Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samhain

31. 10. 2021
7
22
572
Autor
Aru

Vzhledem k tomu, že cenzorská klika volá i pod texty, které nejsou jejich vlastní po odsunutí neliterarních debat do chatu, což chápu jako pokus o omezování osobní svobody, tak budou vycházet u mě díla pouze v nevážných a mimo kategoriích, kde doufám soudný člověk neočekává literární debatu, např. nad blbůstkou, nýbrž volnou debatu, která patří ke každému webu, kde si spolu lidé mohou psát a tedy i na literárním webu.

Chápu že skoro dva roky omezování osobních svobod zasáhlo společnost a že si pomalu na nynější stav česká společnost zvyká jako na budoucí standart, přesto pro mě to není standart, stejně jako si nepopovídat, tam kde to dotyčnému nevadí. Naprosto beru, pokud mě dotyčný u svého díla pošle do hajzlu, že můj komentář nezapadá do jeho vesmíru, ale naprosto beru jako vměšování, pokud takový dotyčný to píše u díla, které není jeho, na to nemá žádné právo.

Nepadneme do temných náručí

neseberou nám zrak

I v bouři zachovej klid

Ohně dosud hoří

zapalte další

ať prozáří svět

Naše loďky fantazií

nikdy je neseberou!

Zůstaň hvězdou v záři


22 názorů

Aru
14. 01. 2022
Dát tip

ano, vtip pro zasvěcené ;)

a Ptakopysk zcela jistě nemá smysl pro humor


Aru
02. 11. 2021
Dát tip

toto umění pochází z dálného východu zvané Kiri-go jutsu = Kiri = řezat, go je pět, (a tisíc dalších věcí) a jutsu znamená umění nebo dovednost. po nám neznámou dlouhou dobu mistři přeškrtaného textu toto umění pilovali do nám známé podoby a jen několik z nich ho pod trestem smrti přeneslo na západ, jen nemnozí ho pochopili :)


Ptakopysk
02. 11. 2021
Dát tip

??? neexistuje - a někdo si ho přečte??? neviditelný - a je vidět??? přečte si ho jen ten, komu je adresovaný - proč ne kdokoliv??? a tu pohádku o Karkulce znáš?


Aru
02. 11. 2021
Dát tip

je to starobylé umění textu, jehož pojmenování jsem zapomněl (jak jinak) a svým způsobem je to text neviditelný, neb co přeškrtneš už neexistuje a pravděpodobně si ho přečte jen ten komu je adresován, je to tak bezpečný způsob veřejné komunikace ;)


Ptakopysk
02. 11. 2021
Dát tip

proč furt škrtáš ty svoje komentáře?????,,, tak to nepiš nebo vymaž, to se dělá klávesou Del


Aru
31. 10. 2021
Dát tip

díky i tobě ;)


Alegna
31. 10. 2021
Dát tip

dobrou plavbu


Aru
31. 10. 2021
Dát tip

děkuju dievča ;)


krásne a živé "jen tak pro radost" ***


Aru
29. 10. 2021
Dát tip

díky moc bixley ;)


bixley
29. 10. 2021
Dát tip Aru

Ano, lošky fantazie nikdy neseberou!


Aru
29. 10. 2021
Dát tip

to rozhodně Milane, zvlášť v dnešní době ;)

dííky :)


MilanH
29. 10. 2021
Dát tip Aru

Loďky fantazií jsou důležité


Aru
28. 10. 2021
Dát tip

Přemku v politováníhodné době se dělají politováníhodná rozhodnutí, ovšem pokud přijmeme premisu Boba Rosse, že chyby neexistují, pouze šťastné nehody, pak politování hodná tíseň není tak tísnivá ;)

každopádně za nevážnými kategoriemi si stojím, sice se nebudu moci zůčastnit ani prózy měsíce, ani Tématického dne, ale co už, to už jsou následky rozhodnutí, jež se učinily


Aru
28. 10. 2021
Dát tip

Kamamuro, na začátku vlákna tam u tebe se Majaks vyjádřil: "další práce pro admina", pravděpodobně (pro všechny budoucí rejpaly, pravděpodobně neznamená určitě) připojil ještě avízko adminovi, jehož prací zde je se občas probudit z kómatu a promazat soukolí hlavního seznamu, aby se Písmák nezadrhnul a my neskončili v rozkladu, zkáze a chaosu


Aru
28. 10. 2021
Dát tip

Zeanddrichu, ačkoli je mezi prologem a básní jistý rozkol, zvláštním způsobem spolu souzní ;)


lastgasp
28. 10. 2021
Dát tip

Politováníhodná tíseň, jaká zde ještě nebyla. 


Kamamura
28. 10. 2021
Dát tip

Zeanddrich E. - jedná se pravděpodobně o mojí recenzi Youtube videa o Bonhoefferově teorii stupidity, pod kterou se rozvinula živá diskuze, a kde se ti, kterých se to video nejvíce týká, a kteří by tedy z něho mohli mít největší prospěch pěkně symptomaticky sjednotili na požadavku, že taková informace by se měla z veřejného prostoru odstranit, aby nebyla tak na očích (spekulace o skutečném motivu podobných požadavků už ponechávám na každém jednotlivém kolemjdoucím). Někdo už koukám stihl změnit kategorii toho článku z "Recenze" na "Ostatní nezařaditelné", což je takový místní odpadkový koš. 

Ach jo. No nic, přežili jsme Gustáva Husáka, přežili jsme Václava Klause, přežijeme i tohle. 


Nejsem úplně v obraze, vo čem tu je řeč, ..., ale  všeobecně  souzněju  s tím, co je zde vysloveno :)


Aru
27. 10. 2021
Dát tip

tak nám tu nastal čas Kamamuro se za osobní svobody začít se rvát, ale se vší slušností, do r. 2020. by mě nikdy nenapadlo, že se budeme propadat do komunismu.

ano, klid a harmonie, i když je to v konktaktu s "některými" dost těžké a náročné.

být předvídavý, mohlo mě to napdnout, že jak snadno jsme přijali nařízení bez náznaku přemýšlení, tak že lidé budou volat po omezování osobních svobod, ještě že máme ty přeškrtané texty


Kamamura
27. 10. 2021
Dát tip Aru

Rozkaz šéfe, zachovávám klid, pitomce ti vždycky nadhodím forehandem, a ty ho smečí zarazíš do země, takže vznikne svérázné trpasličí sousoší vyjevených, ježatých hlav nazvané "Moroneum".


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru