými,

díky Evži ;)


bixley
20. 10. 2021
Dát tip

spřádá živé s mrtvými

je to takové tajemně strašidelné


Evženie Brambůrková
20. 10. 2021
Dát tip Gora, 8hanka

Ke tvým příběhům je zřejmě potřeba i školení.


Aru
20. 10. 2021
Dát tip blacksabbath

je to tak iví..., leč kdo obstojí?

díky ;)


blacksabbath
20. 10. 2021
Dát tip Aru

Chraň oheň ve svém srdci......zaplašíme stíny..............


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

ale stíny vrhají a umenšují oheň - strach, úzkost, hněv, zloba,... atd.

díky ti dievča :)


dievča z lesa
20. 10. 2021
Dát tip Aru

vnútorný oheň nevrhá tieň ... iba hreje***


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

díky ;)


Čudla
20. 10. 2021
Dát tip

Pěkné  /*9


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

díky Alegno, obraz (odraz) doby :))


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

inspirováno ze série Dark Souls, paralely (aspoň pro mě) jsou do očí bijící, díky F.M.R.C. ;)


Alegna
20. 10. 2021
Dát tip

výmluvné, temné


Lili.
20. 10. 2021
Dát tip

Nádherné,plné poselství.


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

co když má vlk převlek Kočkodane? ;)


Aru
20. 10. 2021
Dát tip

úplně vedle ;)

 "Ve věku Prastarých byl svět neforemný, zahalený mlhou. Země šedivých skal, obloukovitých stromů a Věčných draků.

Ale pak se objevil oheň a s ohněm přišla nesourodost. Teplo a chlad, život a smrt a samozřejmě světlo a tma.Pak z temnoty vyšli a v plamenech našli Duše pánů.Nito, první z mrtvých,Čarodějnice z Izalithu a její Dcery chaosu,Gwyna, Pána slunečního světla, a jeho věrné rytíře,a potutelný trpaslík, na kterého se tak snadno zapomíná."Se Silou lordů vyzvali draky.Gwynovy mocné blesky loupaly jejich kamenné šupiny.Čarodějky spřádaly velké ohnivé bouře.Nito rozpoutal miasma smrti a nemocí.A Seath Bezšupinatý zradil své vlastní a draci už nebyli."Tak začal Věk ohně. Ale brzy plameny pohasnou a zůstane jen Temnota.I teď jsou jen uhlíky a člověk nevidí světlo, ale jen nekonečné noci.A mezi živými jsou vidět nositelé prokletého Temného znamení.""Ano, vskutku. Darksign označuje nemrtvé.A v této zemi jsou nemrtví zahnáni do kouta a odvedeni na sever,kde jsou zavřeni a čekají na konec světa.... To je tvůj osud."
 
***
"Možná jsi to viděl, možná ve snu. Temnou, zapomenutou zemi... Místo, kde duše mohou vyléčit tvou nemocnou mysl. Přijdeš o všechno, jednou ocejchovaný. Symbol kletby, věštba temnoty. Tvoji minulost, tvou budoucnost, tvé světlo. Nic z toho nebude mít smysl a tobě to bude jedno. Do té doby budeš něčím jiným než člověkem. Něčím, co se živí dušemi, dutinou. Kdysi dávno, v opevněné zemi daleko na severu. Velký král vybudoval velké království. Myslím, že se mu říkalo Drangleic. Možná je ti povědomé. Ne, jak bys mohl... Ale jednoho dne budeš stát před jeho zchátralou branou, aniž bys vlastně věděl proč. Jako můra přitahovaná plamenem budou tvá křídla hořet úzkostí. Čas od času. To je tvůj osud. Osud prokletých."
 
***
Ano, vskutku. Jmenuje se Lothric, kde se sbíhají pomíjivé země pánů Cinderu. Když se poutníci vydali na sever, zjistili pravdivost starých slov. "Oheň slábne a páni odcházejí bez trůnů."Když je ohroženo spojení ohně, zazvoní zvon, a vynese staré pány Cinderu z jejich hrobů.Aldrich, světec z hlubin.Farronova nemrtvá legie, Strážci propastí.A samotářský pán Znesvěceného hlavního města,Yhorm Obr.Jenže ve skutečnosti... Páni opustí své trůny.a Nespoutaní povstanou.Bezejmenní, prokletí nemrtví,neschopní být dokonce i oharkem.A tak to je.Popel hledá žhavé uhlíky.
 
ne, nejde to sem normálně překopírovat, neměl jsem se nikdy snažit :D

Kamamura
20. 10. 2021
Dát tip

HODOR!!!!

;-DDDDDD


Kočkodan
20. 10. 2021
Dát tip Aru, Gora

 

Vypalme ohněm temnotě rybník. Neotvírat, neotvírat – podobně jako kůzlátka vlkovi. ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru